Autor Wątek: DC Rebirth/Odrodzenie  (Przeczytany 196391 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gascon200

Odp: DC Rebirth/Odrodzenie
« Odpowiedź #405 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 20:33:30 »
@Eragon jeśli chodzi o Detective Comics do końca runu Tyniona jest nieźle. Zwłaszcza wątek
Spoiler: PokażUkryj
z psychicznym Timem Drake'em z przyszłości i jego krucjatą
bardzo mi się spodobał. Potem jest trochę spadek formy, ale to jest kilka zeszytów no i pojawia się
Black Ligting
, a potem wchodzi z buta Tynion i wątek
Arkham Knight
. Dla mnie Detective Comics to solidna pozycja w przeciwieństwie do lawirującego po sinusoidzie Batmana Kinga.

Liga Snydera podobnie jak Metal to jazda bez trzymanki  :D

AC i Superman Bendisa to jest w głównej mierze dekonstrukcja bohatera i obrócenie wszystkiego o 180% tego co miałeś w runie Tyniona, ale kto wie może ci się spodoba. Run Bendisa, albo się kocha albo nienawidzi i wiesza na nim psy. Niestety dla mnie to nic niewarty chłam. Oczywiście jeśli ktoś ma inne zdanie ok rozumiem, że pisanina Bendisa może się co poniektórym podobać.

1. Chyba pomyliłeś w pewnym momencie, a nawet dwóch Tomasiego z Tynionem ;)
2. Imo Liga Snydera ma swoje problemy, ale od dawna nie czytałem tak dobrego komiksu z tymi postaciami, czyta się to jakby to był jakiś sequel do Justice League Unlimited (skład jest nawet podobny)

Supermana nawet słabego kupię bo ulubiona postać i skoro wydają dalej po runach Tomasiego i Jurgensa to nie wypada nie kupować(samemu się przekonam co tam Bendis wymyślił).

Po avku to raczej bym powiedział, że Superboy, ale hej, nie znam zbytnio twego gustu :)

Nie mam pojęcia czy w przypadku Flasha jest taki moment by mimo nieskończeniu runu chociaż zakończyć wątki , które się ciągną od pierwszego tomu(nawet jak nowe by były zaczęte, no byle dostać zakończenie tych starych).

Przed Flash: Year One jest najlepsza opcja, ale musieliby jeszcze sporo tomów wydać :/
« Ostatnia zmiana: So, 27 Kwiecień 2019, 20:38:58 wysłana przez Gascon200 »

Offline Red Fury

« Odpowiedź #406 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 20:36:23 »

1. Chyba pomyliłeś w pewnym momencie, a nawet dwóch Tomasiego z Tynionem ;)
2. Imo Liga Snydera ma swoje problemy, ale od dawna nie czytałem tak dobrego komiksu z tymi postaciami, czyta się to jakby to był jakiś sequel do Justice League Unlimited (skład jest nawet podobny)

Widzę , że wiara czuwa oczywiście w 3 akapicie powinien być Tomasi ;D
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Offline Eragon

« Odpowiedź #407 dnia: So, 27 Kwiecień 2019, 20:45:42 »

Po avku to raczej bym powiedział, że Superboy, ale hej, nie znam zbytnio twego gustu :)
No tak, na starym forum(gildii) miałem avatar z logiem Supermana. Superman to ulubiona postać, a Superboy (Conner Kent) jest zaraz po nim. ;) No nie zawsze avatar musi wszystko wyjaśniać, po prostu mi się podoba akurat ten obrazek z Connerem ;)
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline rand

« Odpowiedź #408 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 16:10:53 »
Według mnie urwanie serii Green Lantern i Aquaman to strzał w kolano Egmontu. Wiadomo, że sprzedaż jest ważna zwłaszcza w okolicy premiery komiksu, jednak co ze sprzedażą w późniejszym okresie. Ktoś wciągnie się w komiksy za rok, będzie chciał sięgnąć po Aquamana ale zobaczy,że run nie skończony i odpuści. Bez sensu, zwłaszcza że są komiksy na rynku z dużo mniejszym zainteresowaniem jak Jonah Hex. Wg mnie bezmyślna decyzja, przez którą Egmont narobi sobie słabego PR. Zwłaszcza, ze w trakcie spotkania mówił o kończeniu różnych serii, ze to istotne itp, zwykłe farmazony i kłamanie fanom w twarz. 

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #409 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 16:48:29 »
Żeby przynajmniej Egmont zwolnił licencję na przerywane serie. Może ktoś by to kontynuował. A tak wychodzi z tego pies ogrodnika.
Cóż - na szczęście jest internet,

sum41

• Gość
« Odpowiedź #410 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:06:46 »
Pierwszy raz ze tak powiem mam niechec do zamowienia kolejnego comiesiecznego pakietu po tym bajzlu zwiazanym Rebirth. Ok czegos sie dowiemy ale pod koniec roku lub w 2020....

JanT

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:14:46 »
We wrześniu jak będą zapowiadać kolejne jedynki.

Żeby przynajmniej Egmont zwolnił licencję na przerywane serie. Może ktoś by to kontynuował. A tak wychodzi z tego pies ogrodnika.
Hachette czy Mucha na twardo?  ;D Nikt by tego na pewno nie kontynuował.
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:16:20 wysłana przez JanT »

Online xanar

« Odpowiedź #412 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:19:09 »
Mucha na twardo w OHC  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline szulig

« Odpowiedź #413 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:28:19 »
Bardziej mnie to boli niz po urwaniu N52, najgorszy katalog/informacje od lat, z checia bym wyzucil i zastapil orginalami...

Mam dokładnie takie same odczucia. Czy mogłby ktoś znajacy sie podać dalesze numery Hal Jordan i Korpus..... a najlepiej linki gdzie mozna kupić oryginalne wydania. Nie znam sie tak jak niektorzy na tym forum a chetnie bym poczytal dalsze losy postaci z tego tytulu

Offline Gascon200

« Odpowiedź #414 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:33:48 »
Mam dokładnie takie same odczucia. Czy mogłby ktoś znajacy sie podać dalesze numery Hal Jordan i Korpus..... a najlepiej linki gdzie mozna kupić oryginalne wydania. Nie znam sie tak jak niektorzy na tym forum a chetnie bym poczytal dalsze losy postaci z tego tytulu

Masz Multiversum.pl z polskich stron, ewentualnie z Amazona czy coś
« Ostatnia zmiana: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:47:46 wysłana przez Gascon200 »

Online xanar

« Odpowiedź #416 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 18:47:48 »
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 20:14:37 »
N52 uzupełniłem o oryginały i kolorowanka z grzbietami - teraz powtórka z Rebirth - sorry Egmont ale to było ostatni raz.

Offline Red Fury

« Odpowiedź #418 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 20:29:08 »
N52 uzupełniłem o oryginały i kolorowanka z grzbietami - teraz powtórka z Rebirth - sorry Egmont ale to było ostatni raz.

Ja osobiście mam postawione trzy duże znaki zapytania obok zapowiedzianej Ligi Snydera czy kupić czy nie kupić. Cały czas biję się z myślami. Bo jak zacznę kupować, będę mieć zajawkę, że wychodzi i kupuję  i naraz się okaże, że urwą run. Szczerze nie chcę powtórki z rozrywki tego co się dzieje teraz w Rebirth. Tak wiem, że Liga może się okazać tytułem bezpiecznym, że wydadzą do końca, ale nikt tak naprawdę mi tego nie zagwarantuje.
It's too late...you had your chance...and I'm just getting started.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #419 dnia: Nd, 28 Kwiecień 2019, 21:35:30 »
Ja osobiście mam postawione trzy duże znaki zapytania obok zapowiedzianej Ligi Snydera czy kupić czy nie kupić. Cały czas biję się z myślami. Bo jak zacznę kupować, będę mieć zajawkę, że wychodzi i kupuję  i naraz się okaże, że urwą run. Szczerze nie chcę powtórki z rozrywki tego co się dzieje teraz w Rebirth. Tak wiem, że Liga może się okazać tytułem bezpiecznym, że wydadzą do końca, ale nikt tak naprawdę mi tego nie zagwarantuje.

Taka jest już specyfika polskiego rynku. Co prawda nie kupuję Odrodzenia a z klasyki DC biorę tylko takie perełki jak Batman Millera albo Catwomen Brubakera, ale przy dłuższych seriach z Marvela zawsze obawiam się, czy w którymś momencie nie zostanie to urwane, stąd jakoś nie daję wiary, że wydadzą całego UM Spider-Mana. Starałem się kierować zawsze zasadą wspierania polskiego wydawcy, bo fajnie żebyśmy wreszcie wyszli jako kraj z epoki kamienia łupanego, ale przez ostatni rok stwierdziłem, że od Egmont bezpieczniej jest brać krótkie serie, liczące po kilka tomów niż coś bardziej rozbudowanego a jeśli zależy mi na jakiejś serii, bo jest moją ulubioną biorę oryginały. Tak jest po prostu bezpieczniej. Uważam też, że żale raczej nic nie pomogą, bo i tak zawsze jest multum osób, które komiksy biorą a i tu na forum z pewnością znajdziesz i takie osoby, którym ucinanie serii i wchodzenie w następne po to, by również uciąć i zacząć kolejne odpowiada, bo mają różnorodność.
Niestety są to konsekwencje monopolu i dominacji jednego wydawnictwa na rynku, no ale nie można mieć pretensji do Egmontu, że jest największym wydawcą. Trzeba po prostu mieć nadzieję, względnie wznosić modły do sił wyższych, by w Polsce pojawiło się równie duże wydawnictwo. Rynek zmieniłby się diametralnie, ale na to się nie zanosi, więc uważam, że szkoda nerwów. Życie jest zbyt krótkie i wiadomo, że nie przeczytamy wszystkich komiksów, ale jak ktoś ma ulubione serie i tytuły niech idzie w oryginały. Rozumiem natomiast wasze rozgoryczenie i rozczarowanie Panowie.