Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 1104895 razy)

Offline Czarek.

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4950 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 14:30:51 »
Podoba mi się to ostatnie zdanie. Daje nadzieję na coś nowego. Oby.

Też zwróciłem uwagę na ostatnie zdanie, choć gdyby miało ruszyć coś nowego, to pewnie dopiero na jesień.
Zawsze robią rzut testowy, a jak test pójdzie po ich myśli, to kolekcja rusza po około pół godziny.
Na początku listopada kończy się też kolekcja Marvel origins, więc zostałaby tylko kolekcja Marvel must have.

Offline bababatman

« Odpowiedź #4951 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 14:44:54 »
Tak trochę off-topic – udało mi się bez problemu kupić 106. tom kolekcji (Batman: Tajemnica Czerwonego Kaptura) bezpośrednio na stronie wydawnictwa. Właśnie odebrałem paczkę i muszę przyznać, że była całkiem nieźle zapakowana.

Widziałem, że wielu z was bardzo pozytywnie wypowiadało się o tej historii, więc tym bardziej cieszę się, że udało mi się ją zdobyć. Jeśli ktoś jeszcze nie kupił tego tomu, to spokojnie – nadal można go zamówić na stronie Hachette. Na portalach aukcyjnych ceny tego komiksu są naprawdę wysokie, więc lepiej skorzystać z tej opcji, póki jest dostępna.

Przy okazji, z racji tego, że kolekcja powoli dobiega końca – macie swoje ulubione tomy? Które historie zrobiły na was największe wrażenie?

Offline adiwax

« Odpowiedź #4952 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 19:24:43 »
Czy jest szansa? na kolejną kolekcję nie koniecznie od hachette?

Offline Czarek.

« Odpowiedź #4953 dnia: Wt, 27 Styczeń 2026, 19:56:57 »
Czy jest szansa? na kolejną kolekcję nie koniecznie od hachette?

A kto inny mógłby wypuścić taką kolekcję?

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #4954 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 09:59:00 »
Możesz pokazać okładkę tego tomu?

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #4955 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 10:18:43 »
Bababatman: "Przy okazji, z racji tego, że kolekcja powoli dobiega końca – macie swoje ulubione tomy? Które historie zrobiły na was największe wrażenie?"

Też jestem ciekaw takich zestawień. Swoje mam już przygotowane, ale wrzucę, gdy już ostatni tom trafi do sprzedaży stacjonarnej. Z miejsca dodam, że bardzo liczę na kolejną kolekcje czerpiącą z zasobów DC Comics. Jest jeszcze cała hałda wartościowego materiału do wydania. Tylko z Lanternami spokojnie można byłoby zaprezentować z trzydzieści kolejnych tomów.

« Odpowiedź #4956 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 10:27:05 »

Czy ja dobrze rozumiem, że nasz oddział zrezygnował z Superman/Batman: Public Enemies/Absolute Power? Ciekawa decyzja, i to pokazuje, że nasz oddział ma jakąś autonomię, skoro mógł wywalić jakiś tom z przedłużenia i zastąpić go tomem który w UK był jako premium i tylko dla prenumeratorów na samym początku
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Takesh

« Odpowiedź #4957 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 10:50:59 »
Niezłe nazwiska w tym albumie z Jokerem. Jaka oryginalna zawartość?

« Odpowiedź #4958 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 10:53:25 »
Jeśli zawartość jest ta sama co w tomie UK to:
COLLECTS BATMAN #321, 353, 365–366, 400, 408–409, 450–451; DETECTIVE COMICS #504, 532, 566, 617; WONDER WOMAN #280–283; DC COMICS PRESENTS #41, 72; BRAVE AND THE BOLD #191
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline eridraven

« Odpowiedź #4959 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 13:54:50 »
Czy ja dobrze rozumiem, że nasz oddział zrezygnował z Superman/Batman: Public Enemies/Absolute Power? Ciekawa decyzja, i to pokazuje, że nasz oddział ma jakąś autonomię, skoro mógł wywalić jakiś tom z przedłużenia i zastąpić go tomem który w UK był jako premium i tylko dla prenumeratorów na samym początku

Ma autonomię, wystarczy porównać listy kolekcji u nas z innymi krajami.

Ale do brzegu... Genialny ruch, wrzucenie kolejnej cegiełki zamiast potencjalnego ponownego wydania jest bardzo dobrych ruchem z punktu widzenia czytelnika, jak i samego wydawcy.

Oby tylko w środku nie okazało się, że mamy na co narzekać ;)
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Styczeń 2026, 14:26:13 wysłana przez eridraven »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4960 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 15:26:08 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego stacjonarnie w Empiku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Kadet

« Odpowiedź #4961 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 19:15:33 »
Genialny ruch, wrzucenie kolejnej cegiełki zamiast potencjalnego ponownego wydania jest bardzo dobrych ruchem z punktu widzenia czytelnika, jak i samego wydawcy.

No, z punktu widzenia wydawcy to trochę mniej korzystny ruch, bo więcej wydadzą na materiały... Tym bardziej należy się pochwała. Nie jestem szczególnym fanem kolekcji, ale zgadzam się, że to bardzo miły ukłon w stronę czytelnika, który trzeba docenić.

To był pierwotnie tom premiowy, więc zakładam, że nie będzie tam w środku numerów typu "4 plansze na stronę" - jeśli tylko tego unikną, to naprawdę będzie bardzo ciekawe wydanie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 28 Styczeń 2026, 19:33:14 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #4962 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 19:26:05 »
To był pierwotnie tom premiowy, więc zakładam, że nie będzie tam w środku numerów typu "4 plansze na stronę" - jeśli tylko tego unikną, to naprawdę będzie bardzo ciekawe wydanie.

Wszystko jest ok w tym tomie. Jeśli chodzi o objętość to ma około 432 stron.

Łapcie spis treści

Offline Kadet

« Odpowiedź #4963 dnia: Śr, 28 Styczeń 2026, 20:20:13 »
Dziękuję bardzo za spis treści - widzę, że będzie tam m.in. pokryzysowy debiut Jasona Todda, czyli ta historia, gdzie kradnie koła z Batmobilu. Warto tu zaznaczyć, że te numery "Wonder Woman" w spisie to najprawdopodobniej nie jest historia z Dianą, tylko back-up z Huntress z tych numerów, gdzie pojawia się Joker.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #4964 dnia: Cz, 29 Styczeń 2026, 09:32:32 »
Kiedy ten Joker ma trafić do sprzedaży?
Batman returns
his books to the library