Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 814901 razy)

Darth_Simon i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline Odyn

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #3750 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 10:27:22 »
Ale dlaczego Egmont nie miałby wrócić do historii z przed Knightfall?
Nigdzie nie napisałem, że nie mógłby. Ja tylko szukam "miejsca" dla kolekcji ;) Egmont leci do przodu. A co się wydarzy po Morrisonie? Może wrócą do Breyfogle'a czy innych opowieści sprzed Kinghtfalla.
"Więcej Życie nie pozwoli rozdzielić, niż Śmierć połączyć może" P. B. Shelley

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #3751 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 10:43:57 »

Chyba, że ta kolekcja miałaby się skupiać tylko i wyłącznie na komiksach sprzed Knightfalla, wtedy by to miało sens.

I taką kolekcje Batmana z historiami z lat 70-80 czy 90 do Knightfall to bym z pocałowaniem w rękę brał.

Offline Maragast

« Odpowiedź #3752 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 12:06:40 »
Jeśli przedłużą u nas BiZ to na pewno odsunie w czasie potencjalną kolekcję z Batmanem... Szkoda.

A po co nam kolekcja z Batmanem jak tam są prawie same duble?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #3753 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 12:24:02 »
A po co na forum jęczenia o wznowienia i dodruki Egmontu jak to same duble?
Batman returns
his books to the library

Offline michał81

« Odpowiedź #3754 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 12:25:21 »
po co wydawać Batmana jak wydał go tm-semic  8)

Offline michał81

« Odpowiedź #3755 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 12:26:24 »
Nigdzie nie napisałem, że nie mógłby. Ja tylko szukam "miejsca" dla kolekcji ;) Egmont leci do przodu. A co się wydarzy po Morrisonie? Może wrócą do Breyfogle'a czy innych opowieści sprzed Kinghtfalla.
myślę że nie będziemy tak długo czekać :), a kolekcja jak widać nie nie zawiera do końca tego o czym wspominałeś wcześnej

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #3756 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 13:59:00 »
Dobra, dość mam tych głupot Bazyla.

Jak ktoś będzie miał oficjalne zapowiedzi kolejnych numerów to chętnie zobaczę😉

Skoro kogoś 😅

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3757 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 16:59:50 »
@wayne nie wiem czemu mnie atakujesz? Bo nie masz WKKM? W każdym razie Omega Men jeszcze nie mam. Może kiedyś kupię. Animal Man stoi u mnie od dawna na półce, co widać w temacie o mojej Kolekcji.

Gdyby Hachette wydało Powrót Mrocznego Rycerza, Rok Pierwszy czy może Nawiedzonego Rycerza, to nie musiałbym kupować tego drożej od Egmontu.

@michał81 - fejkowy jesteś ty, bo z 10 razy nicka zmieniałeś. Ja piszę ciągle z jednego konta.

« Odpowiedź #3758 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 17:07:46 »
@wayne nie wiem czemu mnie atakujesz? Bo nie masz WKKM? W każdym razie Omega Men jeszcze nie mam. Może kiedyś kupię. Animal Man stoi u mnie od dawna na półce, co widać w temacie o mojej Kolekcji.

Gdyby Hachette wydało Powrót Mrocznego Rycerza, Rok Pierwszy czy może Nawiedzonego Rycerza, to nie musiałbym kupować tego drożej od Egmontu.
Ale gdzie ja cię atakuje? Mój wpis jest humorystyczny, a to, że nawet zza granicy wytykają ci poszerzenie horyzontów to nie prawda? Wystarczy przeczytać odpowiedź jaką tam dostałeś  ;)
Uczepiłeś się tego wkkm, nawet nie o nim mowa w tym momencie, i wcale nie żałuję, że nie mam go, bo Egmont wydaje subiektywnie z każdym rokiem co raz więcej tego co było tam, i robi to lepiej i dokładniej, Marvel Knights Spider-Man dla przykładu które Hachatte skopało wydając 2 z 3 story arców, Egmont wydał całość a nawet dorzucił zeszyty pisane przez Hudlina.
I oczywiście oczywiście, zły niedobry Egmont śmiał wydać lata temu klasyki takie jak Powrót Mrocznego Rycerza czy Rok Pierwszy - no jak on mógł co nie? Wolę wydania jakie dostaliśmy do tej pory, są one od lat na rynku, ja swój Powrót Mrocznego Rycerza kupiłem niespełna miesiąc za 57zł, i to wydanie z teraz po dodruku, Hachatte by kosztował okładowe 50zł, nie wiem czy by nie miał błędów jak tom z Vigilante'm, Egmont takich rzeczy nie robi - więc wolę już dopłacić te parę złotych więcej żeby mieć lepsze wydanie komiksu.
Więc proszę skończ to swoje, że jaki to Egmont jest zły i tylko Hachatte wydaje dobrze rzeczy, bo nie, nie wydaje.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #3759 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 17:43:09 »
@michał81 - fejkowy jesteś ty, bo z 10 razy nicka zmieniałeś. Ja piszę ciągle z jednego konta.
nie twój interes dlaczego usunąłem pierwsze konto, nie masz pojęcia jakie sprawy osobiste do tego mnie popchnęły i jak jeszcze raz o tym wspomnisz to będziemy inaczej rozmawiali Piotrusiu

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #3760 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 18:23:10 »
Kolekcja brytyjska przedłużona zostaje o 20 numerów.
Batman returns
his books to the library

Offline 79ers

« Odpowiedź #3761 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 18:30:27 »
Znane są tytuły?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #3762 dnia: Cz, 08 Sierpień 2024, 23:52:02 »
Jeszcze nie, tylko nieco teaserów:
coś o rodzinie Supermana (Supergirl)
jakiś hit z lat 70-ych
kontynuacja Justice League / Justice Society (Crisis Between Two Earths?)
coś z Suicide Squad
3 x Batman
ze dwa razy Joker (Devil's Advocate?)
...
Batman returns
his books to the library

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3763 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 07:41:41 »
@UP
Do tych dwóch Jokerów to może pasować ten dwutomowy Asylum z hiszpańskiej edycji. Zobaczymy.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3764 dnia: Pt, 09 Sierpień 2024, 15:49:36 »
Rysunki w Nightwingu na pierwszy rzut oka wyglądały nawet gorzej niż w Robinie z Knightfalla. W trakcie czytania wróciły do poziomu tylko złego i potem już mi tak nie przeszkadzały. Za to scenariusz Dixona jest jak zwykle świetny. Klasycznie poprowadzona komiksowa fabuła z głównym wątkiem morderstw, plus mniejsze sprawy po drodze, rozwój postaci i świata przedstawionego. I villan wychodzący z cienia dopiero w 8 zeszycie, którego nikt się nie spodziewał. Czytało mi się to szybka i sprawnie, bo byłem ciekawy co będzie dalej a nie znudzony jak to mi się już zdarzało.

Na tle tego komiksu Nightwing Taylora nie jest już taki dziarski. Bo w sumie po 25 latach wracamy do punktu wyjścia, gdzie Bludhaven jest skorumpowane i Blockbuster robi se co chce. Nie czytałem jeszcze tomu 2 ale jedynka to reset ustawień.

Tom z pierwszymi zeszytami Nowych Tytanów mnie jako współczesnego czytelnika nie zachwycił. Jeśli w latach 80-tych czytelnicy bardzo zachwycili się tym komiksem, to super, ale mnie początek nie porwał. Ot taki typowy komiks o nowej grupie. Ale ciągle nie sprawił, że naprawdę polubiłem te postacie i że obchodziłby mnie ich los. Plus wkurza postawa Cyborga, że jest na wszystkich i wszystko wkurzony. Wkurza Garfield, że jest tak sztampowym rozpieszczonym, bardzo bogatym nastolatkiem. Jasne - obaj przeżyli prawdziwe tragedie. Ale brak wykorzystywania majątku ojca, by czynić większe dobro niż w Tytanach, mnie irytuje.
Tyle że piszę to z perspektywy 2024 r. Kiedyś te treści były bardziej świeże i innowacyjne dla komiksiarzy. I na pewno jest lepiej, niż w równoległym tytule o Legionie Superbohaterów, gdzie było więcej dłużyzn. Przed Próbami Terminatora najlepsi zeszyt z Tytanami to dalej ten Annual z Vigilante. No i samodzielny tom z solowym Deathstroke'iem był lepszy.