Autor Wątek: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.  (Przeczytany 64017 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Ciemna strona Marvela - kolejna kolekcja z Carrefoura.
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:26:33 »
@Pocztar weź ty mi proszę szybko napisz gdzie dokładnie kupiłeś te tomy 7-10? Bo ja posłuchałem @Brzona i pojechałem do Reduty na przeciwko Blue City. No i tam rzeczywiście tomy były jak powiedział. Przy drzwiach magazynu, ciągle w pudłach, nie rozpakowane. Między działem RTV a Outletem. Ale tylko pudła z tomami 1-6, dalszych nie było, choć obszedłem tą kupkę naokoło. Zatem proszę o info który Carrefour w Warszawie ma pozostałe tomy 7-10 i gdzie one leżą???

« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Październik 2022, 16:36:19 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #106 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:40:42 »
Kupiłeś w Warszawie?

@Pocztar weź ty mi proszę szybko napisz gdzie dokładnie kupiłeś te tomy 7-10? Bo ja posłuchałem @Brzona i pojechałem do Reduty na przeciwko Blue City.

Galeria Bemowo, masz Bazyl niedaleko z Woli.
Trzeba zagadać z obsługą, bo wszystkie póki co na magazynie.

W GalMoku z kolei dostępne i wystawione tomy 7,8,9,10 - info z infolinii.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #107 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:44:06 »
No i to jest odpowiedź - dzięki. Jadę do Gal Moku. Bo jak byłem na Bemowie w sobotę, to miły pan powiedział mi, że na magazynie ma tylko 4 numery. I więcej nie wyniósł.

Serio jutro jest promocja 2 za 1?? Skąd to info??

Offline Pocztar

« Odpowiedź #108 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:47:40 »
No i to jest odpowiedź - dzięki. Jadę do Gal Moku. Bo jak byłem na Bemowie w sobotę, to miły pan powiedział mi, że na magazynie ma tylko 4 numery. I więcej nie wyniósł.

Serio jutro jest promocja 2 za 1?? Skąd to info??

W sobotę z dostawą dojechały tam już tomy 5 i 6, pewnie byłeś przed dostawą.
Przemiła Pani na infolinii powiedziała, że jutro ma być w gazetce promocja i drugi tom -50%.
Tylko tak sobie myślę, że mogły jej się pochrzanić kolekcje, są screnny z gazetki gdzie jest promo na tą pierwszą.
Najlepiej zanim pojedziesz tam to zadzwoń i doprecyzuj.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #109 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 16:48:58 »
Patrząc na zawartość kolejnych tomów, wiem już że nie zakupię żadnego z tomów tej serii. Szkoda ale z drugiej strony dla portfela to ulga.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #110 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 17:11:55 »
@Up
Dlaczego?
Powiem ci że choćby Koszmar to dobry komiks z Punisherem. Agent Deadpool też.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #111 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 18:55:22 »
Deadpoola nigdy nie lubiłem, z poprzedniej serii też nie kupowałem z nim tomu. Punisher po przykładowych planszach też mnie nie przekonuje widać że Tex nie mógł się odnaleźć w nowych czasach.
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Październik 2022, 18:57:24 wysłana przez Tymon Nadany »

Offline Jaxx

« Odpowiedź #112 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:02:51 »
Ta Jessica Jones to jakiś masakryczny zlepek  :o Da to się w ogóle czytać - takie powyrywane z różnych runów? Dla mnie to trzeci (po Wdowie i Deadpoolu) tomik do odpuszczenia. Wezmę tylko to, gdzie w większości jest jakaś ciągła historia bądź mini-seria.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #113 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:10:37 »
Ta Jessica Jones to jakiś masakryczny zlepek  :o Da to się w ogóle czytać - takie powyrywane z różnych runów? Dla mnie to trzeci (po Wdowie i Deadpoolu) tomik do odpuszczenia. Wezmę tylko to, gdzie w większości jest jakaś ciągła historia bądź mini-seria.

Trudno odpowiedzieć na to pytanie. Niespecjalnie się to czyta, bo to faktycznie zlepek nawet nie przygód, a... "momentów". Ciągu przyczynowo-skutkowego nie ma. Z drugiej strony to Bendis z czasów świetności + znakomite, brudne rysunki Gaydosa, zeszyt z hiperrealistycznymi rysunkami Mike'a Mayhew. Wiem, że to mało by obronić całość, szczególnie jeśli szukasz zamkniętej historii albo... w ogóle jakiejś :D
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Październik 2022, 19:31:37 wysłana przez Pocztar »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #114 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:33:36 »
Dziękuję sz.p. Pocztarowi za wiarygodne informacje. Wszystko się zgadza, jestem bardzo wdzięczny, więc ja przyznaję @Pocztarowi znaczek jakości i odznakę Forumowicza Miesiąca Października. ;)

Wszystko teraz jasne. Kolekcja nie została wyłożona wcześniej bo jest produktem gazetkowym. Gazetka jest od 18.10.22 czyli od jutra. I właśnie dlatego nie była wykładana w weekend, bo pracownicy mają czas. No tak to działa. Czyli moje dramatyczne i nerwowe latanie z językiem za komiksami w sobotę i dzisiaj było bez sensu. No ale nie ma lekarstwa na moją Kolekcyjną gorączkę, więc nic się nie dało zrobić.

Wystawiono w Galerii Mokotów na jakimś zapasowym standzie właśnie tomy 7-10. Tam jest mały Carrefour, przemysłowe rzeczy są tylko w jednym miejscu - między kasami samoobsługowymi a zwykłuymi, pod ścianą. Jest tylko jedna wyspa z książkami (za hałdami zniczy) i właśnie tam stoi niski brązowy standzik z komiksikami.

Tylko proszę mi do jutra nie wykupić, bo wykazałem silną wolę i nie kupiłem 4 ostatnich tomów, żeby oszczędzić 50 zł. Ale jutro z samego rana lecę, pędzę.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #115 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:45:00 »
Dziękuję sz.p. Pocztarowi za wiarygodne informacje. Wszystko się zgadza, jestem bardzo wdzięczny, więc ja przyznaję @Pocztarowi znaczek jakości i odznakę Forumowicza Miesiąca Października. ;)

Tylko proszę mi do jutra nie wykupić, bo wykazałem silną wolę i nie kupiłem 4 ostatnich tomów, żeby oszczędzić 50 zł. Ale jutro z samego rana lecę, pędzę.

A dziękuję za propsy :)
Oby się tylko nie okazało, że promka jest jedynie na pierwszą kolekcję - obawiam się, że jest takie ryzyko.

Na stronie Carrefoura jest już gazetka na 18.10 - strona 5
https://www.carrefour.pl/files/newspaper/gazetka-carrefour-zyskoteka-3145hh.pdf

Tak jak pisałem wcześniej, Pani - pomimo najszczerszych chęci - mogła nie odróżnić produktów kiedy przekazywała informację. Potwierdziłeś, że na tą nową też będzie zniżka?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #116 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:49:28 »
Nie pytałem, ale pisze jak wół: "Komiksy Marvel - różne rodzaje". Jak różne rodzaje to Czarna Kolekcja też powinna się łapać, a nie tylko Niebieska.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #117 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:52:35 »
Nie pytałem, ale pisze jak wół: "Komiksy Marvel - różne rodzaje". Jak różne rodzaje to Czarna Kolekcja też powinna się łapać, a nie tylko Niebieska.

To daj proszę jutro znać. A ja tymczasem spędzę noc wkurzając się, że przepłaciłem w takim razie ponad sześć dych :)
Ale przynajmniej już czytam Daredevila :P

Offline Jaxx

« Odpowiedź #118 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:53:41 »
Tak jak pisałem wcześniej, Pani - pomimo najszczerszych chęci - mogła nie odróżnić produktów kiedy przekazywała informację. Potwierdziłeś, że na tą nową też będzie zniżka?

Z gazetki wynika, że to będzie zniżka tylko na pierwszą, ponieważ ceny odnoszą się do pierwszej - "cena poza zestawem 16.99, w zestawie 25.49 zł". Nowa kolekcja, gdzie poza zestawem to 24.99, dawałaby inne wyliczenia. Tak więc nie nastawiałbym się.

Tak więc odczekam do soboty i zgarnę kilka tytułów z 10% zniżką ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #119 dnia: Pn, 17 Październik 2022, 19:53:52 »
Niestety pisze też jak wół "cena 1 szt. poza zestawem - 16,99". A czarna kosztuje 24,99.  ::)

EDIT:
Dobra Jaxx pierwszy :P. Kiedyś postawię Ci colę :P
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Październik 2022, 20:29:21 wysłana przez Rodrigues »
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00