Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318914 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gustavus_tG

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #765 dnia: Pn, 22 Styczeń 2024, 17:42:28 »
Czyli wszystko póki co w takim supebohaterskim standardzie. Na bardziej przyziemnego Matta na razie nie ma co liczyć.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #766 dnia: Śr, 24 Styczeń 2024, 06:45:50 »
Czyli wszystko póki co w takim supebohaterskim standardzie. Na bardziej przyziemnego Matta na razie nie ma co liczyć.

Pisząc o podążaniu szlakiem Waida miałem na myśli rozwój postaci. Run Soule'a to powrót w przyziemne street levelowe rejony.

Offline Tom926

« Odpowiedź #767 dnia: Śr, 24 Styczeń 2024, 09:16:49 »
Dzięki w takim razie będę brał  ;)

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #768 dnia: Śr, 24 Styczeń 2024, 18:52:55 »
Tak samo. Dzięki Marvelek :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #769 dnia: Śr, 24 Styczeń 2024, 22:36:47 »
A run Waida jest wart zakupu?

Offline OokamiG

« Odpowiedź #770 dnia: Cz, 25 Styczeń 2024, 01:53:04 »
Ostatnio skończyłem i był bardzo fajny, rzeczywiście uderza z początku w nieco inne tony niż poprzednicy, ale na końcu to i tak ten sam Daredevil. Waid może się wydawać kolorowy przez rysunki Samneego, które są świetne, ale nie brakuje u niego także tego charakterystycznego dla tej postaci mroku w warstwie scenariuszowej, choć to nie ten sam poziom co Bendis i Brubaker.

Offline marcinp

« Odpowiedź #771 dnia: Cz, 25 Styczeń 2024, 08:28:24 »

Jak by co mam cąły do odsprzedania

Offline Marvelek

« Odpowiedź #772 dnia: Cz, 25 Styczeń 2024, 15:10:59 »

Moim zdaniem tak. Co prawda w ten run różni się od Bendisa i Brubakera klimatem, bo to taka nowoczesna wariacja odnosząca się stylistycznie do komiksów z DD sprzed Franka Millera. DD jest mocniej osadzony w Uniwersum Marvela, ale scenariusz jest genialny. Osobiście bardzo lubię ten run. bo w Waid bardzo rozwinął osobowość Matta i jego historię, czego przed nim już dawno nie zrobił żaden inny scenarzysta. Rysunki również są świetne na każdym etapie runu, choć przyznam, że już pod koniec byłem znużony tą cartoonową kreską Samnee'ego. Jest świetnym rysownikiem i w tej serii wymiata, ale jak dla mnie trochę za długo siedział na kresce.

Online bababatman

« Odpowiedź #773 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 12:56:40 »
Drodzy,

zwracam się do was z pytaniem i zarazem prośbą. W kwietniu premierę będzie miał nowy Daredevil ze scenariuszem Charlesa Soule'a. Wyżej padło pytanie
Warto brać DD Soule'a?
i udzielona odpowiedź raczej zachęca do sięgnięcia po ten komiks. Moje pytanie jest jednak inne. Zmagam się z pewnym kryzysem. Wszystko, co przeczytałem po Bendisie (Bru, Waid, a nawet słynny run Millera) spotyka się z moim (większym albo mniejszym) rozczarowaniem. Czy to, co stworzył BMB to apogeum wszystkich historii ze Śmiałkiem? Jak w porównaniu z nim wypada run Soule'a?

Offline michał81

« Odpowiedź #774 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 13:46:59 »
Jeśli oczekujesz stylu Bendisa to nie dostaniesz go. Ale nie znaczy to, że run Soula jest gorszy. Jest inny, tak jak był Brubakera, Millera czy Wiada. No dobra jest bardziej mroczny niż Waida, bo on bardziej wracał do klasycznym przygód DD, Soul wraca bardziej do tego co było za czasów Bendis/Brubaker/Diggle, jednak robi to po swojemu. Ten run też ma swoje problemy, jak chociażby nagle zmiany koloru stroju bo trzeba było dopasować się do serii Netflixa i kilka innych rzeczy. Może po prostu znudziły cie jego przygody? Ja z czasem przestałem czytać większość superbohaterkich rzeczy, bo mnie po prostu przestały interesować (z różnych powodów) pozostając tylko przy kilku określonych bohaterach, między innymi przy DD.

Online bababatman

« Odpowiedź #775 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 15:22:26 »
Może po prostu znudziły cie jego przygody?

Nie wiem czy mogę nazwać to znudzeniem albo zmęczeniem. Bardziej chodzi o fakt, że być może już nigdy nie przeczytam czegoś lepszego albo przynajmniej tak dobrego jak run Bendisa   :'( 

« Odpowiedź #776 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 15:48:10 »
  I nie przeczytasz póki Marvel nie zatrudni scenarzysty z talentem poziomu Bendisa a taką osobą napewno nie jest Charles Soule. Biorąc pod uwagę, że pomiędzy Millerem a Bendisem minęło prawie 30 lat, możesz jeszcze troche poczekać.

Online xanar

« Odpowiedź #777 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 16:20:41 »
Nie wiem czy mogę nazwać to znudzeniem albo zmęczeniem. Bardziej chodzi o fakt, że być może już nigdy nie przeczytam czegoś lepszego albo przynajmniej tak dobrego jak run Bendisa   :'( 

Po twoich ocenach komiksów jakie widziałem, to ci za bardzo sh nie wchodzi.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #778 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 17:25:04 »
Po daredevilu Bendisa nie ma lepszego diabła. Nie ma też lepszego Franka niż punisher Ennisa. Więc raczej się rozczarujesz, w mniejszym lub większym stopniu.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online bababatman

« Odpowiedź #779 dnia: Śr, 07 Luty 2024, 19:55:25 »
Po twoich ocenach komiksów jakie widziałem, to ci za bardzo sh nie wchodzi.

Wchodzi, wchodzi! Punisher Aarona, Strażnicy, wspomniany wyżej Daredevil, Długie Halloween, Śpioch, Batman: Rok Pierwszy, Powrót Mrocznego Rycerza, Batman: Ziemia Jeden, a ostatnio Spider-Man Straczynskiego, czy Legendy X-Men to według mnie fantastyczne komiksy, których nigdy nie pozbędę się ze swojej półki. Obserwuje na forum wątek „Kryzys Komiksiarza” i zauważam, że ja mam Daredevilowski kryzys  ;D a ktoś czytał run Zdarskiego? Faktycznie jest taki dobry?