Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744317 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4545 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 15:40:16 »
@UP
Co do 104 to pytanie czy lubisz fabuły Starlina. Jak przeczytam, to ci powiem czy warto. I pytanie jak ci się podobały inne starsze komiksy z Kolekcji - Nieopowiedziane Historie o Batmanie, Killer Croc Powstaje, Nokturna i Nocny Złodziej itp.

« Odpowiedź #4546 dnia: Pn, 07 Lipiec 2025, 16:00:36 »
o Jokerze się nie wypowiem, nie znam tej serii. Za to kolejny Batman czyli Dziesięć Nocy Bestii to początek runu Starlina, samo nazwisko powinno zachęcić, ale ogólnie tak, jak najbardziej warto - dobry, klasyczny Batman z końcówki lat 80, a dokładniej po Kryzysie na Nieskończonych Ziemiach, pierwszy zeszyty to Batman #414, z bodaj Grudnia 1987.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Pocztar

« Odpowiedź #4547 dnia: Wt, 08 Lipiec 2025, 09:50:04 »
Właśnie czytam "Jokera" i jest to moim zdaniem świetna rzecz. Szalone fabuły z przymrużeniem oka, gdzie Joker jeździ wprawdzie Jokeromobilem i używa głupkowatych gadżetów, ale jednocześnie jest niebezpieczny i ostro kopnięty. Świetnie się to czyta, na pewno bardziej mi się podoba niż nudna i przegadana "Supergirl".

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #4548 dnia: Wt, 08 Lipiec 2025, 16:50:31 »
To jeszcze jedna mała cegiełka do tomu 102, czyli Supergirl: Kobieta Jutra. Ależ to było mega nudne, przegadane i totalnie nieangażujące. Dawno już lektura komiksu tak mnie nie wymęczyła. Ściany tekstu zupełnie o niczym. Jeśli to ma być podstawa jakiegokolwiek scenariusza filmowego, to jednak podziękuję. Za to graficznie bardzo udany tom. Z pracami Bilquis Evely nie byłem dotąd zaznajomiony i tym przyjemniej było poznać twórczość tej artystki. Nietypowy styl jak na sh, ale jak najbardziej na plus.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4549 dnia: Wt, 08 Lipiec 2025, 17:11:52 »
@UP
Exactly.

King kolejny raz napisał słabą fabułę. Narracja tej dziewczyny z offu była słabiutka i jak mówicie męcząca.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #4550 dnia: Pt, 11 Lipiec 2025, 17:03:40 »
Gdyby kogoś...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4551 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 08:57:02 »
Czyli już za miesiąc, 13 sierpnia dostaniemy najgrubszy możliwie komiks, za najniższą możliwą cenę. Jeśli te 400 stron Red Hooda się nie rozklei, to będzie po prostu kozacka, wymiatająca konkurencję pozycja, której nic nie dorówna. Ave Hachette.

Offline Kandor

« Odpowiedź #4552 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 10:05:13 »
Czemu za miesiąc? Jeszcze muszą wyjść tomy 104-105, a to jest już zestaw 106-107."Liga Sprawiedliwości kontra Suicide Squad" jako tom 105 kolekcji ukaże się właśnie 13 sierpnia, a Red Hood dwa tygodnie później. Tak w ogóle to 20 czerwca napisałeś "@UP
Dzięki za info - zaktualizowałem.", ale tak to "zaktualizowałeś", że na twoim blogu Legion to pozycja na luty 2026.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Lipiec 2025, 10:42:54 wysłana przez Kandor »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4553 dnia: So, 12 Lipiec 2025, 19:09:18 »
Taaaaa - mój błąd. Zamiast wpisać pod Sucide Squadem, zastąpiłem go Czerwonym Kapturem. Bardzo was przepraszam. Lista musi być jak najaktualniejsza i to ja muszę tego pilnować. No to jeszcze półtora miesiąca czekania, ale to i tak będzie hit.
« Ostatnia zmiana: So, 12 Lipiec 2025, 19:12:24 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Kadet

« Odpowiedź #4554 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 02:42:02 »
Czyli już za miesiąc, 13 sierpnia dostaniemy najgrubszy możliwie komiks, za najniższą możliwą cenę. Jeśli te 400 stron Red Hooda się nie rozklei, to będzie po prostu kozacka, wymiatająca konkurencję pozycja, której nic nie dorówna. Ave Hachette.

O ile znów nie wydrukują po cztery plansze na stronie...
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4555 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 04:15:25 »
to będzie po prostu kozacka, wymiatająca konkurencję pozycja, której nic nie dorówna
Ten bezczelny półdubel?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #4556 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 17:55:29 »
@UP
Ktoś tu na forum płakał, że nie kupował WKKDC, to będzie miał. ;) Poza tym ja przygarnę z chęcią nowe 200 stron za te 42,50 zł. To teraz taniej niż Marvel Freshe chodzą.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4557 dnia: Nd, 13 Lipiec 2025, 18:49:13 »
No fakt, całe szczęście, że Hachette kopiuje dobre wzorce z Egmontu.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4558 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 08:55:59 »
Patrzę na listę autorów tego Jokera i widzę, że to będzie piękny zestaw z kilku lat przedkryzysowego Gacka. Zgadza się? Czy też jest to jakaś dłuższa historia, mini lub coś podobnego?

Co do przedkryzysowego Batmana, to polecam serdecznie wydania zbiorcze "Legend of the Batman". Zbiera autorami najlepsze lata po runie O'Neila i Adamsa, plus Infantino. Dawno nie widziałem nowego druku, ale jak są z drugiej ręki, to brać.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #4559 dnia: Śr, 16 Lipiec 2025, 10:33:22 »
Czy też jest to jakaś dłuższa historia, mini lub coś podobnego?

Każdy zeszyt to osobna historia. Ale czyta się to wyśmienicie :)