Autor Wątek: Hellboy  (Przeczytany 113997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline eyesore

Odp: Hellboy
« Odpowiedź #150 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 12:59:38 »
BBPO i Hellboy to jedne z tych komiksów, które czyta się na prawdę szybko ;)
Dokładnie, jedyne dwie serie z którymi jestem na bieżąco  ;)
Liczę że jednak obie dobrze się sprzedają i będą wydawać inne rzeczy, nawet te które mają gorsze opinie ( i tak będą znacznie lepsze niz te rzeczy które obecnie wypuszczaja z DC czy Marvela).

Offline parsom

« Odpowiedź #151 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 13:06:41 »
czyta się na prawdę szybko ;)
Naprawdę?

I nieraz priorytetem są dla mnie czytadła, po których spodziewam się, że po lekturze pójdą na sprzedaż, stąd np. (...) nietknięte Doom Patrol

Doom Patrol mimo ochów i achów to w zasadzie też czytadło - możesz więc śmiało zaczynać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Marzec 2020, 13:08:57 wysłana przez parsom »

Offline Takesh

« Odpowiedź #152 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 13:12:56 »
Halo SANEP....yyy....Admin?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #153 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 13:17:11 »
Naprawdę?

Doom Patrol mimo ochów i achów to w zasadzie też czytadło - możesz więc śmiało zaczynać.

Może, ale chodziło mi o czytała po których nie spodziewam się, bym miał do nich wracać. Najlepiej byłoby wyleczyć się z kupowania takowych 8) A z Doom Patrol i tak poczekam sobie na komplet, pewnie w pierwszym półroczu będzie finałowy tom.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 13:31:13 »
Spokojnie prawie wszystko już wydane. Zostały 2 tomy Hell on earth i jeden The Devil You Know (który jeszcze się nie ukazał w stanach) + 3 Sapieny i 1 Witchfinder, więc u nas idzie to błyskawicznie. Przy czym Sapien jest cienki jak barszcz a Witchfider nie ma większego wpływu na główny timeline. Jeśłi do kogoś można mieć pretensje to do Dark Horse, że się wloką ze zbiorczymi, jeśli w ogóle mają dalsze plany poza Hellboy&BPRD. Lobster??

Offline Takesh

« Odpowiedź #155 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 15:47:35 »
Ktoś pomoże? Szukam różnic pomiędzy I wydaniem Egmontu i tym nowym twardookładkowym. Gdzieś napisane, że więcej dodatków, gdzieś indziej, że jakieś historie dodane/pominięte. Ale brak konkretów.

Gdzieś znajdę takowe porównanie (głównie historie, nie dodatki)? Mam I wydanie i nie spieszy mi się do wymiany na nowe, gdy wokół tyle dobra.... :)

Offline kas1

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 17:59:12 »
str.4

Offline Takesh

« Odpowiedź #157 dnia: Śr, 11 Marzec 2020, 19:40:21 »
@kas1 - to masz na myśli:
"Nowe wydanie (jako całość) ma znacznie więcej dodatków (kilkadziesiąt stron w każdym z tomów to dodatkowe szkice itp.) oraz dwie historie w pierwszym wydaniu pominięte (na rzecz innej historii z uniwersum Hellboya - The Amazing Screw-on Head): The Penanggalan i The Vampire of Prague. Dodatkowym plusem jest jednolitość pod względem papieru (pierwsze wydanie najpierw offset, dalsze tomy kreda) i oczywiście okładek. Pierwsze wydanie ma ponadto tendencję do rozklejania się..."??

No właśnie chodzi mi dokładnie co, gdzie i jak. Gdzie te nowe historie? W którym tomie? Bo nie stać mnie na dublowanie całej serii....

Offline Death

« Odpowiedź #158 dnia: Pt, 13 Marzec 2020, 20:09:05 »
Mam oryginalne wydanie tego komiksu o marynarzach z najnowszego zbiorku i Wam powiem, że w porównaniu z Dark Horsem Egmont to chyba drukował na Commodore 64. Nawet nie chodzi o kosmiczną różnicę w czerni. Same w sobie materiały są gorszej jakości jakbyś zmniejszył rozdzielczość. Nie rozumiem tego. Mamy XXI wiek, a ci nadal kręcą śrubokrętem w głowicy Commodore i nagrywają na kasetę.

Online Ragnar

« Odpowiedź #159 dnia: Pn, 16 Marzec 2020, 22:28:14 »
Możliwe, że odpowiedź była wcześniej i ją przegapiłem, ale... ile z tomu ósmego "Hellboy Opowiadania" było wcześniej wydane w Polsce?

Offline Q

« Odpowiedź #160 dnia: Pn, 16 Marzec 2020, 22:47:25 »
Możliwe, że odpowiedź była wcześniej i ją przegapiłem, ale... ile z tomu ósmego "Hellboy Opowiadania" było wcześniej wydane w Polsce?

... albo w Hellboy Library?

Offline Death

« Odpowiedź #161 dnia: Pn, 16 Marzec 2020, 23:50:40 »
Mało co. Na pewno w którymś tomie z miękką okładką był wydrukowany ten komiks o zapaśnikach, posągu Matki Boskiej i indyku. Chyba tylko to kojarzę z poprzednich wydań.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #162 dnia: Pn, 23 Marzec 2020, 09:04:10 »
pytanie do posiadaczy pierwszych polskich wydań hellboya (ja się ich pozbyłem jakiś czas temu). w który tomie są krótkie komiksy z lobsterem johnsonem i w którym jest "amazing screw-on head"?

Offline SawiK

« Odpowiedź #163 dnia: Pn, 23 Marzec 2020, 11:47:59 »
Mam pytanko. Skończyłem czytać Hellboy w piekle. Opowieści przeczytałem przed. Czy ma coś jeszcze być do wznowień? Bo wnioskuję że brakuje mi Wyspy 🙄

Offline Piterrini

« Odpowiedź #164 dnia: Pn, 23 Marzec 2020, 11:59:20 »
w który tomie są krótkie komiksy z lobsterem johnsonem i w którym jest "amazing screw-on head"?

Mike Mignola's The Amazing Screw-on Head #1 jest w tomie Trzecie życzenie i inne opowieści.
Ta historia jest już wydana przez Kboom z innym premierowym materiałem jakby co. Trochę mnie to zaskoczyło zresztą, jedna sprawa że tytuł nieco niszowy, a druga to że Egmont nie chce się rozlewać zbytnio poza HB/BPRD...

Co do Lobstera - nie wiem, nie przypominam sobie żeby były jakieś poboczne historie nie zawarte w nowym wydaniu (Library).

Mam pytanko. Skończyłem czytać Hellboy w piekle. Opowieści przeczytałem przed. Czy ma coś jeszcze być do wznowień? Bo wnioskuję że brakuje mi Wyspy

Wyspa powinna być w 3 tomie Library (wznowienie). Nie mam już tych nowych wydań żeby sprawdzić niestety.