Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 773614 razy)

Offline adiwax

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #4065 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 18:01:15 »
Oczywiście że chodzi o Polskie wydanie, dlatego  napisałem że wystarczyło o to lepiej zadbać i nieco dopieścić. Sama kolekcja prezentuje sie znakomicie, nawet bym dodał, że jestem w tej grupie która panorama cieszy oko, miło mieć taką kolekcję... częściej rozmyślam dokąd DC będzie zmierzać i jakie kryzysy jeszcze nas czekają :D

Offline Avarest

« Odpowiedź #4066 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 18:51:22 »
Czy ktoś orientuje się, czy znajdę gdzieś w internetach miejsce, gdzie spisana jest lista zeszytów komiksowych zawarta w tej kolekcji? Ta kolekcja wciągnęła mnie w Batmana i zastanawiam się co dokupić, a wolałbym nie dublować komiksów.

Offline eridraven

« Odpowiedź #4067 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 19:24:07 »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Juby

« Odpowiedź #4068 dnia: Pn, 16 Grudzień 2024, 19:24:53 »
Było wrzucane nie raz:
https://www.batcave.com.pl/wielka-kolekcja-komiksow-dc-bohaterowie-i-zloczyncy/

Click w plusik przy każdym tomie i masz tam ich zawartość.

Offline szydlo

« Odpowiedź #4069 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 01:33:12 »

Offline Avarest

« Odpowiedź #4070 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 23:33:07 »
Pięknie dziękuję. Zwłaszcza za ostatni link! :)

Jeszcze tu możesz sobie sprawdzić

https://wyszukaj-komiks.pl/lista-komiksow-kolekcji/?str=12

Offline Juby

« Odpowiedź #4071 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 09:59:47 »
Info z forum Batcave:
Cytat: Q
Przy 88. tomie "Batman: Gracz po drugiej stronie" błędy już są na tylnej okładce.

Tom zawiera: ,,Batman Annual #8" (nie #1 jak błędnie podane jest na okładce), ,,Odważni i Bezwzględni #200", ,,Batman Special #1", ,,Batman Annual #9"

Czyli historie:
"The Messiah of the Crimson Sun" - całość ,,Batman Annual #8"
"Smell of Brimstone, Stench of Death!" i "Bat-Mite Speaks his Mind" - dwie historie z ,,Odważni i Bezwzględni #200" (nie ma "Batman and the Outsiders" z tego numeru)
"...The Player on the Other Side!" - całość ,,Batman Special #1"
"The Four Faces of Batman" - całość ,,Batman Annual #9"

Byłem wczoraj w empiku w Manufakturze, ale jak zobaczyłem, że mimo biliona ludzi w galerii na półkach zalega aż 7-8 egzemplarzy to uznałem, że chyba nie ma niego specjalnego parcia i na razie się wstrzymam. Póki co, mam co czytać (z ostatniej wrzuty został mi jeszcze NML) i może jeszcze coś znajdę pod choinką, więc daję sobie czas na decyzję do powrotu ze świąt.

Superman i Batman: World’s Finest – Strażnicy sprawiedliwości = bardzo fajny komiks z rewelacyjną stroną wizualną (uwielbiam inspirowanie się animacjami braci Fleisher z lat 40. <3), kilkoma kadrami, w których przemycono treści dla dorosłych (zaskoczyło mnie to, wszak to praca z 1990 roku!), ze świetnym Batmanem, chyba nawet lepszym Supermanem i bardzo dobrym scenariuszem (dialogi + sceny budowane na zasadzie odbić lustrzanych). Jedyne co mnie zawiodło (bo po pierwszym rozdziale byłem autentycznie zachwycony, jak przy seansie animacji Batman i Superman z 1997) to sama fabuła. Główna intryga z sierocińcem ma mało satysfakcjonujące rozwiązanie, ekspozycja w której wszystko zostaje wyjaśnione to najsłabszy element scenariusza, a następuje to już w rozdziale drugim, przez co trzeci w sumie tyczy się czegoś innego (zamachów w Gotham i psikusów Jokera w Metropolis) i jest taki długaśnym epilogiem do całości. Niemniej, całościowo podobało mi się. Ode mnie kciuk w górę i na pewno kiedyś do tego wrócę.

Offline R~Q

« Odpowiedź #4072 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 19:29:20 »
Czytał ktoś już tom 88? Ramota, czy znośna ramota? :)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4073 dnia: Cz, 19 Grudzień 2024, 19:37:10 »

Prezentacja najnowszego tomu.
Zacząłem czytać i jak na razie ramota ok.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #4074 dnia: Pt, 20 Grudzień 2024, 15:43:55 »
Fabularnie "Gracz po drugiej stronie" faktycznie z lekka "trąci myszami", ale i tak jest pod tym względem dostrzegalnie lepiej niż przy okazji zbioru z Nocturną. Za to plastycznie jak dla mnie wybornie, bo na "pokładzie" tego projektu tacy m.in. plastycy jak Dave Gibbons, Dan Jurgens, Jerry Ordway oraz wyjątkowy Trevor Von Eaden. Ponadto z publicystyki dowiedziałem się kilku nowych rzeczy. Stąd w moim przekonaniu to udany tom.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #4075 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 15:35:54 »
Gdyby kogoś, w starym roku  ;)

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #4076 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 16:12:22 »
Czyli nowe wydania komiksów wydanych kilka lat temu przez Egmont.
I standardowo jak u Hachette odwrócona kolejność.
Najpierw tom 2 Supermana z DC Odrodzenie a teraz tom 1.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Katharinka

« Odpowiedź #4077 dnia: Pt, 27 Grudzień 2024, 19:57:38 »
Super info, czekałam na komiks synem Sypka.

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #4078 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 16:59:27 »
Wiecie może kiedy będzie dostępny najnowszy tom? Jutro czy może w czwartek 2 stycznia?
Macie jakieś informacje?

Offline Takesh

« Odpowiedź #4079 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 17:09:03 »
Czy gdzieś, poza ich oficjalnym sklepem, można kupić archiwalne numery kolekcji?