Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 818029 razy)

Online Castiglione

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #3045 dnia: Pn, 21 Sierpień 2023, 22:50:44 »
Pewnie kiedyś tak się przyjęło w polskiej wersji i teraz się tego trzymają. Film też był u nas jako "Kobieta-Kot".

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #3046 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 11:16:16 »
Standardowo gdyby kogoś...

Offline Maragast

« Odpowiedź #3047 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 12:09:18 »
Mnie bardzo interesuje więc bardzo dziękuję i czekam na kolejne zdjęcie zapowiedzi w przyszłym miesiącu.

Offline Maragast

« Odpowiedź #3048 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 12:38:15 »
Są nowe zapowiedzi na angielskiej liście: https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/

Jakieś pomysły co może wchodzić w skład "Justice League of America/All-Star Squadron: Crisis on Earth Prime"?

Offline michał81

« Odpowiedź #3049 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 13:05:30 »
Jakieś pomysły co może wchodzić w skład "Justice League of America/All-Star Squadron: Crisis on Earth Prime"?
https://comicvine.gamespot.com/crisis-on-earth-prime/4045-56358/

Offline Kadet

« Odpowiedź #3050 dnia: Śr, 23 Sierpień 2023, 06:46:15 »
Pewnie kiedyś tak się przyjęło w polskiej wersji i teraz się tego trzymają. Film też był u nas jako "Kobieta-Kot".

W tłumaczeniach komiksów przyjęła się raczej Catwoman. Chyba we wszystkich komiksach od Egmontu i Muchy, które czytałem, tak jest. Ta "Kobieta-Kot" dziwi mnie tym bardziej, że w artykule w jednym z tomów (chyba w Supku Loeba i Sale'a) zmienili nawet tytuł wydanej przez Muchę historii z "Catwoman. Rzymskie wakacje" na "Kobieta-Kot. Rzymskie wakacje". No tak się nie robi.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Kyms

« Odpowiedź #3051 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 08:59:57 »
Świetny tom trafił dziś do sprzedaży. Warto brać! Piękna jest relacja Damiana i Jona w tego okresu.

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #3052 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 11:11:11 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #3053 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 16:27:23 »
Słuchajcie Mordeczki, u mnie na ryneczku taka wyprzedaż. Pojedyncze sztuki. Pani wyprzedaje, bo ktoś zamówił, ale finalnie nie przyszedł zakupić. Jutro rano mogę tam podejść. Wtedy odbiór na MFK, albo paczęłką (Orlen 10,81). Jest też Marvel Origins Fantastyczna Czwórka 2 też za 30. Jak coś to dawajcie na Priv. Nie ma też gwarancji, że jutro będzie, ale na tą chwilę zainteresowanie było znikome.

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - REWOLUCJA - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-19-rewolucja/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3054 dnia: Cz, 31 Sierpień 2023, 16:56:52 »
Akurat te wszystkie mam. Flashpointa bym wziął.

Tacy ludzie są niepoważni i szkodliwi. Jak ma być dobrze i Kolekcje mają się rozwijać, jak ktoś zamawia Kolekcję BiZDC a potem jej nie odbiera? I to aż 5 numerów! Przecież to są straty dla kioskarza. I taki zniechęcony mały przedsiębiorca kolejnej Kolekcji już nie zamówi. A potem będzie plucie, że do Empiku komuś za daleko, a w najbliższym kiosku nie ma. No nie ma właśnie z powodu takich sytuacji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3055 dnia: Śr, 06 Wrzesień 2023, 14:28:47 »
Tom 53 "Killer Crock powstaje" czyta się naprawdę dobrze, jak na powieść sprzed KnNZ. Mi bardziej, niz Legion Superbohaterów z tych czasów. Ale co się dziwić, jak pisał go Gerry Conway. Czyli ten który zabił Gwen Stacey, napisał oryginalną Sagę Klonów i stworzył m.in Punishera. Jego Spider-Mana czytało mi się niewiele gorzej niz bardziej współczesne przygody. Zatem i jego Batman nie mógł wypaść szczególnie źle. I nie wypadł. Plus jeszcze rysunki Gene'a Colan'a, tuszowanie Alfredo Alcali i Dicka Giordano i wyszedł spoko tom o Batmanie. Z gościnnym udziałem Dana Jurgensa i nawet Tony'ego DeZunigi. Sami znani i dobrzy artyści. To po nich przyszedł Moenich i Aparo, którzy byli z Batmanem do Knightfalla.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #3056 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 08:07:43 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Brzon

« Odpowiedź #3057 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 17:40:09 »
Zapowiedziane kolejne tomy po polsku:
60 Final Night
61 Deathstroke The Professional

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #3058 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 18:07:59 »
Dla potwierdzenia... gdyby oczywiście kogoś to interesowało...

W przyszłym miesiącu nie będę wrzucał zdjęcia zapowiedzi ani na insta ani tutaj - kolejne tomy mają przyjść jak akurat będę w Japonii.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3059 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 19:00:37 »
Deathstroke na Mikołajki - miło. Moja lista polskich tytułów zaktualizowana. Bo i Miasto Zabójców i Deathstroke kontra Batman mi się podobały, więc jego kolejne przygody przeczytam z chęcią.

Ja uważam, że BiZDC to teraz jest najlepsza Kolekcja na polskim rynku. Wystartowała wcześniej, więc ma lepszą, niższą cenę niż MO i nadchodzący ponownie Thorgal. A daje więcej. Popatrzcie na najnowszy tom - konkretny grubas, z 9 zeszytami, na twardo. I to wszystko za 38.24 zł, jeśli korzysta się z Empik Premium. Same tytuły są minimum dobre, jeśli nie bardzo dobre. Ja nie przypominam sobie tomu, który by mi się nie podobał. Może Kroniki Atlantydy i Opowieści o Korpusie Zielonych Latarni były nieco staroświeckie. Ale są owocami swoich czasów i przecież takie staruszki to nie norma, tylko okazy do porównywania z późniejszymi dziełami. Dla mnie BiZDC daje nam lepsze komiksy, niż oficjalny przedstawiciel DC na Polskę.