Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 63968 razy)

sum41

• Gość
Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #180 dnia: Nd, 23 Październik 2022, 22:13:51 »
Najpierw wydał ją Egmont wraz z kontynuacją w jednym tomie, a później wyszedł w tomie Kolekcji Superbohaterów od Hachette.

To był ten tom w twardej oprawie?

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Nd, 23 Październik 2022, 22:28:46 »
Aha, z tuszem znienawidzonego przez Was Sienkiewicza i rysunkami uwielbianego Philipsa.

Offline ThePinkFin

« Odpowiedź #182 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 06:42:59 »
Legnica dostępny Punisher i Deadpool
Wrocław Borek dostępny Punisher, Wolverine i Thanos

Dalej nie wystawili tego Deadpoola w Borku? Mają go.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 08:45:29 »
Aha, z tuszem znienawidzonego przez Was Sienkiewicza i rysunkami uwielbianego Philipsa.

THX czyli ten tom odpuszczam bo mam HC.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #184 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 09:16:03 »
No wiadomo od początku, że Czarna Wdowa dla osób mających SBM lub Egmonta to prawie całkowity dubel. Nawet okładka jest ta sama. Chyba że komuś nie przeszkadza/stać go na płacenie 25 zł za 2 premierowe zeszyty.

W tomie z Thanosem połowa to też zdublowany Thanos Quest z wydania Egmontu, jakby ktoś jeszcze nie pamiętał.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #185 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 11:45:17 »
W tomie z Thanosem połowa to też zdublowany Thanos Quest z wydania Egmontu, jakby ktoś jeszcze nie pamiętał.

O jakim tomie mowa?
A ok już sprawdziłem - jakby ktoś szukał chodziło o Rękawicę Nieskończoności.
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Październik 2022, 11:48:42 wysłana przez HugoL3 »

Offline donKamillo92

« Odpowiedź #186 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 12:48:49 »
Kolega zakupił całą serię w Rzeszowie, czyli aż tak źle nie ma i można nawet znaleźć komiksy w Carefour market. Co prawda musiał zwiedzić 2 sklepy, żeby skompletować, ale się udało.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #187 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 23:07:00 »
Premierowa historyjka z tomu o Thanosie to rzeczywiście nic specjalnego. Ot średnia nawalanka Hulka bez większego znaczenia dla szerszego kontekstu marvelowa. Co do Thanos Quest, to wszyscy już to mają. :) Dla mnie na ofsecie wygląda to podobnie jak na kredzie. Styl rysunków i malowania wyraźnie odbija się na współczesnym papierze. Niezależnie jak dla mnie czy to offset czy kreda.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #188 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 11:36:07 »
Pierwsze 3 zeszyty Dark Nights Daredevila trochę przegadane i mało dynamiczne. Druga historia to opowieść w starym stylu, gdzie DD ugania się za dziwacznym przeciwnikiem. Trzeci arc spodobał mi się najbardziej. Też wyświechtane uganianie się za kartelami, ale rysunki chyba najlepsze, piękne słońce Karaibów (jak w Punisherze), więcej humoru. Typowy akcyjniak z humorem które lubię. Potwierdza się, że jak ktoś już przeczytał wszystkie polskie Daredevile a chce więcej, bo lubi ta postać, to jest to komiks dla niego.

Zresztą. Jeśli Egmont Polska nie wymyśli czegoś dziwnego, to ich 3 tom Waida zakończy się na zeszycie 36. Potem wg reading order są właśnie Dark Nights, a potem przechodzimy do Devil at Bay. Jak tego nie połączą (bo DN nie są autorstwa Waida), to wszystko będzie ok.
« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Październik 2022, 11:57:17 wysłana przez Bazyliszek »

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #189 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 13:24:11 »
W Łodzi w Carrefour przy ulicy Przybyszewskiego były tylko dwa tomy: Daredevil i Doktor Strange. Na szczęście oba nie dla mnie.

Offline michał81

« Odpowiedź #190 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 13:40:05 »
W Łodzi w Carrefour przy ulicy Przybyszewskiego były tylko dwa tomy: Daredevil i Doktor Strange. Na szczęście oba nie dla mnie.
Nadal są bo sam wczoraj sprawdzałem.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #191 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 16:35:03 »
Nadal są bo sam wczoraj sprawdzałem.
Ja byłem dziś rano. Wszystko zmieszane z poprzednią kolekcją na standzie przy kasie.
Pytałem obsługę czy mają inne tomy tej nowej kolekcji ale usłyszałem, że tylko te dwa wystawione dostali.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 16:48:10 »
W Koninie brak kolecji jedynie ta stara czesc na polce czesc w regale na dnie. Pani mowila ze moze na magazynie ale ona zaraz konczy, inna powiedziala ze wykladaja dopiero zabawki i pod koniec dnia moze bedzie. Mieli wielka przebudowe dzial dla dzieci.

Offline michał81

« Odpowiedź #193 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 17:11:44 »
Tylko ta kolekcja mam być chyba oficjalnie wszędzie w listopadzie, więc ja bym się nie przejmował, że jeszcze wszędzie nie wystawili.

Offline szydlo

« Odpowiedź #194 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 22:14:54 »
kolekcja dostępna na stronie Carrefour