Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 196204 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eragon

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #615 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 13:00:53 »
No w końcu jakaś dobra wiadomość.  :)

Tak mi się wydawało, że Flash ma największe szanse na powrót, najbardziej chyba rozpoznawalna postać  poza eSem, Batmanem(no i Wonder Woman ewentualnie).  Jak chcieli wydawać cokolwiek poza komiksami z Supkiem,, Batmanem, Ligą to chyba było najbardziej logiczne, że akurat tą postać Egmont przywróci(oby na dłużej...)Na Aquamana zbytnio nie liczę ani GL, najwyżej mnie Egmont pozytywnie zaskoczy.
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline Maragast

« Odpowiedź #616 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 14:28:39 »
Ja myślę, że realny jest powrót Wonder Woman czy Aquamana ale boje się,  że Latarnie już nie wrócą (obym się mylił bo na tym tutule najbardziej mi zależy).

Offline Eragon

« Odpowiedź #617 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 14:34:58 »
Wonder Woman zgadzam się, może wróci, ale czy Aquaman to ma mam  już większe wątpliwości. Jednak podobnie najmniejsze szanse daję niestety GL na powrót...
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #618 dnia: Wt, 06 Sierpień 2019, 22:39:50 »
Ja myślę, że realny jest powrót Wonder Woman czy Aquamana ale boje się,  że Latarnie już nie wrócą (obym się mylił bo na tym tutule najbardziej mi zależy).

Też obawiam się o Latarnie.
Najbardziej by mi pasował potrójny tom zbierający wszystkie brakujące tomy bez jakichkolwiek okładek z wyjątkiem jednej, będącej zapowiedzią serii Morrisona w ramach Uniwersum DC.

Takie mini marzenie.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Maragast

« Odpowiedź #619 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 11:15:50 »
Sprawdzałem wydania oryginalne i ostatni tom już jest grubszy wiec potrójny tom nie wchodzi w rachubę - mogliby to wydać w dwóch tomach, tom 5 i 6 w jednym, a ten grubszy 7 osobno.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #620 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 22:36:38 »
Sprawdzałem wydania oryginalne i ostatni tom już jest grubszy wiec potrójny tom nie wchodzi w rachubę - mogliby to wydać w dwóch tomach, tom 5 i 6 w jednym, a ten grubszy 7 osobno.

Sprawdziłem na Comixology i masz rację.
Jakby miał być jeden tom to byłoby chyba ponad 400 stron a to już chyba za dużo dla miękkiej okładki ze skrzydełkami.

Mam nadzieję że Twój pomysł by się sprawdził czyli dwa tomy.
Mogliby to nawet wydać (może się to wydawać kontrowersyjne) kosztem Blackest Night zaplanowane na grudzień tego roku.

Tym bardziej że z tego co się orientuję Blackest Night nie jest całkowicie samodzielną historią a czymś w rodzaju zwieńczenia/punktu kulminacyjnego runu Johnsa.

Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Teli

« Odpowiedź #621 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 22:45:14 »
Oj tam. jak się chce to i 420 stron w miękkiej można upchać.
Egmont niedawno udowodnił że potrafi - patrz konkurencja czyli "Avengers: Impas atak na Pleasant Hill". Także takie wydanie innego komiksu  to nie kwestia możliwości technicznych a raczej chęci... no i oczywiście ekonomicznego rachunku strat i zysków.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #622 dnia: Śr, 07 Sierpień 2019, 23:13:19 »
To jednak można marzyć.

Ponad 400 stron przygód Korpusu -> brzmi miodnie.

Pozostaje czekać na ruch Egmontu.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #623 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 07:36:54 »
Oj tam. jak się chce to i 420 stron
Bez okładek jakoś w tylu by się zmieściło :) 3 ostanie tomy Aquamana miałyby dużo mniej stron. Tu też można dać cenę ze 120 zł i się będzie opłacało.

Zapunktowaliby ładnie robiąc coś takiego ale myślę że szanse małe.

Teraz trzeba trzymać kciuki żeby czwarty tom Harley był podwójny.
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Sierpień 2019, 07:38:54 wysłana przez JanT »

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #624 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 10:02:55 »
Teraz trzeba trzymać kciuki żeby czwarty tom Harley był podwójny.

Niestety - na to nie ma co liczyć. Podobnie jak z Suicide Squad.  :-\ Choć tą serię Egmont mógłby dokończyć w 2 tomach, skoro jest już zamknięta.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #625 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 10:05:41 »
Chyba mniej można było liczyć na kontynuację Flasha niż podwójną Harley :)

Offline vertogo

« Odpowiedź #626 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 15:11:18 »
Moim zdaniem Egmont wróci z kilkoma seriami, Aquaman czy Latarnie to popularne i lubiane serie, więc pewnie wrócą od przyszłego roku. Podejrzewam, że zwolnią tempo wydawania Batmana i Supermana, i wtedy zrobi się miejsce dla pozostałych serii, z tą różnicą, że zamiast logo DC Odrodzenie będzie DC Uniwersum. Tom 4 Hala Jordana skończył się u nas na 29 numerze, 32 to metal, a w USA numer 34 ma już logo DC Universe, więc jestem dobrej myśli.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #627 dnia: Cz, 08 Sierpień 2019, 15:40:12 »
Ale oni nic nie zmieniają na Uniwersum gdy numeracja nie idzie od jedynki jak z Supkami i Ligą.

Offline Maragast

« Odpowiedź #628 dnia: Pt, 09 Sierpień 2019, 14:05:36 »
W sumie sensowne jest pozostanie przy logo "Odrodzenia" gdy mamy doczynienia z trwającymi runami by nie mieszać czytelnikom w głowie - nowy Imprint kojarzy się z nowym startem gdzie mozna zacząć czytać od tego momentu i sprawdza się to w przypadku Supermana i Ligi (nowi twórcy, nowe runy i nowe podejście - idealny start dla nowych czytelników, a całe poprzednie runy są w jednolitej szacie graficznej).
Ja bym wolał dostać kompletne runy Latarni i Aquamana (jeśli się ukażą) w jednolitej szafie graficznej Odrodzenia, a zmianę na Uniwersum DC dopiero przy starcie nowego runu.

Offline Maragast

« Odpowiedź #629 dnia: Śr, 21 Sierpień 2019, 15:40:11 »
No i wewnątrz 6 tomu Suicide Squad widnieje napis ostatni tom - na końcu jak jest ta strona gdzie są okładki wszystkich tomów serii.
Jednak to nie będzie miało kontynuacji, a liczyłem, że jak w przypadku Flasha będą wydawać dalej (bo powstaje drugi film więc sądziłem, że to jest ten tytuł, który DC każe i tak wydawać Egmontowi - kiedyś TK mówił, że są takie pozycje, ktore musi wydawać bo są najważniejsze dla DC i nie ma noc do gadania ale widać SS nie jest jedną z nich).

Czy ten tom 6 chociaż kończy dany run???