Autor Wątek: Co do wydania w DC Deluxe? Propozycje do ankiety.  (Przeczytany 13611 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ramirez82

• Gość
Odp: Co do wydania w DC Deluxe? Propozycje do ankiety.
« Odpowiedź #105 dnia: Nd, 25 Październik 2020, 09:05:49 »
Jako że michał81 nieobecny, pozwolę sobie go zastąpić ;)

Nie ma tego w jednym tomie.

Batman Monster Men i Mad Monk, czy Czarnej Wdowy Morgana też nie było w jednym tomie 8)

Offline Leyek

« Odpowiedź #106 dnia: Nd, 25 Październik 2020, 16:01:36 »
Mały offtop.

Czy DC wciąż ma prawa do Spirita? Bo przypomniał mi się inny z nim komiks, Francesco Francavilli Will Eisner's The Spirit: The Corpse-Makers, ale on był wydany już przez Dynamite Entertainment. To z kolei kieruje moje myśli ku Planecie Komiksu, ale oni po Green Hornet chyba już dali sobie spokój z taką pulpą? I idąc dalej ze skojarzeniami, Francavilla, którego uwielbiam - The Black Beetle z Dark Horse, co drugie wydawnictwo sięgało u nas do katalogu DH, szkoda że żadne nie pokusiło się o ten tytuł :(

Z tymi prawami może być właśnie problem, bo wyszło to zbiorczo jako 2 SC i HC, vol. 1 niedostępne od jakiegoś czasu, a nie ma żadnego wznowienia. Swego czasu chciałem kupić w zeszytach, ale jakoś odpuściłem łudząc się, że u nas wyjdzie. Ale Dynamite chyba też nie ma do tego praw, bo sądzę, że jakby mieli to szybko by wydali. W tym Spiricie Francavilli jest na końcu np. reklama Spirita ze scenariuszem M. Wagnera, ale to już wychodziło u nich w zeszytach (swoją drogą też graficznie też jest fajny, za to mnie mroczny bliższy wizji Cooke'a niż Francavilli):

« Ostatnia zmiana: Nd, 25 Październik 2020, 16:03:07 wysłana przez Leyek »

Offline michał81

« Odpowiedź #107 dnia: Nd, 25 Październik 2020, 17:39:14 »
Nie ma tego w jednym tomie. Ale już dodam :)
:P

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #108 dnia: Wt, 27 Październik 2020, 03:36:56 »
Hmmm :)

"Mr.Punch" Gaimana i "House Of Secrets" Seagle'a chętnie bym poczytał po polsku, ale to Vertigo, więc nie wiem, czy się łapie do DCD?
"The Spirit" Cooke'a....
"Batman - Night Cries"....
"House Of Mystery" ;)

,, - Eeeeech.''

JanT

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Wt, 27 Październik 2020, 08:25:07 »
"Mr.Punch" Gaimana i "House Of Secrets" Seagle'a chętnie bym poczytał po polsku, ale to Vertigo, więc nie wiem, czy się łapie do DCD?
Do LCD  ;)

Juby

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 09:08:14 »
Tyle ciekawych propozycji, co wybrać  ??? Można by z teko ułożyć plan Deluxa na najbliższe kilka lat  ;D Albo ruszyc ostro z klasykami: Batman by Norm Breyfogle nie musi być powiększony format można wydac jak Lige Morrisona to samo z Batkiem K.Jones ,No Mans Land czy Superman Bryne'a.

Dokładnie! Marzy mi się, żeby w naszym kraju wyszło coś takiego:

Offline michał81

« Odpowiedź #111 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 10:24:26 »
Dokładnie! Marzy mi się, żeby w naszym kraju wyszło coś takiego:

Wszystko ładnie i pięknie, ale te wydania są do dupy.
Weźmy taką historię jak The Idiot. Jest to 4 częściowa historia w której skład wchodzą Batman #472 (część 1), Detective Comics #639 (częśc 2), Batman #473 (część 3) i Detective Comics #640 (część 4). W tym wydaniu są pominięte zeszyt Detective Comics #639 i # 640, bo rysował je Jim Aparo.
Kolejna historia The Destroyer: Batman #474 (część 1), Batman: Legends of the Dark Knight #27 (część 2), Detective Comics #641 (część 3). Tylko pierwszą część rysował Breyfogle, reszty historii nie ma w tych wydaniach.
Zdecydowanie nie chciałbym takiego wydania.

Edit: Widzę tu też pewną, niekonsekwencję. Skoro wydają tylko fragmenty historii to brakuje Batman #492 i #493. I tłumaczenie, że są to fragmenty Knightfall nie jest wyjaśnieniem, skoro pokazałem wyżej, że są tylko fragmenty innych historii.
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Listopad 2020, 10:59:01 wysłana przez michał81 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 10:35:40 »
No raczej!

Wygląda zacnie, ale wydane z tych kilku historii (pewnie jeszcze Powrót Scarface'a) jedynie zeszytów rysowanych przez Breyfogle, to porażka.

Offline michał81

« Odpowiedź #113 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 10:48:33 »
Wygląda zacnie, ale wydane z tych kilku historii (pewnie jeszcze Powrót Scarface'a) jedynie zeszytów rysowanych przez Breyfogle, to porażka.
To jest dziwne, ale zeszyt Detective Comics #642 wg spisu 5 tomu (jest pokazany w 3:24) znajduje się w tym wydaniu. Dlaczego tak jest? Nie mam zielonego pojęcia.

Edit:
Dobra jednak chyba jest wszystko.

Wg tej rozpiski https://www.fumetto-online.it/it/planeta-de-agostini-batman-di-norm-breyfogle-m5-4-batman-di-norm-breyfogle-c65837000040.php?EDITORE=PLANETA-DE%20AGOSTINI&COLLANA=BATMAN%20DI%20NORM%20BREYFOGLE%20%28m5%29&vall=1
to co wyżej napisałem jest zawarte w tym tomie. Na filmie nie widzę dobrze rozpiski tego tomu.
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Listopad 2020, 11:02:22 wysłana przez michał81 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 11:21:07 »
To co siejesz ferment?! ;)

Zatem przychylam Juby'emu, też chcę tych wydań! 8)

JanT

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 12:42:03 »
To DeAgostini  :)

Już lepiej te 2 tomy w DC Deluxe:

https://www.amazon.com/Legends-Dark-Knight-Breyfogle-Batman/dp/1401258980
https://www.amazon.com/Legends-Dark-Knight-Norm-Breyfogle/dp/1401285120

Nawet w półtorarocznym odstępie  ;) Poszłoby jak świeży buły.

Offline michał81

« Odpowiedź #116 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 13:26:54 »
To DeAgostini  :)

Już lepiej te 2 tomy w DC Deluxe:

https://www.amazon.com/Legends-Dark-Knight-Breyfogle-Batman/dp/1401258980
https://www.amazon.com/Legends-Dark-Knight-Norm-Breyfogle/dp/1401285120

Nawet w półtorarocznym odstępie  ;) Poszłoby jak świeży buły.
To jest tylko połowa tego co jest w tej 5 tomowej kolekcji, czyli będzie pewnie jeszcze jeden tom.
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Listopad 2020, 14:38:47 wysłana przez michał81 »

Juby

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 13:52:20 »
Te 2 tomy w DC Deluxe też mogłyby być. Cokolwiek z Batmana 1986-2011, bo od kilku lat (mniej więcej od startu DC Odrodzenie) Egmont nie wydaje go prawie wcale, nastawieni są na bieżące historie DC. W tym roku poza Ptakami nocy (o ile występuje w nich Batman) wydali jedynie Black & White, pierwszy tom Hitmana i coś tam go było w Uniwersum Mignoli. W ubiegłym roku tylko 4 komiksy Batman Noir i jeden DC Deluxe, a dwa lata temu zaledwie dwa DC Deluxy. Cała reszta to komiksy z okresu The New52, lub nowsze.

Zatem przychylam Juby'emu, też chcę tych wydań! 8)

Jubego. Po prostu Jubego (polski użytkownik, polski nick, po polsku się odmienia). ;)

Offline Arne

« Odpowiedź #118 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 14:56:19 »
Ale ramirez odmienil po polsku. Ale odmienil prawidlowo w celowniku ( komu? Czemu?), a nie w dopelniaczu ( kogo? Czego?)   lub moze w bierniku ( kogo?co?). Trudno stwierdzic.
« Ostatnia zmiana: Wt, 03 Listopad 2020, 15:00:11 wysłana przez BosMan »

Offline SawiK

« Odpowiedź #119 dnia: Wt, 03 Listopad 2020, 15:00:14 »
Wystartowali by z tym Batmanem jakoś sensownie od początku zaraz po KnnZ jako seria i każdy byłby zadowolony.