Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 811503 razy)

Online Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2775 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 12:10:45 »
Nie wiem o co niektórym chodzi z tą dostępnością. Idziecie do Empiku i tomy obu Kolekcji leżą na półkach. Tylko brać i nie zwracać uwagi na błędne informacje w internecie. No ważna wiadomość, że @Motyl dobrze mówił. Łączą się zniżki z konta Empik Premium razem ze zniżką 20% na zakupy stacjonarne w salonie. Taki kupon dostajesz za każde zakupy na Empik.com. Czyli opłaca się kupić coś taniego online - dowolną rzecz, a potem kupić na raz oba tomy Kolekcji w środę wykorzystując otrzymany kod. Niestety to nie jest suma zniżek 15% + 20% a 25%. Ale i tak warto bo obie Kolekcje wychodzą cenowo jak w czasach WKKM + SBM. I oczywiście taniej niż twardookładkowe komiksy Egmontu - jak zawsze. Zatem polecam i pozdrawiam - 8azyliszek :)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2776 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 12:12:26 »
Czyli opłaca się kupić coś taniego online - dowolną rzecz, a potem kupić na raz oba tomy Kolekcji w środę wykorzystując otrzymany kod.

Albo zdać sobie sprawę, że ten kod jest wielorazowego użytku.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2777 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 12:19:36 »
No ale mój ma np. termin ważności do 22 maja. Czyli nie dotrwa do kolejnego tomu. Trzeba odnawiać je co jakiś czas. A coś tam przydatnego w Empiku zawsze się znajdzie do kupienia.

Offline michał81

« Odpowiedź #2778 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 12:32:41 »
Nie wiem o co niektórym chodzi z tą dostępnością. Idziecie do Empiku i tomy obu Kolekcji leżą na półkach. Tylko brać i nie zwracać uwagi na błędne informacje w internecie. No ważna wiadomość, że @Motyl dobrze mówił. Łączą się zniżki z konta Empik Premium razem ze zniżką 20% na zakupy stacjonarne w salonie. Taki kupon dostajesz za każde zakupy na Empik.com. Czyli opłaca się kupić coś taniego online - dowolną rzecz, a potem kupić na raz oba tomy Kolekcji w środę wykorzystując otrzymany kod. Niestety to nie jest suma zniżek 15% + 20% a 25%. Ale i tak warto bo obie Kolekcje wychodzą cenowo jak w czasach WKKM + SBM. I oczywiście taniej niż twardookładkowe komiksy Egmontu - jak zawsze. Zatem polecam i pozdrawiam - 8azyliszek :)
Przecież musisz kupić coś żeby mieć taką zniżkę, więc nie ma opcji aby tom kolekcji wychodził tyle samo co kiedyś. Nie ma to jak wywalić logikę ze swoje wypowiedzi, aby zgadzało się pod tezę.

Offline vision2001

« Odpowiedź #2779 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 12:38:35 »
Czyli opłaca się kupić coś taniego online - dowolną rzecz, a potem kupić na raz oba tomy Kolekcji w środę wykorzystując otrzymany kod.
Ale z Ciebie kolega... Ma kod, a się nie podzieli. I tak pewnie za każdym razem... A ja się doprosić w odpowiednim wątku nie mogę...

Niestety to nie jest suma zniżek 15% + 20% a 25%.

Ja tam widzę naliczony rabat 20%. Czy może czegoś nie zauważyłem?

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2780 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 13:17:48 »
@UP
Bo nie zaglądałem ostatnio do tego wątku z kodami do Empiku, to nie wiedziałem. Trzeba było napisać PW. A teraz trzymaj.
Chodzi o to, że skoro Empik Premium daje 15% zniżki a ten kod daje 20% zniżki, to razem te kody powinny dać zniżkę 35% a jest 25% zniżki.

@michał81
Jeśli nigdy w życiu nie potrzebujesz żadnej, jakiejkolwiek rzeczy którą można kupić na Empik.com to tak - wtedy będzie drożej. Natomiast ktoś kto jednak czasem chce tam coś kupić, choćby program telewizyjny czy gumkę do wycierania, może potem kupić Kolekcje 20% taniej.

Offline Necr09

« Odpowiedź #2781 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 13:29:12 »
A czy z rabatem 25% to te kolekcyjniaki nie powinny kosztować odpowiednio 33,75 i 37,5 zamiast 35,99 i 39,99? Bo to wygląda po paragonie jakby Ci naliczyło tylko jedną zniżkę :)
FGO: 758,469,198

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2782 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 13:38:00 »
Masz rację, Zafiksowałem się na tym, że 10 zł, to 25% od 40 zł, ale tylko 20% od 50 zł które kosztuje Marvel Origin. Czyli Motyl nie miał racji i to się nie łączy z Empik Premium - wygrywa większa zniżka. Szkoda.

Co do narzekaczy na Boostera Golda, to nie wiem o co im chodzi. Przeczytałem teraz pierwsze 4 strony i już mam banana na twarzy po pokazaniu redakcji wydawnictwa komiksowego, oraz po negocjacjach dotyczących praw do filmu, tytułu 2 części i innych filmów z lat 80-tych. :) No ale 12 zeszytów przede mną.

Wstęp jak zwykle jest świetny. Oczywiście, że Batman to faszysta.

Offline vision2001

« Odpowiedź #2783 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 13:39:00 »
Co do narzekaczy na Boostera Golda, to nie wiem o co im chodzi. Przeczytałem teraz pierwsze 4 strony i już mam banana na twarzy po pokazaniu redakcji wydawnictwa komiksowego, oraz po negocjacjach dotyczących praw do filmu, tytułu 2 części i innych filmów z lat 80-tych. :) No ale 12 zeszytów przede mną.
To przeczytaj teraz szóstą stronę i zobacz jak w dwóch miejscach nie potrafili wlać tekstu w dymki :P Ciekawe co spotka nas dalej...

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2784 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 13:43:59 »
Uuuu no tak, widzę właśnie. Duży minus dla Hachette. Powtarza się sytuacja z tomu z Suicide Squad. Komiksy powinny nie tylko trzepać mózg oparami farby drukarskiej, ale też mieć literki w dymkach.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #2785 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 14:01:48 »
Początek mi się jeszcze podobał i miałem podobny entuzjazm. Całość już niestety nie.
Jednakże życzę abyś utrzymał radość z lektury do samego końca i miał inną opinię ;)

Offline Kyms

« Odpowiedź #2786 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 14:15:03 »
Nie wiem o co niektórym chodzi z tą dostępnością. Idziecie do Empiku i tomy obu Kolekcji leżą na półkach. Tylko brać i nie zwracać uwagi na błędne informacje w internecie.
Informacje nie są błędne tylko dlatego, że w Twoim Empiku leży kilka egzemplarzy. Byłem w trzech salonach. W jednym nie było chwilę po otwarciu w środę, drugi miał jeden egzemplarz, ostatni dwa.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2787 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 14:18:32 »
Zaraz jeszcze wychodzę i będę mijał inne punkty z prasą. Jakby co - polecam Mokotów. A michałowi81 który nie korzysta z Empiku, salonik Ruchu w metrze Ratusz Arsenał. Tam zawsze mają kolejne numery Kolekcji. W Relay w Metrze Świętokrzyska też.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2788 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 16:22:48 »
Zaraz jeszcze wychodzę i będę mijał inne punkty z prasą. Jakby co - polecam Mokotów. A michałowi81 który nie korzysta z Empiku, salonik Ruchu w metrze Ratusz Arsenał. Tam zawsze mają kolejne numery Kolekcji. W Relay w Metrze Świętokrzyska też.

Ale wiesz, że na to forum wchodza też ludzie niemieszkający w Warszawie?

Offline Motyl

« Odpowiedź #2789 dnia: Cz, 11 Maj 2023, 16:50:38 »
Przecież musisz kupić coś żeby mieć taką zniżkę, więc nie ma opcji aby tom kolekcji wychodził tyle samo co kiedyś. Nie ma to jak wywalić logikę ze swoje wypowiedzi, aby zgadzało się pod tezę.

Nie musi. Mam co dwa tygodnie kod rabatowy na 20% do empiku, a nie kupiłem tam nic już od bardzo dawna przez ich stronę internetową.

Cytat: vision2001
Ale z Ciebie kolega... Ma kod, a się nie podzieli. I tak pewnie za każdym razem... A ja się doprosić w odpowiednim wątku nie mogę...

Wzrok szwankuje, czy to prymitywna prowokacja "na Bazyla"? Kierpic już dawno zamieścił kod rabatowy w odpowiednim wątku.

Mamy to, kupon do korzystania w stacjonarnych empikach -20%

www.idz.do/dX6e

Ważny do 22.05.

W jednym nie było chwilę po otwarciu w środę, drugi miał jeden egzemplarz, ostatni dwa.

Trochę wyrozumiałości dla pracowników empików, którzy harują za najniższą krajową. Po pierwsze nigdy nie ma tam pełnej obsady personelu, po drugie dziwne byłoby, aby tuż po otwarciu panie rozpakowały 8-10 kontenerów prasy, gdy w tym samym czasie muszą stać na kasie i obsługiwać nierozgarniętych klientów, którzy nie umieją znaleźć książki na półce. Najlepiej do empiku przychodzić koło południa, wtedy prasa jest już rozłożona. Raz się zdarzyło, że byłem po pracy i nawet wtedy nie miały wyłożonej całej prasy, ale to była jakaś kryzysowa sytuacja w salonie, gorączka zakupowa.

Ale wiesz, że na to forum wchodza też ludzie niemieszkający w Warszawie?

Lublin - nieco ponad 300 tys. mieszkańców. Empik w Plazie, wczoraj kupiłem Boostera, były cztery tomy. Marvel Origins aż sześć. Dziś w Felicity widziałem dwa, a znajomy swój tomik nabył w Olimpie. W sumie nie sprawdziłem jednego Empiku, bo mi nie po drodze. Żeby nie było, widziałem też Boostera w salonie Inmedio, jedna sztuka. Podobnie jak Marvel Origins, też widziałem jedną sztukę nowego tomu w Inmedio. Tyle że tam to niestety bez rabatów. Także dostępność słaba wcale nie jest.