Poprawiam. Nadal możesz dostać rabat przy zakupie komiksu za 49,99 zł, jeśli tylko masz wykupiony pakiet Premium przed dniem, kiedy wprowadzili kwotę minimalną 50 zł. Miałem przedłużenie Premium na początku sierpnia, a zmiana na kwotę minimalną nastąpiła na początku października i po tej dacie nie miałem problemu z kupnem komiksu kosztującego mniej niż 50 zł z rabatem. Zawsze mi w kasie go naliczyli.
Będziesz musiał się przemęczyć co najmniej do 120 tomu. Natomiast dziwią mnie braki kolekcyjnych tomów w niektórych empikach. Może to kwestia wadliwej logistyki i zarządzania. Przy żadnej z kolekcji nie miałem z tym problemu. Moje miasto nie jest jakieś wielkie, nigdy nie było sytuacji, aby któryś z tomów był niedostępny, a niekiedy tomy się walały i z poprzednich tygodni. Oczywiście niektóre sprzedawały się błyskawicznie, jak Superman: Na wszystkie pory roku, ale nadal w dniu premiery można było go spokojnie dorwać.
Potwierdzam z tym rabatem. To tylko teraz miałem takie kombo, że brałem kilka tomów z kolekcji, a tak to przeważnie jeden za te 49,99 i zniżka się nalicza za każdym razem, ale też już jakiś czas temu przedłużałem premium. Przy kolejnym przedłużeniu będę musiał zapytać, czy już będzie mnie obowiązywał nowy regulamin.
Przedłużenie kolekcji to bardzo dobra wiadomość, bo to już oficjalnie jest potwierdzone?
A z tą dostępnością w Empik to jest loteria niestety. Bo przeważnie są te tomy do kupienia, ale niektóre sklepy tej sieci to w ogóle zrezygnowały (czy zrezygnowano za nie) z komiksowych kolekcji. A te, które mają je dostępne, to też nikt nie zagwarantuje, że dzień po premierze jeszcze coś będzie. Czasem na drugi dzień nic nie ma, ale zdarzało się też, że jakiś tom to i miesiąc potrafił przeleżeć. Najgorzej jak masz urlop wakacyjny, albo jakiś dłuższy wyjazd służbowy i nie ma kto tego przypilnować. Kolekcje są dobre dla myśliwych