Autor Wątek: Kolekcja Spider-Mana  (Przeczytany 366715 razy)

Offline misiokles

Odp: Kolekcja Spider-Mana
« Odpowiedź #1590 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 19:48:32 »
O jakich możliwościach piszesz? Przecież od dawno wiadomo, że żadna komputerowa czcionka nie zastąpi ręcznej roboty. Akurat tu nic nie jest 'macoszego', ręczne liternictwo to od lat domena komiksów indzie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1591 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 19:49:47 »
Dla mnie też liczy się najbardziej treść, a najbardziej to by była ona nieposzatkowana.

Wolę chociaż fragment niż wielkie zero, jak właśnie teraz brak Hobgoblin Sagi po polsku. Kurczę - nawet połowa Infamous Iron Mana z Kolekcji mnie wciągnęła, więc przy wolnej chwili wejdę na comicsology, czy gdzie mają dalszy ciąg i sobie doczytam. Ale Hobgoblina chciałbym mieć w druku w naszym języku. Na hiszpańskiej stronie Kolekcji w Wikipedii tom z tą okładką liczył 8 zeszytów - Amazing Spider-Man 275 al 283. I dalszy tom był od AMS 284. Kurde - popatrz na te liczby. Razem z WKKM #5 dostalibyśmy wszystkie zeszyty AMS od 246 do 292. CAŁA ...ONA HOBGOBLIN SAGA W 6 TOMACH KOLEKCJI. Oraz masa zebranych zeszytów z przedziałów AMS 229-334. Egmont tyle tego nam nie wyda!

https://es.wikipedia.org/wiki/La_colecci%C3%B3n_definitiva_de_Spiderman

« Ostatnia zmiana: Cz, 06 Maj 2021, 19:53:05 wysłana przez Bazyliszek »

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1592 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 19:53:34 »
Wolę całość niż fragment.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1593 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 19:55:36 »
Coś ty napisał?? AMS 246-292 zeszyt po zeszycie, to dla ciebie jest fragment? Podczas gdy w Epicu z OŁK jest zaledwie 5 zeszytów AMS? I kto tu jest zaślepiony?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1594 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 19:56:39 »
Pokaż mi gdzie to można kupić.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1595 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 20:04:07 »
No nie można, bo polska edycja Kolekcji nie wyszła. Bo wielu poleciało na tą przynętę tomu McFarlane'a który przez 2 lata nie był kontynuowany. A teraz nas się mami tymi 3 Epicami, które dają naprawdę mały wycinek przygód Spider-Mana. I nie wiadomo czy, kiedy i jaka będzie kontynuacja, jak w przypadku innych długich serii.

Jeju jak pomyślę, że gdyby Kolekcja Spider-Mana wystartowała w styczniu 2020 roku, to dziś mielibyśmy już ze 40 tom. I Hobgoblina i Tarantulę, Octopusa, Śmierć Jean De Wolff, 7 zeszytów Inferno.

Do końca życia przyjdzie mi sobie pluć w brodę że akurat wtedy mieszkałem w Gdańsku a nie na prawilnej lubelszczyźnie. Niech zginę ja i pchły moje.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1596 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 20:11:40 »
A czyli jednak nie ma po polsku Spider Mana od 246 d0 292. 5 zeszytów z Kravena w takim razie stanowi pełniejszy fragment, niż twoje 50 nie istniejących zeszytów.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1597 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 20:26:54 »
Nie, bo np. Oryginalna Saga Klonów to 7 zeszytów AMS i oni istnieją i jest to więcej niż w Epicu, a tym bardziej w mglistych zapowiedziach.

Offline SawiK

« Odpowiedź #1598 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 20:57:40 »
Mówisz o mglistych zapowiedziach kolekcji spidermana? Bo wiesz Epic Spider juz sie dzieje i to na cały kraj, a nie te dwa kioski z twojej wioski  ::) ;D

Offline misiokles

« Odpowiedź #1599 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 22:08:51 »
To TK zablokował w końcu tę kolekcję czy nie, bo już się pogubiłem.

Offline Carnage

« Odpowiedź #1600 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 22:19:55 »
TK usilnie blokował, ale na koniec decydującym okazał się pobyt Bazyliszka w przeklętym Gdańsku.
Przynajmniej ja tak zrozumiałem tą zawiłą historię....
"W życiu nie ważne jest ile oddechów zaczerpniesz, lecz ile jest chwil, które odbiorą ci oddech"

Offline Maragast

« Odpowiedź #1601 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 22:30:04 »
Bazyliszek jest jedynym człowiekiem na świecie, który by wolał kolekcję Spider-Mana niż te epici + tom McFarlane'a.
JEDYNYM CZŁOWIEKIEM NA ŚWIECIE.

Bo WSZYSCY inni wolą epici ale i tak musi sobie ponarzekać.

I co to za głupie gadanie, że w epicu od Egmontu jest tylko 5 zeszytów ASM skoro jest tam masa innych zeszytów z tego okresu, które łącza się z ASM?
Czy on by wolał dostać tylko zeszyty ASM i co za tym idzie tylko fragment historii z Kravenem???

Online xanar

« Odpowiedź #1602 dnia: Cz, 06 Maj 2021, 22:55:00 »
No nie, bez Kravena bo to ma z kolekcji, to Egmont mógłby wyciąć ten dubel.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Gazza

« Odpowiedź #1603 dnia: Pt, 07 Maj 2021, 08:42:51 »
(...)wielu poleciało na tą przynętę tomu McFarlane'a który przez 2 lata nie był kontynuowany. (...)
A co tu było do kontynuowania skoro tom zbierał wszystko McFarlane'a?

Offline Marvelek

« Odpowiedź #1604 dnia: Pt, 07 Maj 2021, 10:47:11 »
Bazyl masz problemy z d.py wzięte. Nie odpowiada Ci format epic collection to proste nie kupuj - ja kupuję od Egmontu wybrane serie i jakoś żyję a jak coś chce a nie odpowiada mi sposób wydania, to sięgam sobie po oryginał. Zależy Ci na wydaniach kolekcyjnych Spider-Mana nic prostszego - naucz się hiszpańskiego w stopniu komunikatywnym i kupuj wersję hiszpańskojęzyczną. Jan Paweł II nauczył się hiszpańskiego na potrzeby doktoratu, to Ty możesz się nauczyć na potrzeby czytania kolekcji. Pieniądze na kurs będziesz miał jak wreszcie przestaniesz kupować te egmontowe ulepy, do tego wszystko blokujące. I wiesz co? Normalnie mam do Ciebie żal - ciągle czytam jak to Egmont blokuje kolekcje a jednocześnie ile to Egmontu kupujesz. Jak możesz więc ich wspierać? Toż to kolaboracja!