W Empiku, gdy nie ma kolekcji na półce to trzeba pytać obsługę i nie dać się zbyć. W moim Empiku regularnie nie ma kolekcji na półkach, leży na zapleczu. Historia sprzed 2 tygodni. Na półkach nic nie było. Komputer na ścianie pokazał, że Marvel Origins i wcześniejszy DC Joker stoją na półce, chociaż nie stały. Poszedłem do kasy. Pani powiedziała, że według komputera Marvel jest do zakupu online w empik.pl a DC Heroes Batman nie istnieje w systemie. Powiedziałem, że standardowo mają je na zapleczu i ma iść poszukać. Poszła, okazując całkowity sceptycyzm. Po pół minuty wróciła triumfalnie z Marvel Origins którego podobno nie mieli. Powiedziałem: to pójdzie pani jeszcze sprawdzić, czy jest taki sam tylko biały. Poszła, nie było jej dłużej ale wróciła ... niosąc DC Batmana w ręku. Jako, że w tym czasie zrobiła się kolejka to już nie zadałem pytań które miałem w głowie: dlaczego regularnie nie wystawiają kolekcji na półkę tylko trzymają je na zapleczu? co jeszcze ukrywają? i w jaki sposób kasa bez problemu przyjęła i skasowała mi oba tomy kolekcji skoro nie istniały w systemie? Oczywiście to dotyczy tylko mojego jednego Empiku, w innych może być inaczej. PS. W tym tygodniu obie kolekcje stały normalnie na półce