Autor Wątek: DC Finest  (Przeczytany 13506 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darth_Simon

Odp: DC Finest
« Odpowiedź #75 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 07:24:45 »
Dla mnie to logo jest przepiękne.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Kandor

« Odpowiedź #76 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 07:49:47 »
Tak serio to po pierwszym szoku spodobała mi się koncepcja powrotu do starego "bullet-logo" choć lubię logo obecne, które wszak też nawiązuje do starych logo DC sprzed kilkudziesięciu lat. Natomiast wszystko jest lepsze od logo DC z 2011 roku, które porównywano do "logo z opakowań papieru do drukarek" 😃

Offline korek42

« Odpowiedź #77 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 10:19:25 »
jak myślicie, kiedy nowe logo trafi na grzbiety/okładki komiksów wydawanych w Polsce? w Stanach premiera była chyba wczoraj

Offline xanar

« Odpowiedź #78 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 10:52:25 »
Zelży ile do przodu mają pozamykane projekty, mam podejrzenia, że o takich rzeczach to się informuje wcześniej i jest jakiś czas na wdrożenie tego, chociaż tak patrzę na te największe wydawnictwa to mam pewne wątpliwości.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #79 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 12:17:19 »
Tak serio to po pierwszym szoku spodobała mi się koncepcja powrotu do starego "bullet-logo" choć lubię logo obecne, które wszak też nawiązuje do starych logo DC sprzed kilkudziesięciu lat. Natomiast wszystko jest lepsze od logo DC z 2011 roku, które porównywano do "logo z opakowań papieru do drukarek" 😃

Mnie najmniej podobała się "deska sedesowa".

Offline xanar

« Odpowiedź #80 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 12:51:45 »

To z 2012  :)

To co teraz jest/było zdecydowanie najlepsze, to z tymi gwiazdkami to może i było bajeranckie  :), ale w 76r.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #81 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:14:53 »
Jak dla mnie najbardziej wieśniackie to z 2012.
Czas nas zmienił, chłopaki.

Ratujmy wilki!
https://dzialaj.greenpeace.pl/wilki

« Odpowiedź #82 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:40:11 »
Zelży ile do przodu mają pozamykane projekty, mam podejrzenia, że o takich rzeczach to się informuje wcześniej i jest jakiś czas na wdrożenie tego, chociaż tak patrzę na te największe wydawnictwa to mam pewne wątpliwości.
To żaden wyznacznik. W New 52 z tego co pamiętam z tomu na tom potrafili zmienić logo, więc teraz może być identycznie.
Patrząc na FB i to, że nowe logo jest już na grafikach (np. najnowszy post z reklamą 2 tomu Batmana Zdarsky'ego) obstawiam, , że nowe logo będzie na komiksach już w listopadzie. Październik odpada bo komiksy pewnie dawno już wydrukowane są.

Offline korek42

« Odpowiedź #83 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:57:17 »
tego się obawiam, że zaraz Ziemia Niczyja 4 będzie lekko odstawać logiem od 1-3 :) z drugiej strony gdzie te posty z Batman 2 i nowym logiem bo nie mogę znaleźć? wszędzie jest jeszcze obecne logo, nawet w zapowiedziach Egmontu na koniec listopada

« Odpowiedź #84 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 16:43:04 »
z drugiej strony gdzie te posty z Batman 2 i nowym logiem bo nie mogę znaleźć? wszędzie jest jeszcze obecne logo, nawet w zapowiedziach Egmontu na koniec listopada
Lewy dolny róg, prosto z FB Świat Komiksu:

A zapowiedziami na Listopad się nie sugeruj, bo są one z 6 września, sam Egmont wtedy nie wiedział pewnie jeszcze o nowym logo - z resztą render okładki która jest właśnie z września, a finalna okładka na komiksie fizycznym który będzie w sprzedaży w listopadzie to dwie różne rzeczy.

Offline Leyek

« Odpowiedź #85 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 12:29:30 »
Zaczęliby robić dobre komiksy, a nie co chwila zmiana logo, jakby to miał być największy problem.

Offline Juby

« Odpowiedź #86 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 13:07:52 »
Klasyczne logo z 1976 roku, do którego teraz wracają było/jest zdecydowanie najlepsze. Bardzo mnie cieszy powrót do klasyki i nie będzie mi przeszkadzać zmiana na okładkach w trakcie wydawanych serii (wręcz przeciwnie - żałuję tylko, że nie zrobiono tego wcześniej, pasowałoby na Śmierci Supermana i Batmanach od Knightfall 8)). Logo z lat 2005-2011 też bardzo lubiłem (a moja żona śmiała się, że wyglądało jak z jakiegoś Domestosa ;D), to wprowadzone z DC Rebirth (2016-2024) też było "okej", ale jak dla mnie zbyt proste. Logo z 2012 od początku mi się nie podobało, a odkąd przeczytałem, że nazywano je "deską klozetową" (bo wygląda jakby ktoś ściągał folię z deski - spojrzenie z góry) nie mogę tego odzobaczyć ;D
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)

Offline Kandor

« Odpowiedź #87 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 14:16:45 »
W USA planowana premiera linii 5 listopada a na internetach cisza, żadnych materiałów z wcześniej rozsyłanych egzemplarzy (jak to zwykle bywa).

Offline Archie

« Odpowiedź #88 dnia: So, 26 Październik 2024, 21:25:37 »
Klasyczne logo z 1976 roku, do którego teraz wracają było/jest zdecydowanie najlepsze. (...) to wprowadzone z DC Rebirth (2016-2024) też było "okej", ale jak dla mnie zbyt proste.
Kiedy wprowadzali znak z 2016 miałem identyczne zdanie, ale na przestrzeni ostatnich ok. 3 lat mocno doceniłem to logo i teraz uważam, że było ono najlepsze. Przede wszystkim nawiązywało do znaku z 1972, więc czasów kiedy Kirby tworzył Kamandiego i tytuły związane z New Gods. Logo z 2016 bardzo dobrze grało w filmach i przy materiałach promocyjnych gdzie wiele znaków występowało obok siebie (zobaczcie grafiki i plakat do The Penguin). Nie był to znak dominujący na okładce, ale charakterystyczny, dobrze komponujący się z całością layoutu i pasował do wznowień staroci jak i do subtelnych wariantów. Czasami wypełniano tło co było ciekawe. Na jego podstawie dobrze budowało się submarki (DC Black Label, DC Vertigo, DC Connect, DC Finest) i nieźle współgrało z logiem Elseworlds i Milestone Comics. A do tego spełniało podstawowe założenie i było skalowalne, więc nawet dobrze wyglądało jako favicona. Tego wszystkiego nie można powiedzieć o znaku z 1976, który już na samych okładkach wali po oczach i to zwykły "nostalgia bait".
« Ostatnia zmiana: So, 26 Październik 2024, 21:33:53 wysłana przez Archie »
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Juby

« Odpowiedź #89 dnia: So, 26 Październik 2024, 22:42:10 »
Nawiązywanie do logo z 1972 (btw. którego autorem był Michael Uslan ;)) to dla mnie żaden plus, bo pierwszy raz zobaczyłem je może z pięć lat temu i w ogóle mi się nie podoba (jest jeszcze prostsze od tego z 2016). To, że było skalowalne również nie jest dla mnie żadnym plusem, bo nie obchodzą mnie internety, social media i cała ta moda na oversimplified logos. Dla mnie ważne jest jak logo prezentuje się przed filmem i na komiksach, a nie na miniaturkach.

Walenie po oczach to dla mnie nie wada - wręcz przeciwnie, już się nie mogę doczekać, aby kupić w sklepie Batmana z logo, z którym ostatni raz kupiłem zdaje się trzeci zeszyt Superman/Batmana od DK ponad 10 lat temu :)

Poprzednie logo stawiam na trzecim miejscu, ale gdyby trochę je przerobić mogło być najlepsze. Np. znacznie bardziej podobał mi się kopnięty i przycięty u dołu wariant DC Universe:

Takie przechylone na wzór klasyki, z grubszą okrągłą "ramką", w której byłyby ze dwie gwiazdki i byłoby idealnie.
« Ostatnia zmiana: So, 26 Październik 2024, 22:51:55 wysłana przez Juby »
Juby - polski użytkownik, polska ksywa. Czytamy i odmieniamy po polsku (Jubemu, Jubego, itd.)