Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744316 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4170 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 11:49:50 »
Koleś jest tu regularnie wyciszany, wszędzie gdzie był został permanentnie usunięty, ale to wina wszystkich innych dokoła, ubawił mnie twój post :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline musznik11

« Odpowiedź #4171 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 13:26:48 »
Marvels Origina poinformował o przedłużeniu kolekcji na pięć numerów przed planowanym końcem (55/60). Możemy więc się spodziewać, że w najbliższym czasie pojawi się informacja czy BiZDC również zostaną przedłużeni. Trzymam kciuki!

Wyjaśnij proszę nam wszystkim, na jakim źródle informacji bazujesz, bo wedle tego, co od dawna jest napisane na głównej stronie kolekcji, od początku jest ona zaplanowana na 100 tomów.

Offline Avarest

« Odpowiedź #4172 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 13:55:25 »
Informacja była podana na YouTube w jednym z tych łączonych filmów gdzie występują Sylwek-Łukasz-Adam-Szymon. Nie mogę teraz znaleźć, konkretnego linka, bo to są cztery kanały kooperujące na wspólnych nagraniach.

(Sam nie zbieram Marvel Origins, więc zaufałem im z tą informacją.)

« Odpowiedź #4173 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 14:47:51 »
To ja chyba bardziej ufam samemu Hachatte pod tym względem, a nie filmom ich na YouTube, gdzie nie raz opowiadali oni rzeczy mało oparte na faktach, a mówili własne domysły jako coś potwierdzonego  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Kvothe

« Odpowiedź #4174 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 14:49:23 »
Źródło informacji to "kolega". Moment od 12:28.
A od jak dawna, ta informacja jest znana/podana na stronie Hachatte to nie wiem.

To ja chyba bardziej ufam samemu Hachatte pod tym względem, a nie filmom ich na YouTube, gdzie nie raz opowiadali oni rzeczy mało oparte na faktach, a mówili własne domysły jako coś potwierdzonego  ;)

Tu się zgodzę, Łukasz często bzdury opowiada, bo coś mu dzwoni ale nie wie w którym kościele.
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Luty 2025, 14:53:39 wysłana przez Kvothe »

Offline eridraven

« Odpowiedź #4175 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:08:01 »

Możecie sprawdzić na przeglądzie materiałów dodatkowych na filmie
Panowie znowu wprowadzają ludzi w błąd 🙃
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #4176 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:14:11 »

Marvels Origina poinformował o przedłużeniu kolekcji na pięć numerów przed planowanym końcem (55/60). Możemy więc się spodziewać, że w najbliższym czasie pojawi się informacja czy BiZDC również zostaną przedłużeni. Trzymam kciuki!

Czyli broniąc osoby, która regularnie plecie głupoty i szerzy dezinformacje sam pleciesz inne głupoty. Głupotowy krąg życia ♥️ I to jest właśnie główny problem - takie informacje można zweryfikować w 15 sekund, w dowolnej wyszukiwarce. Ale komu by się chciało skoro można pisać i przelewać glupotki na klawiaturę :)
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Luty 2025, 16:33:14 wysłana przez WolfSazen »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4177 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:27:22 »
To wyszło małe nieporozumienie. Łukasz zaskoczył mnie informacją o przedłużeniu kolekcji, gdyż zdziwiło mnie że jest już taka decyzja.
Podejrzewam że przez przypadek Łukasz został wprowadzony w błąd przez kolegę, który myślał że kolekcja ma mieć planowo 60 tomów (analogicznie jak było w poprzednich kolekcjach Marvela od Hachette).
Co do przedłużenia widziałem na brytyjskim Fanpage że tam już zastanawiają się nad kolejnym przedłużeniem.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

« Odpowiedź #4178 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:31:16 »
Panowie znowu wprowadzają ludzi w błąd 🙃
Szymon, jako, że siedzisz na tym forum i czytasz tą nitkę - prośba:
Zadbajcie serio o sprawdzenie Informacji przed rozmową, bądź przed powodzeniem czegoś. Od dłuższego czasu gadacie od czapy, mówiąc wiele niesprawdzonych bzdur. To naprawdę jest 15sek szukania w internecie takich informacji, wystarczy wejść na stronę kolekcji, i tam pięknie informacja o tym, że kolekcja jest planowana na 100 tomów.
A już nie mówiąc o materiale o podsumowaniu BiZ gdzie mówiliście wiele teorii które bierzcie za pewnik - przykład tom specjalny z Jokerem. Nasze Hachatte nigdzie nie powiedziało, że tego tomu nie będzie - wy za to, że Hachatte potwierdziło, że nie będzie tego tomu. Jest to nie prawda.

I wiecie. Jakbyście pisali to tutaj to spoko, tutaj jest nasza nisza, ale nagrywacie to na YouTube gdzie ogląda was trochę ludzi, i wszyscy ci ludzie uważają, że mówicie prawdę, i wam ufają pod względem słów tam. A wprowadzacie ich często, gęsto w błąd.
Sociale:

« Odpowiedź #4179 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:34:27 »
Co do przedłużenia widziałem na brytyjskim Fanpage że tam już zastanawiają się nad kolejnym przedłużeniem.
Marvel Origins nawet nie ma w UK, więc nie wiem o czym mówisz i jaką informację widziałeś.
Sociale:

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4180 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:36:42 »
Zadbajcie serio o sprawdzenie Informacji przed rozmową, bądź przed powodzeniem czegoś. Od dłuższego czasu gadacie od czapy, mówiąc wiele niesprawdzonych bzdur. To naprawdę jest 15sek szukania w internecie takich informacji, wystarczy wejść na stronę kolekcji, i tam pięknie informacja o tym, że kolekcja jest planowana na 100 tomów.
A już nie mówiąc o materiale o podsumowaniu BiZ gdzie mówiliście wiele teorii które bierzcie za pewnik - przykład tom specjalny z Jokerem. Nasze Hachatte nigdzie nie powiedziało, że tego tomu nie będzie - wy za to, że Hachatte potwierdziło, że nie będzie tego tomu. Jest to nie prawda.

I wiecie. Jakbyście pisali to tutaj to spoko, tutaj jest nasza nisza, ale nagrywacie to na YouTube gdzie ogląda was trochę ludzi, i wszyscy ci ludzie uważają, że mówicie prawdę, i wam ufają pod względem słów tam. A wprowadzacie ich często, gęsto w błąd.

Postaramy się.
Co do Marvel Origins to podczas rozmowy Łukasz mnie zaskoczył tą informacją. Jako, że nie zbieram całości uznałem że ta osoba od której Łukasz dostał informację wie więcej niż ja.

Co do Jokera to z tego co pamiętam Sylwek kilkukrotnie próbował uzyskać informacje w bok. I była odpowiedź że raczej nie.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #4181 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 15:43:09 »
Co do Jokera to z tego co pamiętam Sylwek kilkukrotnie próbował uzyskać informacje w bok. I była odpowiedź że raczej nie.

Dopóki nie będzie oficjalnej zgody na potwierdzenie od wydawnictwa to BOK zawsze będzie mówił, że nie.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #4182 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 17:35:15 »
Dołączam się do prośby. Rozmowy chłopaków to fajny zabijacz czasu, ale to zawsze lepiej wypada kiedy weidzą o czym mówią. Przeglądy zapowiedzi na kolejny miesiąc są dobrym przykładem. Czemu brane są pod uwage tylko zapowiedzi z gildii? To jakiś rodzaj reklamy? No i te komentarze przy tej okazji typu, że Wilczyca to najnowszy album Thorgala itp. Często jeśli w zapowiedziach jest jakaś europejska klasyka, kanoniczne dzieło to czterech speców gapi się jak sroka w gnat, bo okazuje się że żaden o nim nawet nie słyszał.
Batman returns
his books to the library

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4183 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 18:03:49 »
Gildia została wybrana dlatego że najwygodniejsza jest tam dla mnie przeglądarka. I zazwyczaj ma dość aktualne zapowiedzi.
Nigdy nie uważaliśmy się za ekspertów z komiksów a żaden z nas nie jest wielkim fanem komiksu europejskiego.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #4184 dnia: Nd, 02 Luty 2025, 18:27:15 »
Ja to rozumiem. Ale skoro i tak nie omawiacie wszystkich zapowiedzi a tylko niektóre to może skupić się tylko na tych, które znacie tzn. nowe serie Marvela i DC. Bo takich kwiatków jak z "najnowszym albumem Thorgala" to jest w tych filmach sporo.
Batman returns
his books to the library