Autor Wątek: John Constantine Hellblazer  (Przeczytany 87218 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lobo

Odp: John Constantine Hellblazer
« Odpowiedź #420 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 19:12:21 »
Ja dziś w Empiku przysiadłem na trochę. I jak pierwszą historię w Afryce ominąłem bo nie dało się jej czytać, tak 5 częściowe Masy krytyczne nawet mnie wciągnęły, dobry klimat hellblazerowski a i odczuwałem lekkie nawiązania do runu Delano. Nie wiem niestety jak dalej ale mam zamiar się przekonać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 16 Październik 2024, 19:43:46 wysłana przez Sikor »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #421 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 19:44:28 »
Ja dziś w Empiku przysiadłem na trochę. I jak pierwszą historię w Afryce ominąłem bo nie dało się jej czytać, tak 5 częściowe Masy krytyczne nawet mnie wciągnęły, dobry klimat hellblazerowski a i odczuwałem lekkie nawiązania do runu Delano. Nie wiem niestety jak dalej ale chyba nie będzie tak źle, jak mogłoby się po opiniach w necie wydawać.
Ja w końcu przebrnąłem przez pierwszą historię (na marginesie dzieje się ona w Australii, a nie w Afryce:),  która jest koszmarnie zła, ale potem o dziwo jest o wiele lepiej. Masa krytyczna jest naprawdę ok, ale to co stanowi o sile tego albumu to jedno lub dwuzeszytówki. "Na dawnych Gościńcach", "Spacer z Psem" czy też " Piłka to taka fajna gra" to takie petardy, że dziękowałem niebiosom, że nie sprzedałem tego albumu tuż po mękach z początkiem komiksu. Aha, jest bardzo dużo nawiązań do runu Delano i Ennisa.

Offline Lobo

« Odpowiedź #422 dnia: Śr, 16 Październik 2024, 21:29:18 »
Dzięki za info
To chyba zamiast skończyć w Empiku po prostu go kupię 🙂

Offline wojtpil

« Odpowiedź #423 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 11:30:22 »
Dzięki za info
To chyba zamiast skończyć w Empiku po prostu go kupię 🙂

To jeszcze są czytacze Empikowi? Dawno już nie widziałem.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #424 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 15:47:15 »
I dziwić się później, że te komiksy takie zmaltretowane, bo co poniektórzy sobie robią czytelnię.

Offline Lobo

« Odpowiedź #425 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 17:12:16 »
Rozumiem że wszystkie komiksy które czytasz w domu też są zmaltretowane?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #426 dnia: Cz, 02 Styczeń 2025, 17:58:01 »
Z moimi komiksami robię sobie, co chcę, rozróżniam też swoją własność od komiksu na półce w księgarni.