Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 772223 razy)

Offline michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #3150 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 21:45:05 »
Dlatego ciągle mam ofertę, czy ktoś nie chce kupić dwóch tomów Wonder Woman Rebirth? :) To samo będzie z dwoma pierwszymi tomami Supermana Rebirth Tomasiego. Też będą potem w Kolekcji. Tak samo jak Kosmiczna Odyseja i JLA Rock of Ages Morrisona. Na szczęście ja nie kupiłem tego All Star Batman od Egmontu, więc jestem do przodu. ;)
Chcesz sprzedać komiksy które kupiłeś taniej i kupić je drugi raz ale drożej? Dziwne że płaczesz w temacie Muchy że Ghost Rider drogi dla ciebie, jak tu tak nonszalancko wyrzucasz pieniądze w błoto. W temacie Thorgala to samo. Pokręcona logika.
« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Wrzesień 2023, 21:54:48 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #3151 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 21:46:56 »
Fanatyzm
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3152 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 23:04:24 »
Eeee - twarda okładka i dodatki. Gdyby Egmont dał twardą okładkę WW kosztowałaby właśnie 40 zł. A jeśli równoważysz też miękką i twardą okładkę, to niech Egmont wszystkie komiksy zacznie wydawać na miękko, to będzie taniej.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #3153 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 06:48:46 »
Przecież format wydania, jaka okładka i dodatki, nigdy Ciebie nie interesowały? Miało być tanio, tanio, tanio. Budżetowo…najlepiej na miękko żeby uciąć koszta. Co się stało, że zmieniłeś zdanie?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3154 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 12:09:22 »
Nie zmieniłem zdania. Tylko to nie jest ten sam komiks, jak michał81 napisał, stawiając znak równości między komiksami w miękkiej i twardej okładce. Równie dobrze można by się zadowolić Sprawiedliwością Muchy lub WKKDC zamiast nową Egmontu.

Te 4 komiksy z Odrodzenia w moim przypadku to wyjątek potwierdzający regułę. Gdybym mógł je sprzedać po te 25 zł za tom, to zamieniłbym je na droższe wydania BiZDC. Ale np. Rozbite Miasto, Sucide Squad czy Kryzysy zostawiłem sobie w wydaniu Egmontu.

Offline xanar

« Odpowiedź #3155 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 12:29:43 »
Przecież format wydania, jaka okładka i dodatki, nigdy Ciebie nie interesowały? Miało być tanio, tanio, tanio. Budżetowo…najlepiej na miękko żeby uciąć koszta. Co się stało, że zmieniłeś zdanie?

Nie interesują jak Egmont wydaje  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Takesh

« Odpowiedź #3156 dnia: Pt, 29 Wrzesień 2023, 14:06:05 »
Nie interesują jak Egmont wydaje  :)

To jaki poziom hipokryzji? Jest to ewidentny dowód na stronniczość i hejt wobec E.

Offline SawiK

« Odpowiedź #3157 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 09:14:13 »
Co za pokręcona logika ...lepiej mieć dwa tomy na twardo ,które nie chuchu nie pasują w zestawieniu z kolejnymi dwoma na miękko. Do tego same do siebie nie pasują, dzieli je X tomów i panoramy 😉 ale lepiej zrobić sobie takiego Twardo/miękko składaka bo to z kolekcji(o tego nie kompletnej)i rozwalić spójną całość od innego wydawcy 😅 A sprzedawaj może 10zl za tom ci wpadnie, będziesz mógł wieszać psy na E że straciłeś kasę 🤪🤪🤪
Tu już hipokryzja Bazylia wskoczyła na Level Perfect w skoku nad przestrzennym 😵‍💫

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #3158 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 19:38:58 »
Pojawiły się kolejne zapowiedzi na stronie UK:

https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/

« Odpowiedź #3159 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 20:12:08 »

New Teen Titans: Terminator and Trigon zapowiada się rewelacyjnie (292 strony, wow!), Green Lantern: Space Sector 2814 też ze swoimi 280 stronami będzie jednym z bardziej objętościowych tomów, no i Superman: Rebirth: Trials of the Super Sons, czyli dubel z Rebith wydane przez Egmont, ale mimo wszystko ładnie to się łączy z Super Sons z 54 tomu, więc dla tych co nie czytali wydania Egmontu, a kupili Super Synów tom również warty zakupu sadzę.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #3160 dnia: Pn, 02 Październik 2023, 21:33:06 »
New Teen Titans: Terminator and Trigon

To chyba będzie się albo ładnie uzupełniać z Kontraktem Judasza z WKKDC albo trochę pokrywać.

Green Lantern bardzo mnie cieszy. Mógłby to już być najbliżsyz tom (przynajmniej dla mnie)

Superman - dubel ale chyba mojego ulubionego tomu z serii Superman z DC Odrodzenie.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline andy13

« Odpowiedź #3161 dnia: Śr, 04 Październik 2023, 14:38:44 »
Warto kupić najnowszy tom? To w miarę zamknięta historia?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3162 dnia: Śr, 04 Październik 2023, 15:11:49 »
Warto, jeśli lubisz eventy DC. Tutaj pojawia się nowy złol ze swoim planem i Liga Sprawiedliwości stara sobie z nim radzić. Nie ma dużej obecności Batmana i Supermana. Pisał Mark Waid no i akcja dzieje się między końcem Knightfalla a Batman Epidemia. Czyli jeśli masz tamte komiksy, to uzupełniasz sobie lukę. Ten tom jest z lat 90-tych i czuć w nim tą estetykę.

Offline laf

« Odpowiedź #3163 dnia: Cz, 05 Październik 2023, 09:40:50 »

Z New Teen Titans jestem mega zadowolony  :D. Jeden z niewielu tomów sprzed KnNZ, który zakupię.
Na okładce mamy zeszyt New Teen Titans vol. 1 #1, a więc obstawiam, że będzie to początek świetnego runu Wolfmana i Pereza. Patrząc na liczbę stron zakładam, że będzie to 10 pierwszych zeszytów z lat 1980-1981. Mamy tam sporo dobra: formacja nowej drużyny (#1), debiut Deathstroke'a i Trigona (#2), origin Cyborga (#7).
Jeśli chodzi o Kontakt Judasza z WKKDC t. 53 to miał on miejsce zdecydowanie później, ponieważ to historia z 1984 r.  (zeszyty #39-44 + Annual #3).

Green Lantern to z kolei run świetnych brytyjskich twórców Weina i Gibbonsa, który trwał od Green Lantern vol. 2 #172-186 (z wyłączeniem #184), lata 1984-1985, a więc kolejna historia sprzed KnNZ. Na pewno nie dostaniemy całości tego runu, ale na okładce mamy zeszyt #183, a więc okres kiedy John Stewart przejął obowiązki Zielonej Latarni. Zakładam że dostaniemy wszystkie zeszyty ze Stewartem (#182-186, bez #184) i parę wcześniejszych, łącznie z zeszytem #181, w którym Hal Jordan kłóci się ze Strażnikami, rzuca pierścieniem i odchodzi z Green Lantern Corps.
Na ten tom osobiście nie czekam, choć niewątpliwie jest to gratka dla DCManiaków :)

Offline Maragast

« Odpowiedź #3164 dnia: Cz, 05 Październik 2023, 09:54:29 »
Tom o Latarniach ma aż 280 stron, run Weina liczy 14 zeszytów, które są nieco krótsze (17-18 stron) - 14 razy 18 daje 252 więc możliwe, że dostaniemy cały run + zeszyt 184, który jest przedrukiem debiutu Guya.

Jeśli idzie o twórczość Weina o Latarniach to dostaliśmy już mini-serie jego autorstwa czyli Opowieści o Korpusie Zielonych Latarni.