Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 810762 razy)

Todo, wayne_collector, 79tomek79 i 12 Gości przegląda ten wątek.

Offline Darth_Simon

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2700 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:44:34 »

Krótka prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku. Trochę późno (komiks wyszedł w środę 29 marca) ale mieli w kiosku problem z dostawą.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Kyms

« Odpowiedź #2701 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:46:10 »
@Geekoholic -> Ten ich system wysyłania paczek to jest naprawdę chora rzecz. Swego czasu nie mieli na stanie kilka miesięcy dwóch następnych tomów które powinny do mnie dojść, natomiast były dostępne kolejne, późniejsze. I pomimo moich próśb i propozycji, żeby wysłali paczkę z tymi dostępnymi a te brakujące doślą potem, to okazało się, że jest to niemożliwe, systemu obejść nie można i koniec. Tam już AI dawno rządzi i ludzie wykonują tylko polecenia :D

Tak z ciekawości, jakie podawali argumenty na Twoją propozycję?
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2702 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 17:19:08 »
@Kyms-> Że tylko system może wydać zlecenie paczki, nie można tego obejść "ręcznie", system nie przewiduje rotowania kolejnością wysyłania paczek - w skrócie, wychodzi na to że system jest święty i z jakiegoś powodu nie można w nim wprowadzać żadnych wyjątków ;)

Offline Kyms

« Odpowiedź #2703 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 18:17:42 »
@Kyms-> Że tylko system może wydać zlecenie paczki, nie można tego obejść "ręcznie", system nie przewiduje rotowania kolejnością wysyłania paczek - w skrócie, wychodzi na to że system jest święty i z jakiegoś powodu nie można w nim wprowadzać żadnych wyjątków ;)
A może to AI na poziomie wyprzedzającym nasze czasy o kilkanaście lat? To by wiele tłumaczyło  ;D

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #2704 dnia: Wt, 04 Kwiecień 2023, 07:57:57 »
To nie jest wcale takie dziwne, że to tak wygląda. Mają umowę z PP która jest wstanie im zapewnić, że obsłuży każdego klienta w kraju i że nie dostaną setek zwrotów nieodebranych z paczkomatów i kosztów obsługi tych zwrotów i ponownych wysyłek. Muszą dać 14 dni na możliwość zwrotu prenumeraty jako zakupów na odległość.  Dodatkowo muszą sobie spiąć to w kosztach normalnego miesięcznego funkcjonowania firmy. Może jest to mniej nieefektywne ale sprawdzone jeśli prowadzisz sprzedaż od wielu lat wielu produktów. Każdy kto odpowiadał za wdrożenie nowego modelu sprzedaży do dużej firmy wie, że samo wdrożenie może być przeszkodą.

« Ostatnia zmiana: Wt, 04 Kwiecień 2023, 07:59:47 wysłana przez Czarorkuk »

Offline Pocztar

« Odpowiedź #2705 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 10:39:14 »

Krótka prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku. Trochę późno (komiks wyszedł w środę 29 marca) ale mieli w kiosku problem z dostawą.

Czytałem wprawdzie już dawno temu, prenumeratorzy dostali go jakoś w połowie lutego, ale śmiało mogę stwierdzić, że to dla mnie jedno z największych zaskoczeń kolekcji. Zabierałem się jak pies do jeża, bo nie moja tematyka, bo nie ma Aquamana, a okazało się to świetnie narysowaną i bardzo dobrze napisaną przygodą z "dworskimi" intrygami prawie jak w Grze o Tron ;) Naprawdę kawał dobrego komiksu, a przy okazji grube tomiszcze :)

Offline Kyms

« Odpowiedź #2706 dnia: Śr, 05 Kwiecień 2023, 12:14:33 »
Czytałem wprawdzie już dawno temu, prenumeratorzy dostali go jakoś w połowie lutego, ale śmiało mogę stwierdzić, że to dla mnie jedno z największych zaskoczeń kolekcji. Zabierałem się jak pies do jeża, bo nie moja tematyka, bo nie ma Aquamana, a okazało się to świetnie narysowaną i bardzo dobrze napisaną przygodą z "dworskimi" intrygami prawie jak w Grze o Tron ;) Naprawdę kawał dobrego komiksu, a przy okazji grube tomiszcze :)
Na wagę złota historie, które w niebanalny sposób, pobocznymi historiami, potrafią odnieść się do konkretnych zakątków wykreowanego świata i rozszerzyć go opowiadając o jego przeszłości, kulturze itd. Na wagę złota więcej historii tego kalibru

Offline Necr09

« Odpowiedź #2707 dnia: Pt, 07 Kwiecień 2023, 12:29:40 »
Hachette w moim egzemplarzu Kronik Atlantydy zastosowało manewr ze ścięciem kawałka strony :<

O dziwo tylko na jednej stronie tak mam.
FGO: 758,469,198

Offline Kandor

« Odpowiedź #2708 dnia: Nd, 09 Kwiecień 2023, 19:57:53 »
Napisali mi ( w odpowiedzi na dwa różne e-maile), że zestaw z Goldem i Ligą wyślą mi wkrótce (jako pierwszy z fakturą do opłacenia), a tymczasem na stronie kolekcji pojawiła się informacja, że rozpoczynający prenumeratę zaczną ją właśnie od tego zestawu. Poczekam, zobaczę :-) Jak przyślą, od razu opłacam i jeszcze im e-maila podeślę (podobnie jak ostatnio), że wpłaciłem i jak coś dostaną z drukarni, niech dobremu Kandorowi wysyłają :-)
« Ostatnia zmiana: Nd, 09 Kwiecień 2023, 19:59:52 wysłana przez Kandor »

Offline Archie

« Odpowiedź #2709 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 16:59:26 »
Jak z dostępnością tomu 44 w empikach? Sprawdzałem rano i był tylko w 3, teraz są już tylko 2. Będzie jeszcze czy już kaplica?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Enceladus

« Odpowiedź #2710 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 17:32:14 »
Jak z dostępnością tomu 44 w empikach? Sprawdzałem rano i był tylko w 3, teraz są już tylko 2. Będzie jeszcze czy już kaplica?

Dzisiaj normalnie kupiłem, chodź na stronie Empiku mieli, że produkt jest niedostępny. Wątpię, aby w całej Polsce się wysprzedał, podejrzewam, że mają np. problem z systemem?
He's A Jackass! Who Wrestles With Murderers Dressed Like Clowns And Throws Them In Prison, So They Can Break Out Of Prison And Then Murder More People!

Offline James88

« Odpowiedź #2711 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 17:49:55 »
Mają problem z system i to już od dawna. Przed chwilą wróciłem z empiku gdzie są 2 sztuki a strona pokazywała że niedostępne.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2712 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 17:57:09 »
Sylwek na YT zaprezentował jak się prezentuje Booster i Liga.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2713 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 18:04:30 »
Sprawdziłem przed chwilą stronę UK i mała aktualizacja zasługuje chyba na oddzielny wpis:

https://hachettepartworks.com/en-en/dc-heroes-villains-collection/

Tomy 61-63 - niby niewiele, a jednak coś się dzieje :-) Zabawna sprawa: początkowo przegapiłem Ligę UK bo przecież prenumeratorzy ją (powoli) dostają u nas ;-)
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Kwiecień 2023, 19:44:02 wysłana przez Kandor »

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #2714 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 19:01:45 »

Prezentacja najnowszego tomu Kolekcji kupionego w kiosku ruchu.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker