W Empiku, gdy nie ma kolekcji na półce to trzeba pytać obsługę i nie dać się zbyć. W moim Empiku regularnie nie ma kolekcji na półkach, leży na zapleczu. Historia sprzed 2 tygodni. Na półkach nic nie było. Komputer na ścianie pokazał, że Marvel Origins i wcześniejszy DC Joker stoją na półce, chociaż nie stały. Poszedłem do kasy. Pani powiedziała, że według komputera Marvel jest do zakupu online w empik.pl a DC Heroes Batman nie istnieje w systemie. Powiedziałem, że standardowo mają je na zapleczu i ma iść poszukać. Poszła, okazując całkowity sceptycyzm. Po pół minuty wróciła triumfalnie z Marvel Origins którego podobno nie mieli. Powiedziałem: to pójdzie pani jeszcze sprawdzić, czy jest taki sam tylko biały. Poszła, nie było jej dłużej ale wróciła ... niosąc DC Batmana w ręku. Jako, że w tym czasie zrobiła się kolejka to już nie zadałem pytań które miałem w głowie: dlaczego regularnie nie wystawiają kolekcji na półkę tylko trzymają je na zapleczu? co jeszcze ukrywają? i w jaki sposób kasa bez problemu przyjęła i skasowała mi oba tomy kolekcji skoro nie istniały w systemie? Oczywiście to dotyczy tylko mojego jednego Empiku, w innych może być inaczej. PS. W tym tygodniu obie kolekcje stały normalnie na półce
Zdradzę ci coś,
Towar im przychodzi rano, zwykle chwilę przed otwarciem sklepu - muszą więc go odebrać od dostawcy, wpisać do systemu (co trochę zajmuje, bo każdy produkt robi się z osobna - wiem, bo swego czasu chwilę pracowałem w Rossmanie, i wiem jak działa takie przyjęcie towaru), potem wyłożenie go z magazynu jaki jest za sklepem do ich magazynu. Teraz wyobraź sobie, że Empik jest już otwarty - w międzyczasie więc trzeba obsłużyć klientów, doradzić jeśli potrzebują pomocy - więc na wyłożenie towaru zwykle jest mało czasu, towar więc wykłada się pomiędzy tymi obowiązkami.
Krótko mówiąc: w Empiku mają niezły zapieprz, i to często za niską pensje - w Empikach małych zwykle jednocześnie jest dwóch pracowników - mało jak na tyle obowiązków. Z resztą jak widziałeś jak wróciła to zrobiła się kolejka - nikt nie miał kto stać na kasie w tym czasie. Więc skoro ma stać na kasie to kiedy ma wyłożyć towar na półki? Rozdwoić się?
Więc daruj sobie teksty, że niby coś ukrywają.
Sam nie raz nie miałem tomu na półce - spytałem grzecznie czy mogę go poprosić bo pewnie jeszcze nie zdążyliscie go dać na półkę - Pani miło poszła i mi go przyniosła.
Można więc miło? Można, nie trzeba być bucem i rzucił, że idź mi go szukać na zapleczu

i na dodatek szukać teorii spiskowych, że Empik coś celowo ukrywa