Jeśli pytasz o wpływ fabularny na główną serię tych dodatkowych rzeczy z Marvel Comics Presents, wydań specjalnych czy też gościnnych występów w innych seriach to jest on zerowy, poza crossoverami a te są pełne. Natomiast, aby mieć komplet potrzebujesz jeszcze mieć Legendy X-men Jim Lee, bo tam są zeszyty z crossem, których w wydaniu GR nie ma w tych 3 tomach (te zeszyty są w drugim omnibusie).
Posiadam, więc problemu nie ma.
Z filmików Pana Piotra Bąbki dowiedziałem się także, że polskie wydanie (tom 3) ma przewagę nad omnibusami w postaci lepiej zrobionych rozkładówek. W Omnibusie ktoś to mega skopał dając rozkładówki w pionie na 1 stronie, podczas gdy w wydaniu Muchy są na 2 stronach w poziomie, tak jak powinno być. Przez co mamy paradoks, bo wydanie Muchy ma większą ilustrację niż omnibus.
Nie sądziłem, że te omnibusy się tak szybko wyprzedały, pamiętam że vol. 1 był często w rewelacyjnych cenach. Dobrze, że udało mi się załapać jakiś czas temu (vol. 2 mam z pożądanym przeze mnie wariantem okładkowym Jima Lee - od czasu moich zakupów nie widziałem na Azylu już tego wariantu)
A vol. 3 zamówiony w preorderze (tym razem klasyczna okładka).
Nadal coś tam jest w ofercie ale za 2 omniaki musiałbym dać teraz prawie 1100 zł, podczas gdy 3 tomy od Muchy zbierające praktycznie ten sam materiał dałem 530 zł.
W sumie dla jednolitości wydań mógłbym nawet dać 2x więcej ale szczerze mówiąc idiotycznie wygląda ten grzbiet tomu 2 z przesuniętym logo Marvel Omnibus. Jeżeli już mam dać tyle to powinno być idealnie. Może w kolejnym wydaniu poprawią.

Ja wziąłem okładkę tego vol.3 w DM Variant. Vengeance to absolutnie kozacji design jak dla mnie.