Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 811503 razy)

Offline Nawimar III

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2760 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 13:08:45 »
Poki co nie, a przydalby sie. Zwlaszcza zbior z okresu ,,Nowego Dc Comics!". Byloby to idealne dopelnienie wydanego u nas Potwora z Bagien wedlug Scotta Snydera.

Offline Simon11

« Odpowiedź #2761 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 15:30:24 »
Jak można kupić ten najnowszy tom? W empiku online jest niedostępny. W Warszawie i okolicach jest w 3 (słownie: trzech) salonach. Chyba kolekcja słabo się sprzedaje skoro jest nastawiona już głównie na prenumeratorów.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2762 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 15:47:43 »
Wczoraj widziałem w warszawskim Empiku w Galerii Wileńskiej jeszcze dwa egzemplarze Ptaków Nocy. Niestety dziś pracuję do wieczora, to nie zdążę kupić. Ale wybieram się jutro by ze zniżką kupić od razu tomy obu Kolekcji. Jeśli nagle gwałtownie nie obcięli dostawy, to liczę że będzie jak do tej pory dostępne stacjonarnie.

Offline Kyms

« Odpowiedź #2763 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 16:11:36 »
@DOWN
A jakiś inny Animal Man po polsku wyszedł? Tak, chodzi mi o tego Morrisona.
Masz bardzo dziwny styl udzielania odpowiedzi. Dlaczego po czasie edytujesz pierwotny komentarz dopisując tam odpowiedzi skoro odpowiedziałem Ci? Jest to praktyka, którą łatwo nie zauważyć. Nie pierwszy raz tak robisz, nie widzę aby inni forumowicze robili tak. Nie chcesz wdawać się w rozmowę, że robisz to w dość omijający sposób?

Odpowiadając Ci na Twoje pytanie. Nie, nie wyszedł inny Animal Man po polsku. Wyszło za to dużo komiksów o tym bohaterze po angielsku. Wolałem dopytać Ciebie, ponieważ nie mam pojęcia do jakich pozycji się odnosisz.

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2764 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 16:15:10 »
Masz bardzo dziwny styl udzielania odpowiedzi. Dlaczego po czasie edytujesz pierwotny komentarz dopisując tam odpowiedzi skoro odpowiedziałem Ci? Jest to praktyka, którą łatwo nie zauważyć. Nie pierwszy raz tak robisz, nie widzę aby inni forumowicze robili tak. Nie chcesz wdawać się w rozmowę, że robisz to w dość omijający sposób?

Podbijam, ja sprawdzając czy ktoś mi odpisał sprawdzam najnowszy post, a nie czy ktoś sobie poprzedni edytował, to ch.. nie rozmowa.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2765 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 16:18:57 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2766 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 16:52:06 »
Czyli jednak są jakieś tomy Kolekcji na rynku w kioskach. Wygląda nieźle.

Czasem tak edytuję posty, żeby nie dodawać kolejnych jednozdaniowych postów. I tak ciągle słyszę, że jakiś temat jest zaśmiecany i spamowany.

Offline Kyms

« Odpowiedź #2767 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 17:00:01 »
Czyli jednak są jakieś tomy Kolekcji na rynku w kioskach. Wygląda nieźle.

Czasem tak edytuję posty, żeby nie dodawać kolejnych jednozdaniowych postów. I tak ciągle słyszę, że jakiś temat jest zaśmiecany i spamowany.
Najwidoczniej błędnie interpretujesz słowo "spam" skoro taką odpowiedź podpinasz pod nią. Proponuję nauczyć się znaczenia tego słowa, jeśli się na nie powołujesz. Często jest ono błędnie nadużywane, przykład masz teraz.

Uważam, że powinieneś przemyśleć swoje podejście do odpowiadania innym w ten sposób. Nie jest ono czytelne i komfortowe, podejściem wyrażasz brak szacunku do rozmówcy i unikania go. Dokładnie w taki sposób poczułem się widząc Twoją odpowiedź w edytowanym komentarzu. Powinieneś mieć to na uwadze jako osoba często czująca się niesłusznie krytykowana o czym świadczą Twoje liczne zgłoszenia w temacie "Sugestie na forum".
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline xanar

« Odpowiedź #2768 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 17:32:39 »
Mo przecież jak się napisało multum postów, że jednozdaniowce to spam, to samemu głupio tak pisać  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #2769 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 18:12:40 »
Jak można kupić ten najnowszy tom? W empiku online jest niedostępny. W Warszawie i okolicach jest w 3 (słownie: trzech) salonach. Chyba kolekcja słabo się sprzedaje skoro jest nastawiona już głównie na prenumeratorów.
Byłem dziś w Empiku w Galerii Łódzkiej 7 godzin po otwarciu i było 5 sztuk.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2770 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 19:26:18 »
Kyms, uczysz Bazylego właściwego znaczenia słów? :-) Kiedyś rozpisywał się o paskarskich cenach Egmontu bo coś wyszło właśnie i było dla niego za drogie, innym razem zaś miał taką fazę że jak ktoś powtórzył część informacji podanej na forum tydzień wcześniej, to od razu był dla niego "captain obvious". Dziw że się z TK nigdy nie dogadali, co? ;-)

Offline Saruman

« Odpowiedź #2771 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 20:35:17 »
Nie kupuję tej kolekcji, ale bardzo mi się podoba, że macie co jakiś czas znacznie grubsze komiksy w tej samej cenie. W Marvel Origins się chyba na to nie zanosi, a szkoda...
Jeszcze do tego Marvel Origins jest droższa. Generalnie BiZ DC jest całkiem atrakcyjne cenowo.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2772 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 20:57:56 »
Droższa, bo pewnie później kupiona licencja w 2022 kosztowała już więcej, niż ta na DC kupiona na początku 2021 roku. W zeszłym roku inflacja strasznie galopowała w całej Europie. Plus koszty papieru, transportu itp. Mamy szczęście że BiZ podrożała tylko 15% i to dopiero od stycznia 2023, a nie 30% już w 2022 jak komiksy konkurencji. Tylko teraz rzeczywiście jest paradoks - grubsza i młodsza Kolekcja kosztuje mniej, niż cieńsza i starsza. Fakt - Origins jest drogie, dlatego będę dalej korzystał ze zniżek Empiku żeby ścinać koszty.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2773 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 21:03:49 »
To jeszcze tej kolekcji (MO) nie skasowali? Żart, też kupuję, choć sam się trochę sobie dziwię ;-) Chyba doszliśmy do punktu że wielu z nas kupi coś o względnie wątpliwej wartości za wygórowaną cenę (czy może raczej właśnie o niepokojącym stosunku jakości do ceny) tylko żeby mieć komplet za 4 lata. Najlepszy z tego jest plakat, pięknie zdobi drzwi mojej sypialni:-)

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2774 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 21:28:16 »
@UP
Piąteczka, bo mojej też. A najlepsze jest to, że większość komiksów z tych okładek dostaniemy albo w MO albo już je mamy w WKKM (Nadejście Ultrona, X-Men nr 1 itp.) Jest naprawdę ładny.

True co do cen. 10 lat temu uważałem, że 40 zł za komiks WKKM to dużo i ze ich pogięło z tą ceną. Obiecywałem sobie ze będę kupował tylko tomy ze Spider-Manem, Punisherem i grupowe historie, bo na resztę mnie nie stać. Niestety nie dotrzymałem słowa i dałem się ponownie wciągnąć w to szaleństwo. I dalej wydaje po 80 zł co 2 tygodnie na Kolekcje oraz uważam, że 140 zł za Epic Spider-Mana to "normalna cena". Co te komiksy robią z ludźmi, to ja nie wiem.