Info z forum Batcave:
Przy 88. tomie "Batman: Gracz po drugiej stronie" błędy już są na tylnej okładce.
Tom zawiera: ,,Batman Annual #8" (nie #1 jak błędnie podane jest na okładce), ,,Odważni i Bezwzględni #200", ,,Batman Special #1", ,,Batman Annual #9"
Czyli historie:
"The Messiah of the Crimson Sun" - całość ,,Batman Annual #8"
"Smell of Brimstone, Stench of Death!" i "Bat-Mite Speaks his Mind" - dwie historie z ,,Odważni i Bezwzględni #200" (nie ma "Batman and the Outsiders" z tego numeru)
"...The Player on the Other Side!" - całość ,,Batman Special #1"
"The Four Faces of Batman" - całość ,,Batman Annual #9"
Byłem wczoraj w empiku w Manufakturze, ale jak zobaczyłem, że mimo biliona ludzi w galerii na półkach zalega aż 7-8 egzemplarzy to uznałem, że chyba nie ma niego specjalnego parcia i na razie się wstrzymam. Póki co, mam co czytać (z ostatniej wrzuty został mi jeszcze
NML) i może jeszcze coś znajdę pod choinką, więc daję sobie czas na decyzję do powrotu ze świąt.
Superman i Batman: World’s Finest – Strażnicy sprawiedliwości = bardzo fajny komiks z rewelacyjną stroną wizualną (uwielbiam inspirowanie się animacjami braci Fleisher z lat 40. <3), kilkoma kadrami, w których przemycono treści dla dorosłych (zaskoczyło mnie to, wszak to praca z 1990 roku!), ze świetnym Batmanem, chyba nawet lepszym Supermanem i bardzo dobrym scenariuszem (dialogi + sceny budowane na zasadzie odbić lustrzanych). Jedyne co mnie zawiodło (bo po pierwszym rozdziale byłem autentycznie zachwycony, jak przy seansie animacji
Batman i Superman z 1997) to sama fabuła. Główna intryga z sierocińcem ma mało satysfakcjonujące rozwiązanie, ekspozycja w której wszystko zostaje wyjaśnione to najsłabszy element scenariusza, a następuje to już w rozdziale drugim, przez co trzeci w sumie tyczy się czegoś innego (zamachów w Gotham i psikusów Jokera w Metropolis) i jest taki długaśnym epilogiem do całości. Niemniej, całościowo podobało mi się. Ode mnie kciuk w górę i na pewno kiedyś do tego wrócę.