Autor Wątek: Klasyka Marvela od Egmontu  (Przeczytany 201113 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Klasyka Marvela od Egmontu
« Odpowiedź #915 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 10:22:46 »
Next Wave okazało się niezłą parodią historii o Avengers, SHIELD i przede wszystkim Nicka Fury'ego w postaci generała Angera. Rośmieszył mnie zwłaszcza pierwszy i drugi zeszyt, potem się już przyzwyczaiłem, bo wszystko już leciało na jedno kopyto. Dobrze że to się dzieje w głównym universum i mamy postacie które możemy kojarzyć - Machine Man, Monica Rambou czy Boom Boom. Choć przez rysunki Immoen'a ciężko było ją odróżnić od Elli Bloodstone. Jako lekką lekturę można polecić.

Offline Takesh

« Odpowiedź #916 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 10:36:30 »
NextWave NIE jest w głównym uniwersum. Przez lata scenarzyści i redaktorzy próbowali to jakoś dodać, ale nie wychodziło. Jakiś czas temu ktoś, nie pamiętam już kto, osadził ich, ale jako, chyba, inne uniwersum. Ale to po latach. Intencjonalnie seria ta dzieje się poza głównym uniwersum Marvela.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #917 dnia: Pt, 14 Listopad 2025, 13:30:12 »
To że w tej serii jest ten HEJT, o którym nie ma słowa w żadnym innym komiksie Marvela to jasne. Po lekturze ja nie widziałem żadnych wątków, które mogłyby wykluczać tą historię z 616. Nawet jeśli tam nie jest, to jest tak napisana, że by mogła. I to mi się podoba, ale dzięki za uświadomienie.

Dodam jeszcze, że parodia działu listowego komiksów Marvela też jest spoko.