@UP
Jeśli z drugiej ręki (i po angielsku) jest alternatywą dla nowych komiksów, to popierasz mnie w tym, że Egmont niepotrzebnie w tym roku będzie dublował kolejne komiksy z Kolekcji.

Co z tego, że Egmont wydał porządnie WKS TERAZ? Za 2 lata ten komiks będzie 80 zł tańszy i również w porządnym wydaniu z bardzo dobrym opracowaniem. Wstępy i Posłowia w tej Kolekcji to jest prawdziwy majstersztyk. Czyta się to bardzo dobrze. Wszystkie podobne teksty które czytałem w komiksach Egmontu były słabsze. A w miękkookładkowych DCkach czy Marvelach nie ma ich wcale.
@michał81
Oczywiście że posty z dawnego forum Gildii są moje. I oczywiście, że nie miałem racji w sprawie Kolekcji Dredda. Tak - w tej jednej sprawie pomyliłem się. Nie miałem racji. Okazało się, że jednak umowa z Rebelionem była tylko na UK i żadne inne europejskie państwo nie dostało tej Kolekcji.
Jednakże pomijasz dyskusję przed polskim startem WKKDC. Ty też się ze mną wykłócałeś wtedy, że jej nie będzie. A była, o czym pisałem od razu po starcie edycji niemieckiej. Jak Egmont zaczął wydawać na chybcika tytuły z niemieckiej listy (Luthor, Azyl Arkham, Trójca itd.) tak samo pisałem, żeby nie kupować, bo będą taniej w WKKDC. I były i miałem rację. To samo z polskim SBM - pisałem wcześniej, że będzie, ty że nie będzie. A wyszło. Jeśli chodzi o Kolekcje w większej liczbie przypadków miałem rację, niż nie miałem. Niestety Dredd i Spider-Man to moje wtopy. Tylko ja się do swoich przyznaję, ty nie.
Przed 100 numerem BiZ DC PL ukaże się w tej Kolekcji i Kosmiczna Odyseja i Wojna Korpusu Sinestro. Jestem tego pewny na 99.9%