Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 53599 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline R~Q

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #330 dnia: So, 09 Listopad 2024, 20:35:42 »
Dzięki za tipa chopaki, kupiłem 8 tomów (jedynie Deadpoola brakowało). Przeczytam pewnie za 5 lat, ale trzeba było kupić.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #331 dnia: So, 09 Listopad 2024, 21:48:18 »
U mnie zabrakło Wdowy, wziąłem pozostałe. Może jeszcze uda się gdzieś zapolować, żeby mieć komplet.

Offline Adolf

« Odpowiedź #332 dnia: So, 09 Listopad 2024, 23:54:32 »
A ja nic nie wziąłem, bo w Carefourze w Posnanii były za 9.99, a nie będę przepłacać. W przyszłym tygodniu się przejadę do innego sklepu zobaczyć.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #333 dnia: So, 23 Listopad 2024, 14:37:39 »
Paczajcie to. 4,01 za DWA komiksy. I wygląda na to, że dotyczy to każdej kolekcji.

https://www.carrefour.pl/promocje/gazetka-promocyjna/5667?page=4

Offline eyesore

« Odpowiedź #334 dnia: So, 23 Listopad 2024, 14:55:14 »
Paczajcie to. 4,01 za DWA komiksy. I wygląda na to, że dotyczy to każdej kolekcji.

https://www.carrefour.pl/promocje/gazetka-promocyjna/5667?page=4
dzięki za cynk, miałem sie wybrać dzisiaj ale jak promka jest od poniedziałku to poczekam  ;)

Offline Zdzichsiu

« Odpowiedź #335 dnia: So, 23 Listopad 2024, 16:25:53 »
Byłoby dobrze, gdyby te komiksy były faktycznie dostępne. Co nie pójdę do Carrefoura, to ich nie ma (ostatnio Warszawa Promenada - 5 sztuk Czarnej Wdowy i tyle). Żeby skompletować kolekcję, to chyba trzeba wszystkie sklepy w mieście obskoczyć.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #336 dnia: So, 23 Listopad 2024, 17:32:27 »
Były 2 lata, żeby skompletować kolekcję, teraz pewnie próbują się pozbyć resztek.

Tak w sumie to więcej komiksów bym się od nich nie spodziewał, za chwilę będą to rzucać za 1 zł.
« Ostatnia zmiana: So, 23 Listopad 2024, 17:34:59 wysłana przez Castiglione »

Offline Cringer

« Odpowiedź #337 dnia: So, 23 Listopad 2024, 18:07:47 »
Wydali zeszytówki, nie wiedząc że w Polsce to pocałunek śmierci. Chociaż jak o tym myślę to zastanawia mnie fakt że taki Amber dalej wydaje komiksy a tutaj, takiej inicjatywie się padło na pysk. Ciekawe co zawiniło: nakład, dystrybucja, format, duble ;)?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #338 dnia: So, 23 Listopad 2024, 18:57:19 »
Wydali zeszytówki, nie wiedząc że w Polsce to pocałunek śmierci. Chociaż jak o tym myślę to zastanawia mnie fakt że taki Amber dalej wydaje komiksy a tutaj, takiej inicjatywie się padło na pysk. Ciekawe co zawiniło: nakład, dystrybucja, format, duble ;)?

Jakby te zeszytówki nie były dla dzieci to bym kupił, a tak to ruszyli serię kompletnie mi obojętną.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #339 dnia: So, 23 Listopad 2024, 22:10:14 »
Ja dzisiaj po raz pierwszy dostałem w swoje ręce Ciemną Stronę. W Galerii Bemowo były tylko 4 tomy: Punisher, Thanos, Dr Strange i Jessica Jones.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #340 dnia: So, 23 Listopad 2024, 22:10:38 »
Ja dzisiaj po raz pierwszy dostałem w swoje ręce Ciemną Stronę. W Galerii Bemowo w Warszawie były tylko 4 tomy: Punisher, Thanos, Dr Strange i Jessica Jones.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #341 dnia: Pn, 25 Listopad 2024, 17:30:12 »
Byłem w jednym Carefourze. Dużo tomów Ciemnej strony... Niestety brak Czarnej Wdowy, a tylko ona mi brakuje z tej kolekcji. Wielkich Pojedynków też brak. Wziąłem zatem 6 tomów Marvel Action za 12 zł.

Offline Norbo80

« Odpowiedź #342 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 08:13:00 »
A jak ta seria prezentuje sie jakosciowo moglby ktos ocenic mi calosc w skali 1-10. chodzi mi o jakosc wydania i zawartosc.
Np. Jakosc wydania - 6/10
Zawartosc-tresc 7/10

Z gory dziekuje

Offline michał81

« Odpowiedź #343 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 08:37:01 »
Wszystko jest drukowana na papierze offsetowym, ale że są to współczesne komiksy (które są drukowane na kredzie), więc żeby nie były "wyblakłe" (bo niektórzy mają o to wielki bó dupy tu na forum) wszytko wygląda jakby było przyciemnione w druku (co masakruje nieraz ilustracje). Ten offset jest słaby jakościowo, ale przez to jest taniej (teraz taniej jak są przeceny, bo wcześniej to wcale tanio nie było). Wszystko jest klejone i tu się pojawia spory mankament, bo to klejenie jest słabe i komiksy potrafią się rozklejać (nawet tu na forum ktos już o tym wspomniał). Jakościowo trochę lepiej od gigantów ze wzlędu na to że papier grubszy.

Sama zawartość jest bardzo róźna, część rzecz zostało wydane u nas wcześniej, część to nowości, większość tomów to składaki róźnych historii (chyba największy składak jest dla tomu Jessici Jones).

Wg mnie tylko dla hardkorowych fanów którzy chcą mieć wszystko co wszyło w Polsce z Marvela.

« Odpowiedź #344 dnia: Śr, 11 Grudzień 2024, 08:43:44 »
Tylko wiesz, takie oceny zawsze są subiektywne, każdy ci napisze co innego więc moim zdaniem nie ma co sugerować się czymś takim.
Ale skoro prosisz, to napiszę swoje
Jakość wydania: 3/10, kto co lubi, ale cienki papier zwykły, słabe tłumaczenie pełne błędów, brał kredy, i jak Michał na górze - tomy są klejone i potrafią się rozpaść, i ogólnie widać, że robione to na szybko było. Chodź patrząc, że teraz tomy są po 4zł złote to za tyle można je brać i są najbardziej warte kupienia.
Zawartość: no tutaj zależy od tomów to, większość to składaki, część u nas już było, część to nowość - więc takie 6/10, ale z racji, że ciągłości tutaj praktycznie nie uświadczysz a właściwie zbiór różnych historii z daną postacią, i czasem może jakaś miniseria będzie, ale więcej nie oczekuj.

Generalnie za tą kwotę jak są teraz do kupienia czyli śmieszne 4zł to ja bym się nie zastanawiał a brał.
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Grudzień 2024, 08:45:42 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉