Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline stachel

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2880 dnia: Cz, 08 Czerwiec 2023, 23:08:49 »

Serio nie wiem, czemu DC dało Hachette tak sklejony tom w tym pakiecie 100 numerów Kolekcji. I dlaczego centrala Hachette nie wnioskowała o zmianę zawartości, tylko klepnęła taką zbitkę, która jest mało sensowna. Powtarza się wtopa ze Spider-Manem Marvel Knights, gdzie też zabrakło 4 zeszytów, które spokojnie można było dać. Tutaj zdecydowanie powinni dać ten pierwszy tom z zeszytami 1-11 i byłoby dobrze. A tak jest kaszanka.

Tom od H zawiera 3 story arci, które najwidoczniej uznali za najciekawsze w momencie gdy nie planują wydawać reszty serii. Nie wiem czy słusznie, bo czytałem to lata temu.

Ale zgodnie z Twoją logiką to w ogóle nie powinno tego tomu wydawać, bo przecież to dubel.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #2881 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 06:37:22 »
Ale on nigdy nie kupił Gotham Central, więc według jego logiki, nie jest to dubel. Bo ON nie posiada tego komiksu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2882 dnia: Pt, 09 Czerwiec 2023, 07:19:06 »
Chwilę temu pisał że to jedyne słuszne wydanie 😅

Przepraszam za ten post. Po okładce sądziłem, że to będzie dubel po tomie drugim, a nie składak. I wtedy byłoby to super wydanie.

Tom od H zawiera 3 story arci, które najwidoczniej uznali za najciekawsze w momencie gdy nie planują wydawać reszty serii. Nie wiem czy słusznie, bo czytałem to lata temu.

Ale zgodnie z Twoją logiką to w ogóle nie powinno tego tomu wydawać, bo przecież to dubel.

Exactly. Tak jak np. Wonder Woman z Rebirth nie powinno to trafić do tej Kolekcji, tylko jakiś premierowy komiks. Ale jak już dali w swoim wydaniu zeszyty 1-2 i 6-10, to naprawdę gupie jest pominięcie 3-5, tylko po to by wrzucić Jokera na okładkę. To już się trzeba było zdecydować między pierwszym trejdem a drugim, albo dać pełne 15 zeszytów. Wyszedłby wtedy tom grubości Kronik Atlantydy.
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Czerwiec 2023, 07:22:22 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Roszadok

« Odpowiedź #2883 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 09:53:59 »
Dobrze rozumiem że ta dzisiejsza nowość czyli nr 49 Legion Samobójców: Kopniak w zęby to, taki start do Suicide Squad z N52 bo to zeszyty 1-8 z 30, z czego wydane były u nas już 20-30 w dwóch tomach przez Egmont ? I jak z ciągłością historii ?

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2884 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 10:14:21 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku.

Ten tom to debiut na naszym rynku i są to pierwsze zeszyty SS z New 52
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2885 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 10:57:33 »
Dobrze rozumiem że ta dzisiejsza nowość czyli nr 49 Legion Samobójców: Kopniak w zęby to, taki start do Suicide Squad z N52 bo to zeszyty 1-8 z 30, z czego wydane były u nas już 20-30 w dwóch tomach przez Egmont ? I jak z ciągłością historii ?

No to w takim razie mamy dziurę na 12 zeszytów. To chyba logicznie wynika z numeracji. Szkoda, ale nic z tym nie zrobimy, skoro Egmont postanowił wydawać SS od 20 numeru, podobnie jak Wolverine and the X-Men.

Offline michał81

« Odpowiedź #2886 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 11:03:54 »
Tak, to jest pierwsza seria SS z New52, czyli naszego Nowego DC. Wydane dwa tomy przez Egmont to run nowych twórców, nowe otwarcie, nowi członkowie zespołu. Pomimo ze to ta sama seria co tom w kolekcji to można czytać niezależnie, ale zarówno ten tom jak i Egmontu to są średnie, żeby nie powiedzieć słabe komiksy.

Offline michał81

« Odpowiedź #2887 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 11:05:43 »
No to w takim razie mamy dziurę na 12 zeszytów. To chyba logicznie wynika z numeracji. Szkoda, ale nic z tym nie zrobimy, skoro Egmont postanowił wydawać SS od 20 numeru, podobnie jak Wolverine and the X-Men.
Właśnie też nie rozumiem czemu Hachette nie wydało tych brakujących zeszytów, przecież to takie oczywiste że powinni zatkać tą dziurę. Komentarz sarkastyczno ironiczny.

Po co cytować czyjaś wypowiedź nie udzielając odpowiedzi na zadane pytania w niej? I nie oczekuje odpowiedzi bo to kolejne zakamufowane narzekanie bo Egomnt coś wydał.
« Ostatnia zmiana: Śr, 21 Czerwiec 2023, 11:07:58 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #2888 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 11:55:41 »
To jest kwintesencja Bazylianizmu - jak Hachette wydaje po 5 zeszytów z runu to Ave Hachette a jak Egmont coś tam źle ze cztery razy wydał, to Egmont jest złem wcielonym, ale przynajmniej już mniej tekstów w stylu TK - zły ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kyms

« Odpowiedź #2889 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 12:57:16 »
Można się cieszyć, że ktokolwiek zdecydował się na publikację dotąd niewydanej u nas historii, która jest całkiem niezła. Nie trzeba wiecznie narzekać czy doszukiwać się, że ten to, tamten tamto.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline michał81

« Odpowiedź #2890 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 13:15:18 »
@Kyms nie będę się kłócił, bo to kwestia gustu, ale wcale tak dobrze nie wspominam tej historii, a czytałem całą. Może jakbym ją odświeżył sobie teraz to inaczej bym ją odebrał. Ale czy w wydanym tomie kolekcji nie ma clifhangera? Bo oryginalna historia mieściła się w 3 standardowych tpb (i chyba wątek Basiliska kończył się w tomie 2 gdzieś w połowie 10-11 zeszyt), a tu widzę jakieś dziwny podział, bo wzięto pierwszy tom i dodano jeden zeszyt z drugiego tomu?
« Ostatnia zmiana: Śr, 21 Czerwiec 2023, 13:21:46 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2891 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 20:53:53 »
Oglądam jeszcze raz kreskówkę Batman the Brave and the Bold (polecam). I teraz dopiero zauważyłem, że odcinek 1x10 "Oko Despero" napisał sam De Matteis. I oczywiście wykorzystuję relację Guya Gardnera i Batmana w dokładnie taki sam sposób jak wcześniej w Justice League International. Zresztą później jest ekranizacja originu tej Ligi, pewnie też pisana przez De Matteisa.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #2892 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 10:13:05 »
Gdyby kogoś...

Offline Katharinka

« Odpowiedź #2893 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 12:01:15 »
Gdyby kogoś...

najważniejsza kategoria postów 😋

Offline Kyms

« Odpowiedź #2894 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 12:50:38 »
Gdyby kogoś...

Dzięki. Podam dalej podając źródełko, jak zawsze  ;D

Obydwie pozycje cieszą. Najbardziej Synowi, dobrze wspominam historię.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/