Dziękuję sz.p. Pocztarowi za wiarygodne informacje. Wszystko się zgadza, jestem bardzo wdzięczny, więc ja przyznaję @Pocztarowi znaczek jakości i odznakę Forumowicza Miesiąca Października.

Wszystko teraz jasne. Kolekcja nie została wyłożona wcześniej bo jest produktem gazetkowym. Gazetka jest od 18.10.22 czyli od jutra. I właśnie dlatego nie była wykładana w weekend, bo pracownicy mają czas. No tak to działa. Czyli moje dramatyczne i nerwowe latanie z językiem za komiksami w sobotę i dzisiaj było bez sensu. No ale nie ma lekarstwa na moją Kolekcyjną gorączkę, więc nic się nie dało zrobić.
Wystawiono w Galerii Mokotów na jakimś zapasowym standzie właśnie tomy 7-10. Tam jest mały Carrefour, przemysłowe rzeczy są tylko w jednym miejscu - między kasami samoobsługowymi a zwykłuymi, pod ścianą. Jest tylko jedna wyspa z książkami (za hałdami zniczy) i właśnie tam stoi niski brązowy standzik z komiksikami.
Tylko proszę mi do jutra nie wykupić, bo wykazałem silną wolę i nie kupiłem 4 ostatnich tomów, żeby oszczędzić 50 zł. Ale jutro z samego rana lecę, pędzę.