Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 812199 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4590 dnia: Wt, 22 Lipiec 2025, 21:29:58 »
@UP
To poka.

Nie mam np. Thumblera. Ale w sklepach widzę tylko wersję w pustynnym kamuflażu za 30 zł, to nie chcę takiej kupować. Widziałem też tego srebrno-szarego na garażówce, ale facet chciał za niego 4 dychy, więc jeszcze go nie mam.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4591 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 14:59:20 »
W tomie "Śmiejąca się ryba i inne opowieści" miał nowy być tylko jeden zeszyt i miałem niby nie kupować tego tomu. Ale wychodzi na to, że nowych treści jest więcej jak wynika ze zdjęcia z grupy Kolekcji UK. Względem "Zjaw z Przeszłości" z WKKDC dostaniemy jeszcze DC 439, 469, 470, 477, DC Special #15 i Batman #311. Czyli 6 nowych komiksów i ja to biorę. Szykuje się zresztą kolejny gruby tom. Natomiast w Deadly Duo będzie 7 zeszytów tej serii od Marka Silvestri'ego.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4592 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 16:01:08 »
Cóż to za ohydny dubel!! Co za bezsens. Jakby nie mogli wydać nowego materiału. Albo chociaż tylko te niezdublowane zeszyty. Tamten tom mam, jak i każdy, kto chciał go kupić. Kolekcje to zło!!! >:(

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #4593 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 16:16:04 »
Hachette powinno wydać tylko premierowy materiał, bez tych zeszytów z WKKDC. Nie chcę przepłacać za dubla:)

Offline michał81

« Odpowiedź #4594 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:19:26 »
Hachette to powinno wydać pojedynczo w każdy zeszyt, aby czytelnik mógł kupić tylko co mus się nie powtarza z innych wydać, a nie wszystko w jednym tomie. Hachette to zło.

Online Pestak

« Odpowiedź #4595 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:51:30 »
Oczywiscie, a w przypadku pociętych komiksów wydawanych kiedyś przez TM-Semic wydawnictwa powinny publikować tylko te wycięte strony z adnotacją drobnym drukiem, że reszta została już wydana w zeszytach 30 lat temu i można to kupić np. na wyprzedaży garażowej. Dziwię się Egmontowi, że wydaje w pełnej wersji epiki ze Spidermanem z lat 90-tych.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4596 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 22:55:17 »
A może Mucha nie wydała tych 4 stron Ghost Ridera, bo one już gdzieś u nas były? Może w jakiejś zajawce? I wreszcie ktoś wydaje tylko premierowy materiał?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4597 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 08:07:08 »
Dzięki, że w końcu złapaliście - liczę na waszą pomoc i aktywność przy następnych zapowiedziach w wątku Egmontu.

« Odpowiedź #4598 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 14:07:55 »
Z racji zbliżającego się końca BiZ otwieram dyskusję na temat ewentualnych nowych kolekcji Superhero.
Jakieś przypuszczenia wasze? Ewentualnie jaką byście chcieli ujrzeć z tych które Hachette wydaje w innych krajach?

Pytanie po pierwsze czy nasz rynek jej potrzebuje - test Must Have poległ w fazie testu. Jest też taka - https://www.hachette.it/comics/batman-le-cronache-del-cavaliere-oscuro/

Jednak patrząc na natężenie wydawania przez Egmont Batmana to może się wydawać, że ta kolekcja to będą materiały u nas już wydane.

Zatem właśnie czy przypadkiem nie doszliśmy na ten moment do momentu kiedy kolekcje Superhero nie są potrzebne ?
Marvel dostał WKKM, Superbohaterów i teraz Origins - widać wypalenie skoro Must Have poległo. DC teraz dostało 120 tomów i również sądzę, że na jakiś czas może być wypalenie u ludzi.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Necr09

« Odpowiedź #4599 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 14:29:08 »
Mogliby spróbować z tą kolekcją Elseworldów z DC, tylko część trzeba by wymienić na inne niż ze słynnej listy bo Egmont dużo już z niej wydał, a jak wiadomo z decyzyjnością w takich sprawach u Hachette słabo.

FGO: 758,469,198

Online Pestak

« Odpowiedź #4600 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 14:59:21 »
Ja to bym chciał dostać najbardziej coś na kształt Marvel Origins ze świata DC - nazwijmy to roboczo DC Origins.
Mogła by taka kolekcja zbierać komiksy superhero od 1938 roku do połowy lat 50-tych. Nie ma co ukrywać że jest to raczej jedyna szansa żeby dostać komiksy ze złotej ery DC po polsku.

PS. Oczywiście ze względu na Bazyliszka Hachette musiałaby tylko wyrzucić te zeszyty z tego okresu które wcześniej Eaglemoss dał w swojej kolekcji DC:)

Offline R3wolw3rowi3c

« Odpowiedź #4601 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 16:31:07 »
Ewentualnie jest jeszcze kolekcja Batmana po Eaglemossie, która jest teraz przejęta i wznowiona przez Fanhome

https://www.fanhome.com/us/movie-series/legends-batman-graphic-novels

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #4602 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 16:57:08 »
Mnie by się marzyła ta kolekcja Dredda i innych z 2000AD,ale to chyba zbyt niszowy produkt na nasz rynek.

Offline 79ers

« Odpowiedź #4603 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 18:24:23 »
U mnie zdecydowanie kolekcja 2000AD oraz kontynuacja Marvel Origins jak u makaronów minimum do 400 numerów.

Offline Xmen

« Odpowiedź #4604 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 18:37:04 »
Kolekcja elseworldów z DC i kolekcja 2000ad to fajne propozycje. Zależy też jakie byłyby ceny. Wszystko tylko nie kolekcja z Batmanem albo ramoty jak w Marvels origins.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.