Autor Wątek: DC Black Label  (Przeczytany 67534 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Burizleif

Odp: DC Black Label
« Odpowiedź #60 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 09:40:20 »
A ta seria o 3 Jokerach będzie w kontinuum? Czy to coś innego niż wątki z Wojny Darkseida?

Offline Eragon

« Odpowiedź #61 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 09:44:42 »
@Burizleif
Gdzieś czytałem, że zarówno Black Label( imprint skierowany dla starszych czytelników) jak i Wonder Comics(skierowany do młodszych) to nie jakieś inne ziemie czy wymiary. Są ponoć osadzone w głównym kontinuum, więc chyba jest to wyjaśnienie tej zagadki z Wojny Darkseida.
« Ostatnia zmiana: Pn, 06 Maj 2019, 09:55:02 wysłana przez Eragon »
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline Gascon200

« Odpowiedź #62 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 11:56:17 »
Akurat z Black Label to różnie będzie, bo raczej taki Batman Damned nie dzieje się na Prime-Earth (główne uniwersum), ale już Trójka Jokerow tak, ze względu na tematykę.

« Odpowiedź #63 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 12:00:52 »
 Cycuszki w DC!!!!! Jestem zaskoczony nieco, rysunki też całkiem fajne. Z "raczej niezainteresowanego" zmieniam się w "w sumie zainteresowanego".

KamilM

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 14:00:59 »
Ile zamieszania o jeden kadr z cyckiem Harley ::). I jeden kadr z bat-wackiem, który był chyba tak stworzony, żeby jak najłatwiej photoshopem go zretuszować. Podobnie z Harley - wystarczyło poprzestawiać dymki z tekstem tak żeby zasłaniały to co mają zasłaniać ::). Czasami mam wrażenie, że ten cały "hype" na goliznę, który towarzyszył DC przy starcie tej linii wydawniczej to skrzętnie zaplanowana kampania reklamowa, która miała narobić trochę szumu wokół ich komiksów i ogólnie w branży.
« Ostatnia zmiana: Pn, 06 Maj 2019, 14:02:32 wysłana przez KamilM »

« Odpowiedź #65 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 14:08:55 »
Jeden cycek Harley, lepszy niż dwa Batmana.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #66 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 14:13:59 »
Całkiem możliwe, a może po prostu chcą na tym samym zarobić kilka razy. Zamówiłem tego White Knighta w ciemno i mam nadzieję, że się nie rozczaruję. Niestety premiera dopiero za tydzień, a ATOM mi w zasadzie wysyła paczkę jak już się sporo nazbiera, więc przewiduje, że wysyłka będzie jakoś pod koniec maja, na początku czerwca.

Fajnie mieć HQ, ale ja czekam na dwa zapowiedziane tytuły z Wonder Woman, a jakoś o nich ciągle cicho, ale chyba już na nie kolejka przyjdzie, bo Batman wydany, Superman Millera też się zbliża do #1, tak więc Wondy następna w kolejce.

Offline Eragon

« Odpowiedź #67 dnia: Pn, 06 Maj 2019, 14:38:16 »
Akurat z Black Label to różnie będzie, bo raczej taki Batman Damned nie dzieje się na Prime-Earth (główne uniwersum), ale już Trójka Jokerow tak, ze względu na tematykę.
Pewnie masz rację. Uznałem, jak widać błędnie, że skoro historia o 3 Jokerach będzie osadzona w głównym świecie DC to reszta tez(aż tak dokładnie nie przyglądałem się tym zapowiedziom z BL) .
Fan ,,majtek na głowie'' ;)

Offline Archie

« Odpowiedź #68 dnia: Wt, 14 Maj 2019, 17:09:41 »
Wonder Comics dzieje się w głównym universum DC choć tak bardziej na poboczu (Young Justice, Naomi, Dial H for Hero, Wonder Twins), a Black Label to mieszane historie gdzie pojawiają się alternatywne Ziemie (Batman: Damned, wydanie zbiorcze Batman: White Knight, Kingdom Come czy All-Star Superman) i główna (Batman: Three Jokers).

W tym podziale na imprinty chodzi o ton historii gdzie Wonder Comics to komiksy dla młodszego odbiorcy, Black Label do starszego, a Young Animal, które ma powrócić do alternatywnego (wszystkie do czytelników superbohaterów).
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

KamilM

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Śr, 15 Maj 2019, 08:08:57 »
Nie jestem na 100 % pewien, ale oprócz Trzech Jokerów do BL ma też wejść Doomsday Clock, tzn., aż w końcu wydadzą całą historię i będą mieli materiał na trade'a.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #70 dnia: Pt, 31 Maj 2019, 15:15:29 »
BATMAN WHITE KNIGHT HC
Nie mam w zeszytach, więc nie mam jak porównać

Online freshmaker

« Odpowiedź #71 dnia: Pt, 31 Maj 2019, 18:59:19 »
zadymkowane cycki. co za barbarzyństwo.

Offline isteklistek

« Odpowiedź #72 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2019, 17:33:38 »
Zapowiedzieli nową 9 zeszytową mini serię z BL rusza w październiku Joker/Harley: Criminal Insanity by writer Kami Garcia and artists Mike Mayhew and Mico Suayan.

Offline Gascon200

« Odpowiedź #73 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2019, 17:43:10 »
Jej, fajnie że od jakiegoś czasu ruszają już nowe serie, bo to był w sumie pusty imprint. O ile oczywiście nie będzie kolejnych przesunięć :P

Offline isteklistek

« Odpowiedź #74 dnia: Nd, 02 Czerwiec 2019, 17:50:04 »
Coś powoli się dzieje, trochę mnie zaskoczyli, bo spodziewałem się w końcu zapowiedzi, któregoś z tytułów „Wonder Woman Historia: The Amazons”.„Wonder Woman: Diana’s Daughter”