Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #180 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 19:29:15 »
Ale wiecie, że tam jest większa kupa w postaci Unusual Suspects (#20-25) od Gale'a?  ;D

Offline Marvelek

« Odpowiedź #181 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 19:48:53 »
   Nie jest racjonalny i nigdy nie był, skoncentrowany nie znaczy racjonalny. Nie można zabić przeciwnika i później  wrócić do roli kryształowego prawnika, nie da się jednocześnie służyć prawu i go łamać i jeszcze to wszystko godzić z mocno zakorzenionym katolicyzmem co zresztą jest leitmotywem całej serii od bardzo dawna tak samo jak jego nie do końca normalny klucz dobierania sobie życiowych partnerek. Dlatego tak wielu scenarzystów obdarzało Matta problemami z głową i to od zawsze czyniło Daredevila nieco pariasem w świecie Marvela, którego najlepszym kumplem był Spider-Man kolejny dziwak, którego większość stara się unikać. A co do Karen, to myślałem że się skumniesz, że to był żart, gdzie ja bym coś złego na blondynkę powiedział.

To o czym piszesz to niest brak racjonalizmu tylko hipokryzja. Bycie hipokrytą nie wyklucza postępowania racjonalnego. Matt wrócił do prawa po zabójstwie, ale to akurat wina Diggle, który zamiótł sprawę pod dywan i zwalił wszystko na
Spoiler: PokażUkryj
 opętanie
. Do podobnego dylematu odwołuje się obecie Zdarsky z tą różnicą, że robi to jak należy czyli bohater ponosi konsekwencje swoich czynów. Postępowanie nieracjonalne widzimy w Diable Stróżu. Matt zupełnie wyłącza mózg wierząc we wszystko co mu mówią dziwni i jie budzący wiarygodności ludzie. Z katolicyzmem to też nie jest tak oczywista sprawa jak przedstawiłeś. Ten wątek jest świetnie rozgrywany w różnych runach, ale wniosek jest jeden: Matt od dawna nie ma z tego tytulu rozterek moralnych co świetnie eksponuje obecnie Zdarsky. Diabeł Stróż też w zamyśle miał przedstawiać kryzys wiary ale wyszła z tego karykatura. Gdyby dziecko mesjasz pojawiło się np. w X-Men mógłbym uwierzyć w dylematy bohaterów w sumie dzień jak co dzień u mutantów. Ale nie wierzę, że takie dylematy na poważnie rozstrząsa facet bohater street levelowy. Zwyczajnie tego nie kupuję. Problemy z głową Matta to nie są pofejrzenia. W latach 90. rzeczywiście mu kompletnie odbiło czego finałem było totalne przeczołganie Matta przez DeMatteisa. Fajnie tym motywem zabawił się Mark Waid w pierwszej części swojego runu. A tego Gale'a nie kojarzę. Przypomnisz michał81 co to było?

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 22:40:39 »
Czyli z tego co piszecie, Daredevil Nieustraszony tom 7, zawierać będzie zeszyty 1-15, 20-25 i 50-55? 27 zeszytów? 600 stron? Sporo... ale cena 139,99, więc może...

Swoją drogą, 4 tom Millera też ma tyle kosztować, to ile on ma mieć stron? Companion ma 600, to bez Love & War, wyjdzie z 530?
« Ostatnia zmiana: Pt, 08 Maj 2020, 23:01:34 wysłana przez ramirez82 »

Offline Marvelek

« Odpowiedź #183 dnia: So, 09 Maj 2020, 10:14:34 »
Czyli z tego co piszecie, Daredevil Nieustraszony tom 7, zawierać będzie zeszyty 1-15, 20-25 i 50-55? 27 zeszytów? 600 stron? Sporo... ale cena 139,99, więc może...

Swoją drogą, 4 tom Millera też ma tyle kosztować, to ile on ma mieć stron? Companion ma 600, to bez Love & War, wyjdzie z 530?

Chyba mniej, bo w Companion było jeszcze trochę dodatków. Jedyne co mogą jeszcze dodać w naszym wydaniu to pisany przez O'Neil'a "Fog". Byłoby to zasadne ze względów fabularnych, ale pewnie tego zeszytu nie będzie, więc albo będzie to tom liczący 500 stron, albo Egmont postąpi wbrew swojej tradycji i wrzuci trochę więcej dodatków.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: So, 09 Maj 2020, 13:31:37 »
Wychodzi na to że ten Companion ma prawie 100 stron dodatków i to wszystko może być też u nas bo bez tego ten tom miałby gdzieś tyle stron co poprzedni.

Offline Leyek

« Odpowiedź #185 dnia: So, 09 Maj 2020, 14:13:07 »
Love and War i Elektra Lives Again można czytać niezależnie od reszty runu Millera prawda?

JanT

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: So, 09 Maj 2020, 14:13:42 »
Można.

Offline sneider

« Odpowiedź #187 dnia: Pn, 11 Maj 2020, 12:55:17 »
Dodam w sumie tylko swoje luźne przemyślenie że 7 tom Daredevila, to wg mnie najlepsze co mógł wydać Egmont. Wolę zapełnić sobie wszystkie luki z Bendisa/Brubakera niż kupować paperbacki z najlepszych historyjek róznych okresów. A biorąc pod uwagę, że Wydany teraz będzie już cały Miller i praktycznie cała dekada 2000-2010, mam nadzieję że dostaniemy kolejne runy Diggle'a, Waida i Soule'a. Bo patrząc na katalog Egmontu Daredevil jest chyba najfajniej wydawany, wiec zakładam ze się sprzedaje świetnie.

Offline sneider

« Odpowiedź #188 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 16:01:39 »
No i elegancko, Kołodziejczak potwierdził w wywiadzie że przymierzają się do wydania runu Diggle'a w 2021. Biorąc pod uwagę, że jest to chyba najsłabsze co Diaboł przeżył przez ostatnie 20 lat, to myślę że Waida i Soule'a mamy jak w garści.

JanT

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 16:10:32 »
Pomyliłem się  :o Usuwam konto  ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #190 dnia: Wt, 12 Maj 2020, 16:20:10 »
Pomyliłem się  :o Usuwam konto  ;)
Cytuje specjalnie, aby zachować posta, jakbyś zapomniał. ;)

KOMIKSIARZ

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: Śr, 13 Maj 2020, 15:02:24 »
Zastanawiam się po sięgnięcie komiksów z Daredevilem. On mi trochę przypomina Spider-Mana w tym co robi. Czy dużo już komiksów z jego udziałem się ukazało? :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #192 dnia: Śr, 13 Maj 2020, 15:13:01 »
Za mało. ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: Śr, 13 Maj 2020, 15:19:05 »
W jakims sensie przypomina ci Spider-Mana w tym co robi?

KOMIKSIARZ

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: Śr, 13 Maj 2020, 15:24:41 »
No to, że stara się działać osobno i nie chce przynależeć do żadnej grupy. Jakoś nie przepadam w Marvelu jak jest komiks o Avengersach czy X-Menach. Wolę bohaterów, którzy działają solo. Właśnie jak Spider-Man i Daredevil.