Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 814965 razy)

Online Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2865 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 11:52:54 »
Widzę, że na Gildii.pl 1 i 4 tom są jeszcze dostępne a nie ma tylko trzeciego. Czyli jeśli komuś się spodoba ten tom BiZ może jeszcze sobie uzupełnić ta serię. Jak wychodziła te 7 lat temu, to jakoś mnie nie porwał jej opis i nie kupowałem. Teraz dostajemy próbkę w lepszym wydaniu i zobaczę jak mi się to spodoba.

"Wydział Gotham"? Widzę, że ktoś popłynął z tłumaczeniem nazwy własnej.

Nie ktoś, tylko Robert Lipski, który wszystko zmienia na siłę.

Offline michał81

« Odpowiedź #2866 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 12:48:18 »
Widzę, że na Gildii.pl 1 i 4 tom są jeszcze dostępne a nie ma tylko trzeciego.
3 jest do kupienia w sklepie Egmontu. Brakuje tak naprawdę tylko tomu 2.

Teraz dostajemy próbkę w lepszym wydaniu i zobaczę jak mi się to spodoba.
Patrząc jak to jest złożone w kolekcji, to jest to wydanie dużo gorsze.
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Czerwiec 2023, 13:45:10 wysłana przez michał81 »

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2867 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 12:59:22 »
@UP
No to już nie brakuje. Hachette uzupełnia braki w serii Egmontu. :)

Dopiero wieczorem po pracy będę mógł zerknąć do dzisiejszego tomu, więc się wstrzymam z opinią. Ale wszystkie dotychczasowe dodatki do poprzednich tomów w moich oczach przebijają to, co dostaliśmy i dostajemy w innych polskich wydaniach. Choćby świetne opisy komiksów Dana Jurgensa, albo opracowanie postacie Deathstroke'a. No może jeszcze w Kolekcji Transformers były naprawdę dobre opracowania, ale nie siedzę w temacie, więc tutaj musiałby się Crono wypowiedzieć.

Offline michał81

« Odpowiedź #2868 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 13:44:51 »
@UP
No to już nie brakuje. Hachette uzupełnia braki w serii Egmontu. :)
Czy ty patrzyłeś jak ten tom od Hachette jest złożony? To nie jest wydanie takie jak Egmontu, czy nawet jak oryginalne, tylko jakiś dziwny składak. Hachette nie uzupełnia, tylko wg twojego powiedzenia "dubuluje"

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2869 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 13:50:22 »
@UP
A ty przeczytałeś, to co napisałem? Tom będę miał w rękach dopiero wieczorem bo dziś pracuję do późna i nie mogę wyskoczyć do Empiku. Musiałem delegować. Nie widziałem go więc jeszcze i nie sprawdzałem zawartości. Teraz dopiero zaglądam na stronę Hachette, skoro mówisz, że inaczej złożyli. Po okładce myślałem, że dublują 2 tom Egmontu.

https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/gotham-central-soft-targets/

Czyli największa skucha to to, że nie ma 11 zeszytu. Kto wie, co tam w nim było? Wychodzi 11 zeszytów na 15 pierwszych zeszytów za 36 zł po zniżce. To nie jest taki zły interes dla kogoś, kto jeszcze tego nie czytał. Ale w sumie Hachette mogło dać ciurkiem zeszyty 1-11. Ale to już znowu pytanie do DC dlaczego dali Hachette takiego składaka do Kolekcji.
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Czerwiec 2023, 13:53:29 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #2870 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 14:04:08 »
A ty przeczytałeś, to co napisałem?
Tak, czytam te twoje bzdurne posty.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2871 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 14:27:20 »
@UP
A ty przeczytałeś, to co napisałem? Tom będę miał w rękach dopiero wieczorem bo dziś pracuję do późna i nie mogę wyskoczyć do Empiku. Musiałem delegować. Nie widziałem go więc jeszcze i nie sprawdzałem zawartości. Teraz dopiero zaglądam na stronę Hachette, skoro mówisz, że inaczej złożyli. Po okładce myślałem, że dublują 2 tom Egmontu.

https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/gotham-central-soft-targets/

Czyli największa skucha to to, że nie ma 11 zeszytu. Kto wie, co tam w nim było? Wychodzi 11 zeszytów na 15 pierwszych zeszytów za 36 zł po zniżce. To nie jest taki zły interes dla kogoś, kto jeszcze tego nie czytał. Ale w sumie Hachette mogło dać ciurkiem zeszyty 1-11. Ale to już znowu pytanie do DC dlaczego dali Hachette takiego składaka do Kolekcji.

Nie dość, że H dało dubla, to jeszcze jakoś dziwnie go pocięli.  Nie mogli tego normnie wydać? Cały 1 lub 2 tom? Bo jak ktoś ma 1 tom, to spokojnie kupiłby 2. A jakby brakowało mu 1, to kupiłby jedynkę. A tak musi i tak dokupić 1 i 2 tom od E.

Normalnie HTZ!!!! Specjalnie na złość polskim czytelnikom. Wystarczyło, że TK ogłosił odejście, a już niszczą rynek i wydają bez sensu. Przecież jakby wydali 1 lub 2 tom, to byłoby spoko. Każdy by mógł dokupić jakby mu brakowało. A tak ma okrojonego podwójnego dubla!!

HTZ!!!!!

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2872 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 14:37:20 »
@UP
Tak, tak.

To jak to Egmont podzielił zeszytami? Bo na Gildii i Egmont.pl nie ma numerów zeszytow w opisie tomów.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2873 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 14:41:04 »
A mógł Egmont w ogóle nie wydawać Gotham Central, ale oczywiście wykorzystał swoją pozycję żeby zmusić Hachette do wydania dubla.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2874 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 14:56:44 »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Takesh

« Odpowiedź #2875 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 14:59:38 »
@UP
Tak, tak.

To jak to Egmont podzielił zeszytami? Bo na Gildii i Egmont.pl nie ma numerów zeszytow w opisie tomów.

Hachette - COLLECTS GOTHAM CENTRAL #1–2, 6–10, 12–15
Egmont - 1 tom Gotham Central #1–10, 2 tom Gotham Central #11–22

HTZ!!!!!

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2876 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 15:16:47 »
Serio nie wiem, czemu DC dało Hachette tak sklejony tom w tym pakiecie 100 numerów Kolekcji. I dlaczego centrala Hachette nie wnioskowała o zmianę zawartości, tylko klepnęła taką zbitkę, która jest mało sensowna. Powtarza się wtopa ze Spider-Manem Marvel Knights, gdzie też zabrakło 4 zeszytów, które spokojnie można było dać. Tutaj zdecydowanie powinni dać ten pierwszy tom z zeszytami 1-11 i byłoby dobrze. A tak jest kaszanka.

Offline xanar

« Odpowiedź #2877 dnia: Śr, 07 Czerwiec 2023, 15:38:50 »
Serio nie wiem, czemu DC dało Hachette ...
Już wyjaśnione ;D To wina DC, albo Egmonta, ale przecież nie Hachette, po prostu ich oszukali ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Adolf

« Odpowiedź #2878 dnia: Cz, 08 Czerwiec 2023, 16:44:17 »
Serio nie wiem, czemu DC dało Hachette tak sklejony tom w tym pakiecie 100 numerów Kolekcji. I dlaczego centrala Hachette nie wnioskowała o zmianę zawartości, tylko klepnęła taką zbitkę, która jest mało sensowna. Powtarza się wtopa ze Spider-Manem Marvel Knights, gdzie też zabrakło 4 zeszytów, które spokojnie można było dać. Tutaj zdecydowanie powinni dać ten pierwszy tom z zeszytami 1-11 i byłoby dobrze. A tak jest kaszanka.

Zdałem sobie sprawę, że wchodzę na forum tylko po to by poczytać Twoje posty. Nie przestawaj robić tego co robisz.

Offline SawiK

« Odpowiedź #2879 dnia: Cz, 08 Czerwiec 2023, 21:33:59 »
Chwilę temu pisał że to jedyne słuszne wydanie 😅