Przejrzałem rozpiske Marvel i marvel now i jest jako pierwysz superior spider-man ,ale z tego co widze to nie jest historia pająka od początku. Myślałem, że jak wyszedl marvel now po classic to są restarty serii to juz nic nie kapuje.
Myślę, że ważna uwaga dla Ciebie, żebyś się nie zdziwił, jak ja niedawno. Nie ma czegoś takiego jak restart od zera. Zawsze są wspominane wydarzenia z poprzednich serii, mają one jakiś wpływ na bohaterów. Ja wracałem do pająka od 1. tomu Marvel Fresh i musiałem trochę po internetach doczytać, co było przedtem. Takim prawdziwym restartem było opowiedzenie historii na nowo, w innym wszechświecie, w ramach serii Ultimate.
Ja bym zaczął od totalnego starocia, jakim jest Spider-man numer jeden w kolekcji Hatchette Origins, a potem wskoczył w Marvel Fresh. Jak wsiąkniesz, to zaczniesz czytać wstecz, próbkując swój próg bólu

. Wskoczysz w Superior (ciężko kupić komplet). Zajrzysz w wydanego właśnie Straczynskiego Tom 1, jak nadal będziesz chciał się cofać, to Epic od tomu Venom. Jak nadal uznasz, że zjadliwe, to możesz przeczytać Epic Ostatnie Łowy Kravena.
Warto tutaj sobie przeklikać:
https://marvel.fandom.com/wiki/Amazing_Spider-Man_Vol_5_1 Masz pod okładką opcje Previous/Next Issue, która prowadzi przez meandry numeracji serii i nazewnictwa, pokazując w jakich wydaniach jest ciągłość historii.