Autor Wątek: Deadpool  (Przeczytany 25962 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Deadpool
« Odpowiedź #120 dnia: Pn, 08 Kwiecień 2024, 17:58:01 »
W Królu Deadpoolu już na początku jest genialna scena.
Spoiler: PokażUkryj

W przesadzony sposób z udawanymi łzami Gwenpool oddaje Deadpoolowi swojego rekina, bo jej seria komiksowa jest zagrożona, a Wade zawsze jakiś swój tytuł zawsze ma.  ;D

To było megaśmieszne. Takie rzeczy chce się czytać. O takiego Deadpoola nic nie robiłem. :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #121 dnia: Śr, 17 Kwiecień 2024, 17:08:03 »
Król Deadpool może też się pochwalić fajnymi rysunkami. Oczywiście w zeszytach których nie rysuje Bachalo. Ten artysta przejadł mi się po pierwszej serii w której go widziałem. Bo dalej to już wszystko jest dokładnie takie samo. Coś jak rysunki Romity Jr. Ale pozostałe kawałki albumu wyglądają naprawdę dobrze.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #122 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 20:42:32 »
Egmont znowu nie przemyślał swojego planu wydawniczego. Kiedyś dawali nam nawet Ant Mana na premierę średniego filmu z tym bohaterem. Teraz eksplodował wielki blockbuster z bohaterami Marvela i nie ma nic. Kolejny Epic Wolverine'a dopiero w październiku, Spider-Man/Deadpool, Marvel Zombies 2 w listopadzie. Kto to planował? A po seansie aż się by prosił Klasyczny Deadpool z Deadpool Corps. Tylko szkoda, ze seria została urwana parę tomów przed tymi przygodami.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #123 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 10:35:50 »
Przejęzyczyłem się o te kilka tomów. Deadpool Classic 11 i 12, właśnie zawiera Merc with a Mouth, LADY DEADPOOL i Deadpool Corps. Czyli dokładnie te motywy, które pojawiają się w filmie Deadpool i Wolverine. Wiedziałem, faken wiedziałem, że Klasyka Deadpoola od Egmontu nie dojdzie do 13 tomu Deadpool Team Up, który ukazał się prawie w całości w WKKM. I wyszło, że teraz to są dwa najbardziej istotne komiksy w obecnym hype'ie na Wade'a Wilsona. I tak jasne - Egmont wydał naprawdę dużo Deadpoola po polsku i za to jest plus. Ale urwanie tej serii akurat przed tomami 11 i 12 w takim momencie to jest jednak wtopa. Egmoncie - ogarnij się.

« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Lipiec 2024, 10:55:05 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #124 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 11:00:20 »
O czym są te historie w tych tomach klasycznych o których piszesz po za tym że występuje tam Lady Deadpool? Czy te historie są naprawdę tak dobre że warto je znać?  Wg mnie Legion Deaedpooli w filmie jest tylko mrógnieciem oka do fanów komiksu bo film nie jest o tym, więc zasadniczo mijasz się z prawdą bo oni tam pojawiają się tylko
Spoiler: PokażUkryj
na koncu, aby byc grupowym przeciwnikiem? Czy rozwiazanie z filmu, czyli Peterpool też jest w komiksie, bo z twojej wypowiedzi wynika, że tak?

Co ma wspólnego wydanie zbiorcze Marvel Zombie 2 z filmem Deadpool & Wolverine?
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Lipiec 2024, 11:04:31 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #125 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 11:23:17 »
Jeśli nie ma tego komiksu po polsku, to nie wiem jak wygląda komiksowy Korpus Deadpooli. Chciałbym zobaczyć, ale bez 12 tomu Klasyki się nie da.

Potem w Marvel Zombies pojawia się głowa nieumarłego Deadpoola (jak w filmie). Jeśli tego nie ma w 2 tomie, to jest chyba w 3. Ale dawno czytałem, to nie pamiętam.

Offline michał81

« Odpowiedź #126 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 11:44:15 »
Czyli nie wiesz czy to dobry czy zły komiks? Czy wart przeczytania czy też nie? Patrząc po ocenach to te tomy mają średnia ocen poniżej 4 na goodreads co sugeruje, że to raczej słabe historie.

Głowa w filmie nie odgrywa żadnej roli, poza byciem narzędziem w rekach Dedpoola o okładania innych Deadpooli. Czyli te Marvels Zombie są tak ważne, aby zrozumieć ta postać?
« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Lipiec 2024, 13:37:50 wysłana przez michał81 »

Offline Crono

« Odpowiedź #127 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 13:24:09 »
Ale rację Bazyl ma, że Egmont olał premierę filmu. Byłem akurat na otwarciu jarmarku dominikańskiego na stoisku z komiksami i widziałem jak dwie osoby przeglądały komiksy z Deadpoolem. Jeden chłopak był chyba z dziewczyną i kupował Deadpoola z tej ciemnej kolekcji Carrefoura za 50 zł.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #128 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 13:58:34 »
A co miał Egmont niby wydać, run  Alyssy Wong? Bo nie ma nic nowszego co jeszcze nie wydali, a jest w czym wybierać.

https://www.gildia.pl/promocje/519

No i film miał opóźnienie przez strajk aktorów, więc może E celował z Król Deadpool właśnie na premierę.

« Ostatnia zmiana: Pn, 29 Lipiec 2024, 14:07:45 wysłana przez Kvothe »

Offline Koalar

« Odpowiedź #129 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 14:24:32 »
Taki składak mógłby wyjść:
https://www.atomcomics.pl/pl/p/WOLVERINE-VS-DEADPOOL-TP/80576

Może za gruby (przez co drogi; są też duble). Ale ogólnie to tam jeszcze sporo tytułów do wydania, więc spokojnie można było coś rzucić na premierę filmu.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #130 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 14:54:23 »
Nie wiedziałem czy Dylan Dog i Batman to dobry komiks. Wydano go po polsku, przeczytałem i teraz wiem. Tak samo chciałbym zrobić z Deadpool Corps. Egmont wydał 10 tomów Klasyków i dwa Cable&Deadpool. W tym roku zaplanowali sobie wydać jeszcze Króla Deadpoola i Deadpool/Spider-Man. Te komiksy to takie trochę stand alone'y wobec ich innych tegorocznych Marveli. Ja bym chciał powrotu do kontynuowania Klasyki Deadpoola, albo chociaż wydania tego 11 i 12 tomu. Uważam to za rozsądną prośbę wobec wydawnictwa, po tym jak wydało tuzin poprzednich tomów.

To jest sytuacja jak z X-Men i Spider-Manem. Gdyby była Kolekcja, nie byłoby problemu.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #131 dnia: Pn, 29 Lipiec 2024, 15:27:22 »
Taki składak mógłby wyjść:
https://www.atomcomics.pl/pl/p/WOLVERINE-VS-DEADPOOL-TP/80576

Może za gruby (przez co drogi; są też duble). Ale ogólnie to tam jeszcze sporo tytułów do wydania, więc spokojnie można było coś rzucić na premierę filmu.
Mogli też po prostu wcześniej wydać Spider-man/Deadpool.

Online amsterdream

« Odpowiedź #132 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 08:50:48 »
W sumie dziwne zagranie Egmontu. Wcześniej jak wychodził nawet jakiś słaby film to zawsze coś tam na premierę mięli. Nawet pod Aquamana  ::). No cóż... nowe rządy, nowe porządki.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline xanar

« Odpowiedź #133 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 09:21:17 »
Ale ile jest wydane Aquamana, który się nie sprzedaje a ile tego Deadpoola, przecież tam został chyba tylko run Way'a i jakieś mini serie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #134 dnia: Wt, 30 Lipiec 2024, 11:41:07 »
Lubię kalesony, ale tak mocno odbiłem się od Deadpoola, że mogliby przestać go wydawać.
Czytałem pierwszy tom klasyki i całe Marvel Now, może pod koniec wysiadłem. Nie przekonało mnie to, by wchodzić głębiej, może ktoś zaraz napisze że kolejne tomy już były lepsze.
Jedyne co w miarę mi się podobało to pierwszy tom Deadpoola z WKKM.

Co do argumentacji: suche żarty, fabuła prowadząca zupełnie do niczego, absurd goni absurd.
Moim zdaniem ta postać dobrze wypada gdy pojawia się gościnnie. Tylko, że wtedy jest on tylko dodatkiem, a nie np pełnoprawnym członkiem jakiegoś teamu. Może gdyby to wszystko miało jakiś większy sens to lepiej by się to czytało.

Ale ponieważ postać jest nośna i zbiera całkiem sporą publikę wśród osób kompletnie niezainteresowanych komiksem, wydanie czegoś przy okazji filmu to obowiązek. Dla mnie zawsze lepiej mieć znajomego, który wsiąknie w komiksy z Deadpoolem mimo, iż mnie się te komiksy nie podobają, bo jest szansa, że ten "komiksiarz" wejdzie głębiej i nabierze ochoty by poznać inne serie. A tak to większość zna temat tylko z filmów, ewentualnie jakichś innych bzdur na Disney+.