Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 290896 razy)

Offline Gustavus_tG

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #825 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 11:37:10 »
Dokładnie, ten "czerstwy humor" jest kontynuowany w kolejnych tomach, więc jeśli nie podszedł Ci pierwszy tom, to kolejne też nie przekonają Cię do runu Waida. Dla mnie osobiście to była miła odskocznia po tych wszystkich depresyjnych, quasi-noirowych klimatach. Millar, Bendis czy Brubaker na jednej, Waid na drugiej szali, ale to cały czas jest Daredevil, który trzyma poziom.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #826 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 11:50:25 »
A jak wygląda to w tomach pisanych przez Soule'a? Przyznam, że wszystkie odpuściłem, mam na półce tylko tę historię z WKKM i tak średnio mi się spodobała, ale że Daredevila zbieram to pewnie prędzej czy później po to sięgnę. Pytam, bo nie wiem czego się spodziewać, ale zależy mi by być dobrze przygotowanym na run Zdarskyego.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #827 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 12:22:04 »
Mam podobnie. Ten tom z wkkm mnie nie przekonał. Sam Soule też średnio do mnie trafia jako scenarzysta. Czekam już na run Zdarsky'ego.

Offline burberry

« Odpowiedź #828 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 13:40:19 »
Ja to odpadłem na drugim tomie Bendisa i sprzedałem pierwszy i drugi, chociaż pierwszy był w miarę OK. Zauważyłem, że z wiekiem podoba mi się raczej już tylko superhero, do którego mam sentyment.

Obecnie to poluję na Daredevila Millera, mam pierwszy tom z jego rysunkami, ale ciągle nie mogę się zebrać za skompletowanie tego runu.

Offline Genzo

« Odpowiedź #829 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 16:01:43 »
No to Waida odpuszczam w takim razie , sprzedam ten 1 tom i czekam na Zdarskyego bo za Soulea też podziękuję. Cały czas czekam kiedy egmont wyda run Nocenti z rysunkami Romity, przecież mogliby puścić to w epicach ehh  :(

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #830 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 19:21:36 »

Obecnie to poluję na Daredevila Millera, mam pierwszy tom z jego rysunkami, ale ciągle nie mogę się zebrać za skompletowanie tego runu.

To moim skromnym zdaniem zatrzymałeś się na tym najsłabszym tomie. Prawdziwy run Millara w DD zaczyna się w momencie, gdy Franek chwyta za pióro. Tom 2 i 3 plus TMWF to jest petarda i klasyk nad klasykami. Ikoniczne postaci i wydarzenia, które zbudowały legendę Śmiałka.

Cały czas czekam kiedy egmont wyda run Nocenti z rysunkami Romity, przecież mogliby puścić to w epicach ehh  :(

Parafrazując Shreka, no to sobie poczekasz Co nie zmienia faktu, że ktoś to powinien u nas wydać.

Offline Marvelek

« Odpowiedź #831 dnia: Cz, 23 Styczeń 2025, 14:13:41 »
czekam na Zdarskyego

Pierwsza część runu jest świetna, ale druga mocno rozczarowuje. Ogólnie dałem Zdarskyemu 7, ale głównie w dowód uznania jak na początku prowadził postacie i całą akcję. Druga część runu jest przeciętna i niestety widać, że Zdarsky nie miał pomysłu jak racjonalnie rozwiązać wątki, które prowadził bardzo obiecująco w pierwsze części runu.