Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 195852 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kapral

• Gość
Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #840 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 08:16:24 »
O rozpierdusze w DC pisze Chuck Rozanski z Mile High Comics w dzisiejszym newsletterze:
https://www.milehighcomics.com/newsletter/081420email.html

John

• Gość
« Odpowiedź #841 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 08:49:37 »
Ja jako fan Snydera z uciechą jednak zauważam że dzisiaj odbiór jego filmów jest znacznie lepszy niż kiedyś. Pewnie ustąpienie fali fejtu i gnoju jakie się na nie wylewało dało ludziom pewność siebie by wyrażać się o nim pozytywnie, bo wcześniej gdy to zrobiłeś od razu zjawiała się grupka trolli która Cie musiała uświadomić że żyjesz w błędzie, nie masz prawa do swojej indywidualnej wrażliwości w odbiorze jego filmów, i w ogóle to chyba jesteś chory psychicznie, przecież ich krytycy i influencerzy z youtube już ustalili prawdę jaka jest w swoich wysrywach.

Wielki szacunek do kolegów - RQ, Antari, i Gazza że mówią co myślą nie patrząc na ataki trolli. Rozumiem że są tu ludzie którzy krytykują filmy Zacka normalnie, ale byście się zdziwili jak w innych miejscach w sieci ataki na fanów Snydera osiągnęły toksyczny poziom pogardy i nienawiści.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #842 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 09:08:59 »
Wielki szacunek do kolegów - RQ, Antari, i Gazza że mówią co myślą nie patrząc na ataki trolli. Rozumiem że są tu ludzie którzy krytykują filmy Zacka normalnie, ale byście się zdziwili jak w innych miejscach w sieci ataki na fanów Snydera osiągnęły toksyczny poziom pogardy i nienawiści.

To kto tu jest tymi trollami, atakującymi filmy Snydera, przed którymi forumowicze wykazali się odwagą, by pisać co myślą o tych filmach?

I czy "mówienie co się myśli" dotyczy tylko chwalenia, a krytykowanie to już trolling?
« Ostatnia zmiana: So, 15 Sierpień 2020, 09:11:04 wysłana przez ramirez82 »

Kapral

• Gość

John

• Gość
« Odpowiedź #844 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 10:36:37 »
Ramirez, ani Ty, ani Pan M który też pisał krytycznie o Zacku, ani LarryFlynt czy inny Gieferg, nie jesteście trollami. Anty-Snyderowskich trolli jeszcze tu nie ma, i oby się nie pojawili, bo cenie sobie że chociaż na naszym wspaniałym forum można normalnie porozmawiać o SnyderCut, a spotkać za to może tylko przeczytanie przeciwnej opini, a nie szyderstwo, hejt, i trolling jak w innych zakątkach popkulturowego internetu.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #845 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 10:37:09 »

Offline xanar

« Odpowiedź #846 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 11:03:10 »
Będą wydawać to co się sprzedaje, czyli będzie 10 serii z Batmanem  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Archie

« Odpowiedź #847 dnia: So, 15 Sierpień 2020, 14:35:38 »
Akurat jak YJ zaczęło się rozkręcać to serię zamykaja. Dobrze, że Suicide Squad od Taylora będzie zamknięty, ale szkoda że dopiero po śmierci Deadshota. Może jakiś epilog dadza ze zmartwychwstaniem, choć to i tak słabe bo siła tej postaci było że jednak nigdy nie zginęła.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline xanar

« Odpowiedź #848 dnia: Nd, 16 Sierpień 2020, 16:36:09 »
Trochę lipa z tym DC myślałem, że doczekam się Wonder Woman latającej z nadwagą 50kg lub Supermana ale widzę, że nic z tego nie będzie, trzyma kciuki za Marvela.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #849 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 14:29:19 »
Williamson skończył pisać Flasha i finał jest WOW. Finałowy zeszyt bardzo mnie zaskoczył, bo w porównaniu to pozostałych z tego story arcu jest bardzo spokojny plus Barry się w końcu czegoś nauczył ;). Tak czy inaczej oceniając całość, run robi dobre wrażenie. Ma niezłe momenty (jest też trochę dlużyzn, ale takie jest superhero) i emocjonujący finał oraz epilog Speed Metal, gdzie dochodzi z spotkania 4 najważniejszych speedsterów DC. Ile tam jest fanserwisu, miód. Williamson naprawił też jedną rzecz, którą spieprzył King w przypadku Walliego i ma to sens i nie jest to zrobione na odwal się. Run ustępuje na pewno runowi Waida czy Johnsa, ale należy zwrócić uwagę, że tamte byly poświęcone Wallyemu a ten jest Barryemu i chyba innej lepszej historii o nim nie było.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #850 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 14:37:18 »
To fajnie, bo jak po długiej wewnętrznej walce, w końcu zdecydowałem dać szansę Flashowi z Odrodzenia 8) Zamówiłem dwa pierwsze tomy na spróbowanie, może się wciągnę.

Offline michał81

« Odpowiedź #851 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 14:44:25 »
Nie jest to może wybitne, nawet nie próbuje. Ale jest to przyjemne superhero. I nawet jak ma chwile słabsze to potem tez bardzo dobre momenty. I jest przynajmniej wyraźne i nie nudne jak to jest w runie Kinga w Batmanie.

I Egmont powinien zdecydowanie wydać Flash Forward, mimo że tej serii nie pisał Williamson to wątki obu serii finalnie się spinają.
« Ostatnia zmiana: Śr, 23 Wrzesień 2020, 14:51:19 wysłana przez michał81 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #852 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 16:36:46 »
Nie jest to może wybitne, nawet nie próbuje. Ale jest to przyjemne superhero.

I na to się nastawiam! Na dobry serial superhero.

Trochę mam do siebie pretensje, że nie zdecydowałem się swego czasu na Hala Jordana i Korpus Zielonych Latarni - mam wrażenie, że ludzie zaczęli chwalić dopiero jak Egmont urwał serię. O Flashu też długo myślałem, a ostatnio jak uświadomiłem sobie, że Williamsonowi tak długo pozwolili ją pisać, to chyba źle mu nie idzie ;) No i skoro Egmont już tyle tego wydał...

JanT

• Gość
« Odpowiedź #853 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 16:42:26 »
Trochę mam do siebie pretensje, że nie zdecydowałem się swego czasu na Hala Jordana i Korpus Zielonych Latarni
Słyszałem że podobno jeden egzemplarz zadecydował o urwaniu serii ;)

Flash jest spoko ale raczej dla tych co czytają więcej superhero.

Offline kelen

« Odpowiedź #854 dnia: Śr, 23 Wrzesień 2020, 16:44:49 »
Ostatnio nadrobiłem Flasha z tych wszystkich, które u nas wyszły i szczerze mówiąc, spodziewałem się czegoś więcej. Pierwszy tom chyba najlepszy, cała reszta później ma dużo rzeczy, które znacząco obniżają poziom całości, w tym irytujące przepychanki Barry'ego z każdym (tak jakby się bali, że czytelnik nie ogarnie tego, że ma problem z relacjami z innymi).

W sumie najciekawszy był moment, w którym w końcu się dogadał z Iris i współpracował na równi razem z nią.

Czekam na tę końcówkę, bo to już któryś raz, jak czytam, że ponoć jest satysfakcjonująco.

Całość do tej pory może mnie nie nie zachwyciła, ale rzeczywiście jest to STAŁY poziom średni/taki sobie. Nie ma mocnych upadków w dół ;)