Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366726 razy)

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #240 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 12:46:13 »
w temacie komiksów, coś polecacie z tych 4 ujawnionych? mało pająka czytałem ale może bym się skusił. Clone Saga jest naprawdę tak tragiczna? może chociaż początek jest przyzwoity?

majkelus81

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 12:47:17 »
w temacie komiksów, coś polecacie z tych 4 ujawnionych? mało pająka czytałem ale może bym się skusił. Clone Saga jest naprawdę tak tragiczna? może chociaż początek jest przyzwoity?
To jest pierwsza Clone Saga. To nie jest co wydawał Tm-Semic. Z tych co zapowiedzieli to średnio z tych nowych. Weź Clone Sagę, ale uwaga, ten komiks
Spoiler: PokażUkryj
jest spoilerem do innego tomu Śmierć Gwen Stacy, który też powinien, kiedyś wyjść w kolekcji.

« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:10:44 wysłana przez majkelus81 »

Offline Lukop

« Odpowiedź #242 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 12:49:46 »
Poza filmem prezenty są standardowe jak na komiksową kolekcję Hachette. Poza tym w prenumeracie masz 3 zł taniej i jeden gratisowy tom, a więc tak samo, jak w przypadku SBM.

Cóż, są standardowo słabe. Prenumeraty, takie jak brytyjskie X-Men czy Avengers uznaję za akceptowalne (jakiś w miarę użyteczny gadżet, jak przede wszystkim te zastawki do komiksów, na pewno bardziej niż szkolny worek czy film na... DVD). Pierwsze 2 prezenty z polskiego S-M są bezużyteczne, koszulka wygląda słabiutko, kubek niech se będzie. Co do niższej ceny, w porządku, z drugiej strony prenumeratorzy dostają chyba z opóźnieniem przesyłki, więc ostatecznie nie wiem czy będę się w to bawił, mimo, że kolekcję chcę mieć w całości.

Chociaż mogli to rozwiązać w ten sposób: chronologiczne wydawanie klasycznych opowieści (od Origina) na przemian z nowszymi historiami (tj. od runu Straczyńskiego) i od czasu do czasu jakiś one-shot / elseworld.
Brzmi rozsądnie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 12:57:45 wysłana przez Lukop »

Offline Szekak

« Odpowiedź #243 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 12:51:50 »
Gdyby bazyliszek z taczką nie objeżdżał właśnie kiosków to by wam wytłumaczył zapewne czemu wydawanie komiksów niechronologicznie jest super.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline laf

« Odpowiedź #244 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:06:41 »
kolekcję chcę mieć w całości.
To jednak osobiście będę Cię namawiał na prenumeratę. Od Hachette prenumerowałem WKKM, Thorgala i SBM i osobiście jestem zadowolony. Opóźnienia oczywiście są (tak ok. miesiąc, no chyba że nie opłacasz w terminie, wtedy dłużej), a na te prezenty jakoś w ogóle nie zwracam uwagi (moje mega wielkie koszulki z Iron Manem i Thorgalem leżą gdzieś w szafie, kubków w domu mam od groma, a długopis to już nawet nie wiem gdzie mam; zastawek H nigdy nie miało), ale jednak masz zawsze dostawę do domu i musisz martwić się polowaniem w kiosku czy innym Empiku, paczka dobrze zapakowana (a jak są jakieś uszkodzenia to spokojnie można reklamować i zostawić uszkodzone tomy), a i karton można zawsze wykorzystać do swojej przesyłki  8)

Brzmi rozsądnie.
Nawet bardzo  ;D

« Odpowiedź #245 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:09:41 »
To jest pierwsza Clone Saga. To nie jest co wydawał Tm-Semic. Z tych co zapowiedzieli to średnio z tych nowych. Weź Clone Sagę.

i chyba tak zrobię, dzięki. za dużo dobra wychodzi na rynku żebym kupował duble/średniaki. o kolekcję się nie martwię, to raczej pewniak, wystartuje i bez moich kilku dyszek ;)

John_

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:12:33 »
To Całkiem Nowy Dzień to to, co zrujnowało cały run Straczynskiego? No super sposób na zaczęcie kolekcji

Tak jak pisali koledzy. OMD zrujnowało dorobek Spidera, a BND ów ruinę dumnie kontynuowało.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #247 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:18:56 »
Najbardziej popsuł a i tak japiszona cieszy:

;D

Jakby szło chronologicznie to ładnie byłoby widać jak Spider traci charakter po przyjściu pana ze zdjęcia.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:21:14 wysłana przez JanT »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #248 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:20:10 »
Zamówienie na prenumeratę złożone :) Przyjmują normalnie

Offline laf

« Odpowiedź #249 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:21:23 »
Zamówienie na prenumeratę złożone :) Przyjmują normalnie
Ale teraz nie wysyłają, dopiero po oficjalnym starcie, prawda?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #250 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:21:53 »
Ale teraz nie wysyłają, dopiero po oficjalnym starcie, prawda?
Jak zawsze. Co by kto nie gadał :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #251 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:25:14 »
Tak, dopiero po starcie. Ale Pani na infolinii powiedziała, że to nie jest test i że kolekcja normalnie startuje. Aczkolwiek w przeszłości podobne sytuacje się zdarzały i to BYŁ test ;)
Czy w stolYcy ktoś na to trafił?

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #252 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:28:02 »
W takich chwilach cenię sobie Eaglemoss za rozsyłanie prenumerat mimo testu. Choć trzeba było na nie dość długo czekać, to były za darmo.

Offline laf

« Odpowiedź #253 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:29:05 »
Ale Pani na infolinii powiedziała, że to nie jest test i że kolekcja normalnie startuje. Aczkolwiek w przeszłości podobne sytuacje się zdarzały i to BYŁ test ;)
One zawsze tak mówią, najlepiej zorientowane  :D. To test.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #254 dnia: Śr, 10 Kwiecień 2019, 13:34:50 »
Wjeżdżam z buta (czy tam ze stopki) :)

Tłumaczył: Jakub Jankowski (podobno tłumacze mają być ci sami co w SBM)
Redakcja i korekta: Arek Wróblewski (i to duży plus :) )