Autor Wątek: Daredevil  (Przeczytany 318261 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Daredevil
« Odpowiedź #600 dnia: Pn, 27 Grudzień 2021, 23:24:03 »
Egmont powinien wydać same tie-iny do evenu, którego nie ma aktualnie w sprzedaży (był w 2015), chyba komuś święta za bardzo weszły ::)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sneider

« Odpowiedź #601 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 15:10:21 »
Akurat za Tie-iny też bym się nie obraził, ale raczej na to nie liczę

Offline Marvelek

« Odpowiedź #602 dnia: Śr, 29 Grudzień 2021, 18:42:13 »
Akurat za Tie-iny też bym się nie obraził, ale raczej na to nie liczę

Za mało słabych komiksów masz na polskim rynku? :)

Offline sneider

« Odpowiedź #603 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 13:31:35 »
Za mało słabych komiksów masz na polskim rynku? :)
wolę słaby komiks który przeczytam, niż genialny na który nie znajdę czasu, bo potrzebuję poznać backstory na kilkaset zeszytów żeby go skumać :D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #604 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 17:54:49 »
Jak wydano tie-iny do Wojny Domowej 2 czy Tajnego Imperium to wszystko ok. Jak chciałbym też tie-iny do Shadowlandu to zaraz jakaś nagonka, że są niepotrzebne. Może i są, ale jako komplecista bym nimi nie pogardził. No i teraz np. 5 zeszytów Heroes of Hire których nie mam, są dla mnie ważniejsze niż główna seria, którą już mam w lepszym wydaniu.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #605 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 18:21:58 »
Jak się nazwałeś? Komplecista?

Offline Sparnage

« Odpowiedź #606 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 19:22:35 »
Jak wydano tie-iny do Wojny Domowej 2 czy Tajnego Imperium to wszystko ok. Jak chciałbym też tie-iny do Shadowlandu to zaraz jakaś nagonka, że są niepotrzebne. Może i są, ale jako komplecista bym nimi nie pogardził. No i teraz np. 5 zeszytów Heroes of Hire których nie mam, są dla mnie ważniejsze niż główna seria, którą już mam w lepszym wydaniu.

Może nie zauważyłeś, ale współczesne komiksy są inaczej wydawane niż Classici.
Tie-iny do Tajnego Imperium są wydawane, bo to części regularnych serii takich jak np. Amazing Spider-Man, a Shadowland jest zwyczajnie wydany jako część regularnej serii Daredevila: Nieustraszonego, bo tie-iny nie dodają nic ważnego do fabuły głównej serii.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #607 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 19:40:50 »
@UP
Tak jak tie-iny do Wojny domowej i spora część do Tajnego Imperium. I jakie Classici? Diggle pisał Daredevila w 2009-2010 roku, to było raptem 5 lat temu. :)

Offline Marvelek

« Odpowiedź #608 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 20:32:10 »
@UP
Tak jak tie-iny do Wojny domowej i spora część do Tajnego Imperium. I jakie Classici? Diggle pisał Daredevila w 2009-2010 roku, to było raptem 5 lat temu. :)

Co miałeś z matematyki? Ładowanie tie-inów Shadowlandu nie ma sensu bo:

1. Egmont wydaje scenarzystami. Gdyby wydali całość, to autorstwo innych scenarzystów znacząco przerasta ilościowo to co pisał Diggle
2. Te tie iny kompletnie nic nie wnoszą do akcji
3. Są to w większości bardzo słabe komiksy plus kilka co najwyżej przeciętnych czytadeł, które nieźle się czyta, ale nic poza tym.

« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Styczeń 2022, 20:37:09 wysłana przez Marvelek »

Offline Maragast

« Odpowiedź #609 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 20:36:27 »
Ale zwróć uwagę jak są wydane tie-iny do II Wojny Domowej - to są tomy regularnych serii, przykładowo:
- 3 tomik Avengers gdzie są 3 zeszyty tie-inów i chyba Annual nie będący tie-inem,
- 2 tomik All New Wolverine gdzie 3 zeszyty są tie-inami, a 3 nie są,
- 6 tomik Ms Marvel gdzie chyba 3 zeszyty są tie-inami, a chyba 2 już nie są tie-inami.

Chciałbyś by tak wydali tie-iny do Shadowland?
- jakiś tam 5 czy 6 tomik jakiejś serii gdzie kilka zeszytów to tie-iny, a kilka innych to wyrwane z kontekstu zeszyty regularnych serii?
Bo nie ma innego wydania tych tie-inów na którym Egmont mógłby bazować.

Zresztą ściągnij sobie translacje tych tie-inów i już nie marudź więcej.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #610 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 20:45:45 »
@UP
Czytałem, ale to nie znaczy, że nie chciałbym mieć tego po polsku wydrukowane. Ja nie marudzę, tylko bym chciał to mieć. Marudzenie to wywody michała81 czego to mu Egmont nie wydał z mutantów i że sam Kompleks Mesjasza to za mało. :)

Offline Kadet

« Odpowiedź #611 dnia: Nd, 02 Styczeń 2022, 21:26:11 »
Zresztą ściągnij sobie translacje tych tie-inów i już nie marudź więcej.

Albo może raczej uczciwie kup oficjalny zeszyt cyfrowy po angielsku, nie okradając właściciela praw autorskich (a i język warto szkolić).
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #612 dnia: Pn, 03 Styczeń 2022, 11:02:01 »
@UP
Czytałem, ale to nie znaczy, że nie chciałbym mieć tego po polsku wydrukowane.
Jeśli czytałeś to dobrze wiesz, że ta historia z Heroes of Hire dzieje się obok i nie ma wpływu na wątki w wydaniu Egmontu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #613 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 19:35:10 »
Egmontowi przy robieniu grzbietów nawet się nie chciało dać każdej główki innej, tylko kopiuje graficzki. :/ ETZ

https://www.instagram.com/p/CYUN6bjMcUj/

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #614 dnia: Wt, 04 Styczeń 2022, 19:53:03 »
Egmontowi przy robieniu grzbietów nawet się nie chciało dać każdej główki innej, tylko kopiuje graficzki. :/ ETZ

https://www.instagram.com/p/CYUN6bjMcUj/
Czarny marker drogi nie jest, a jak pozytywnie może wpłynąć na zdrowie psychiczne. Warto przemyśleć.

A tak poważnie, grzbiety Klasyki Marvela od Egmontu to akurat rzecz, która krytykować należy, bo w większości przypadków ogromna fuszerka. Ale w tym aspekcie kolekcje to jeszcze większe zło