BiZ fajnie zbiera eventy z DC i dzięki nim po zebraniu całej kolekcji będzie można w miarę kompleksowo poznać najważniejsze wydarzenia z DC, jedynie trzeba czekać jakiś czas bo niestety Hachatte skopało kolejność i chronologię po całości.
Problem się zacznie za te 5 lat jak już BiZ się skończy. My będziemy mieli te tomy i tą kolekcję. Ale co powie jakiś fan DC który dopiero wchodzi w komiksy i chciałby po polsku poznać tę komiksy? Pozostanie mu kupowanie za chore pieniądze tomy z kolekcji które będą używane. To nie jest dobry rynek komiksowy. Dlatego jak najbardziej dobrze, żeby prędzej czy później Egmont wydał te komiksy u nas. Przytoczono biblioteki. Dobrze wiedzieć, że funkcjonują kolekcje w niektórych. Ale nadal wielu pewnie woli mieć własny egzemplarz komiksu. Dlatego ja BiZ chwalę za dobór tomów, dzięki tej kolekcji poszerzyłem swoją wiedzę z DC o postacie i historie do tej pory mi mniej znane. Ale nadal uważam, że kolekcje nie mogą być wyzhaczmiem dla regularnego rynku komiksowego z DC za który odpowiada u nas Egmont.