@UP
Ja tak myślę o wszystkich wydanych w ostatnim czasie, zdublowanych komiksach. Na nie poszło o wiele więcej papieru, który został zmarnowany. A można by wydać premiery.
Niestety promocja na czarną Kolekcję nie wchodzi - tylko na niebieską. Smuteczek. Zmylił mnie ten pogrubiony opis z gazetki - "Komiksy Marvel - różne rodzaje". No trudno. Czyli wychodzi 10 tomów po 2000 stron. Razem 2000 stron za 250 zł, lub 225 zł jeśli wykorzysta się 10% weekendowy kod z aplikacji. Bez zdublowanej "Czarnej Wdowy" wyjdzie jeszcze taniej.
Moim zdaniem są to pozycje dla tych co kupują miękkie Marvel Now/Fresh. W sumie są dość podobne, tylko format i objętość jest większa. Offset dla mnie może być. Nie wszystko musi być na kredzie. A i cena robi robotę bo gdzie indziej są takie komiksy po 25 zł?
Premiery:
1.Venom - 8 zeszytów. Niezły przedsmak z 1997 roku przed Lethal Protector od Muchy.
2.Deadpool - 6 zeszytów całkiem zabawnej historii o Agencie Deadpoolu.
3.Punisher - 5 zeszytów. Nie wiem co chcecie od rysunków - dobre są. Plus Frank patrzy jakby w swoje mroczne odbicie i jeszcze walczy z polskimi gangsterami. Warto.
4.Jessica Jones - 7 zeszytów. To jest głównie wyjęty wątek Jessici i Luke'a z serii New Avengers Bendisa. Przekrojówka podobna trochę do składaka z Jimem Lee. Nie dla każdego, ale mi się spodobała. Nabrałem chęci by uzupełnić brakujące tomy New Avengers od Muchy.
5.Daredevil - 8 zeszytów zamkniętej mini serii - mało? Nie wiemy przecież czy Egmont to wyda, bo scenarzystą nie jest Mark Waid.
6.Wolverine - 8 zeszytów. Znowu dostajemy zupełnie nowe, premierowe historie z Loganem.
7.Thanos - 4 zeszyty. Drugi najcieńszy tom, więc jeśli ktoś nie chce zobaczyć starcia z Hulkiem i za drogo dla niego, może odpuścić.
8. Doktor Strange - 7 zeszytów w tym jeden z występu w New Avengers. Dla fanów Orginów którym Dr Strange Marvel Limited to było za mało.

9. Ghost Rider - 8 zeszytów. Po tym jak TM Semic spamowało nas Ghost Riderem w latach 90-tych, teraz jest posucha na polskim rynku. Warto sięgnąć, chyba że ktoś nie lubi tej postaci.