Autor Wątek: Klasyka Marvela od Egmontu  (Przeczytany 201832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Klasyka Marvela od Egmontu
« Odpowiedź #840 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 17:08:13 »
Oczywiście wolałbym porozbijanie tego na dwa tomy, żeby nie musieć ponownie przepłacać. A
Co ty za bzdury wypisujesz? Rozbicie na dwa tomy spowodowałoby że sumarycznie w pojedynczych byłoby drożej niż w jednym, który dostaliśmy.

« Odpowiedź #841 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 00:11:45 »
Co ty za bzdury wypisujesz? Rozbicie na dwa tomy spowodowałoby że sumarycznie w pojedynczych byłoby drożej niż w jednym, który dostaliśmy.
Michał, co poradzisz, że Bazyl oczekuje, że Egmont jak zobaczy, że ma coś na półce to musi wydać to tak, żeby tylko nie było to powtórzone z tym co już na na półce, wtedy kaplica.
I powiedz mi drogi Bazylu - jak wyobrażasz sobie podzielenie Marvel Knights Spider-Mana? Masz w sumie 18 zeszytów, 12 to historia Millara, 6 to Hudlina - po co to dzielić na dwa tomy które jak wspomniał Michał, byłyby droższe. Tak masz jeden duży tom ze wszystkim - sytuacja idealna. Więc skończ to wieczne narzekanie bo to się robi nudne  ::)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Cringer

« Odpowiedź #842 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 00:19:23 »
Już nie wspominając o fakcie że WKKM jest niedostępne w pierwszym obiegu. Niestety Hachette nie dba o ciągłą dostępność tomów i tylko niszczy rynek prawdziwym wydawcom.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #843 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 08:59:31 »
@UP
Jeśli wy możecie nie zwracać uwagi na osoby posiadające połowę tego Marvel Knighta i pierwszy trejd Thunderbolts i jeszcze się z nich nabijać, to ja też tak mogę.

Skoro Jacek Drewnowski przetłumaczył pierwszy trejd, to można było wydać pierwszy i drugi oddzielnie. Tak jak to zrobiono z X-Mieczy. To Samo ze Spider-Manem. Tom 1 zeszyty 1-8 i tom 2 9-18. Po tym jak pocięte są tomy z She Hulk, X-Men Jim Lee czy Daredevil Zero wszystko jest możliwe. Tylko wydawca musiałby chcieć.

I jak wychodziłoby drożej, skoro mam już połowę tych komiksów? Zapłaciłem za nie kiedyś, a teraz chciałbym tylko drugie połowy. I one wyniosłyby mnie mniej.

Online michał81

« Odpowiedź #844 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 09:30:10 »
Jeśli wy możecie nie zwracać uwagi na osoby posiadające połowę tego Marvel Knighta i pierwszy trejd Thunderbolts i jeszcze się z nich nabijać, to ja też tak mogę.
Panie męczy buła o Kingdom Come, jakby takich wznowień nie było to byś nadal tego komiksu nie posiadał. Więc jak sam widzisz są potrzebne takie wznowienia, tylko ty jako jedyny cały czas pierdzielisz od rzeczy jakieś farmazony o nie wydawaniu. Człowieku o ograniczonej wiedzy komiksowej, nie da się wydać połowy historii, bo nie będzie zrozumiała dla czytelników. I jak już wcześniej wspomniałem podział wyszedłby drożej dla kupujących niż jak dostaje to w jednym tomie. Szybko ci się zmienił pogląd na temat wydawania tanio, tylko jakby tak Egmont zrobił to byś pisał, że jest za drogo. Zdecyduj się.

I jak wychodziłoby drożej, skoro mam już połowę tych komiksów? Zapłaciłem za nie kiedyś, a teraz chciałbym tylko drugie połowy. I one wyniosłyby mnie mniej.
Tylko cały czas "ja, ja, ja". Kolejny raz pokazujesz, że nie rozumiesz jak działa wydawanie komiksów czy książek. Wydawcy nie będą wydawać pod widzimisię jakiegoś anonimowego egocentryka.
« Ostatnia zmiana: So, 10 Sierpień 2024, 11:14:12 wysłana przez michał81 »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #845 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 09:42:38 »
Można powiedzieć że np. Hachette uparło się by wydać 3 z 4 tomów Wonder Woman Grega Rucki z Odrodzenia.
Przecież każdy kto chciał te komiksy ma już dawno komplet od Egmontu i do tego taniej.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline adamarluk

« Odpowiedź #846 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 10:10:24 »
Zapłaciłem za nie kiedyś, a teraz chciałbym tylko drugie połowy. I one wyniosłyby mnie mniej.
Czyli w Twoim utopijnym, idealnym świecie decydenci Egmontu są skończonymi idiotami.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #847 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 10:33:45 »
Bazyliszek  często przesadza i się powtarza ale jak czytam argument o ograniczonej wiedzy komiksowej to uderzam się w czoło. Tzw wiedzą komiksowa to wiedza bezużyteczna nieważne czy przeczytasz komiks ambitny  czy nieambitny mogą się różnić tylko stopniem bezużyteczności. Wiedzą to jest coś co się przydaje w codziennym życiu żaden komiks nie spełnia takiej funkcji.

Offline xanar

« Odpowiedź #848 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 10:38:26 »
Po co wy z nim dyskutujecie, typ od początku sowiej "kariery" pisze to samo. Nie ma znaczenia co napiszecie i jakich argumentów użyjecie, dalej będzie pchał tą swoją propagandę.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Cringer

« Odpowiedź #849 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 11:40:41 »
Jeśli wy możecie nie zwracać uwagi na osoby posiadające połowę tego Marvel Knighta
ten Marvel Knight wyszedł 9 lat (!!!) temu i był dostępny przez 2 tygodnie. Rzeczywiście Egmont powinien to uwzględniać w swoich planach wydawniczych  ::)

Online michał81

« Odpowiedź #850 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 12:32:58 »
Bazyliszek  często przesadza i się powtarza ale jak czytam argument o ograniczonej wiedzy komiksowej to uderzam się w czoło. Tzw wiedzą komiksowa to wiedza bezużyteczna nieważne czy przeczytasz komiks ambitny  czy nieambitny mogą się różnić tylko stopniem bezużyteczności. Wiedzą to jest coś co się przydaje w codziennym życiu żaden komiks nie spełnia takiej funkcji.
Ograniczona. Nic nie pisałem o bezużytecznej. Wiele razy podczas dyskusji udowodnił, że o komiksach których najczęściej pisze, że Egmont powinien wydać (nigdy że Hachette) nie ma zielonego pojęcia, a jak nawet znacznie się z nim dyskutować, to wykłada on merytorycznie. Chcesz przykładów? Dyskusja o She-Hulk (nie ta dotycząca kwestii gościnni tylko wcześniejsza na której się wyłożył), ostatnio o Deadpoolu (nie odpowiedział dlaczego Egmont powinien wydać Deadpoolcorps), wcześniejsze pisanie o Black Vortex (też nie jest wstanie odpowiedzieć). Tak samo o wydanie przez Egmont Dark Reign, kiedy Egmont od kilku lat regularnie wydaje komiksy z tym powiązane.

Jedynie co potrafi to, że on chce i że Egmont powinien wydać. To nie są żadne argumenty. Jemu nawet nie chce się sprawdzić czy te komiksy, o które tak usilnie ciśnie Egmont są warte wydania. Coś tam teraz pisał o Dark Avengers, co znowu pokazuje, że nie ma pojęcia o tym jak historię w Marvelu są powiązane, ponieważ Dark Avengers, bez kontekstu New Avengers nie ma sensu, bo to jest długi run Bendisa w kilku tytułach powiązanych ze sobą. Więc tak ma bardzo ograniczoną wiedzę, bliską zeru, której nawet samemu nie chce zgłębić, tylko pisać że Egmont zły bo czegoś nie wydał, albo wznowił po latach całość.

« Odpowiedź #851 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 13:49:27 »
A ty umiesz spojrzeć poza czubek własnego nosa? Ty myślisz, że Egmont będzie dostosowywał się do ciebie? Patrzy na twoją półkę i powie "a przepraszamy, musimy podzielić te tomy bo szanowny Bazyl ma już to na półce więc musimy zrobić wszystko, żeby tylko znów nie musiał kupić tego co ma!"
Jak można być takim skończonym egoistą który ma gdzieś innych?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #852 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 15:09:08 »
@UP
Ja mam wrażenie że Egmont właśnie dostosowuje się do mnie i innych którzy zbierali WKKM i inne komiksy, tylko właśnie dokładnie na odwrót. Prawie za każdym razem kiedy mógłby zrobić inaczej, Egmont decyduje się na łączenie tomów. Tak było w Marvel Knight Punisher, w Imperatywie Thanosa sklejonym aż z dwoma Annihilatorami, w She Hulk, w New Mutants i wielu innych. Nie robi tak tylko w materiałach całkowicie premierowych. Wtedy bez problemu dostajemy cieniutkie Król Thor i Kres Wojny, albo oddzielne Absolute Carnage, albo Wasp. I tak zgadzam się - wtedy wychodzi drożej.

Nie potrzebowałbym łaski Egmontu w sprawie Kingdom Come, gdyby WKKDC w Polsce nie zakończyła się tylko na 80 numerze a nie dalej jak w innych krajach.

Offline Cringer

« Odpowiedź #853 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 15:21:06 »
Ja mam wrażenie że Egmont właśnie dostosowuje się do mnie i innych którzy zbierali WKKM i inne komiksy, tylko właśnie dokładnie na odwrót.
to zdanie chyba najlepiej obrazuje absurd twoich zarzutów ;D

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #854 dnia: So, 10 Sierpień 2024, 15:45:55 »

Oczywiście, masz rację. Ale dotyczy to każdej wiedzy o szeroko pojętej kulturze. Z Twojego punktu widzenia nie ma sensu wiedzieć niczego o literaturze, teatrze, kinie czy muzyce. A jednak, ludzie cenią sobie taką wiedzę.