Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744315 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AntekSocjalny

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2310 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 15:39:07 »
W Warszawie jest też przynajmniej jeden Ruch gdzie są kolejne tomy Kolekcji. ;)

Wiecie co? Tak sobie patrzę na kolejne zbliżające się tomy czyli i JLA i Poświęcenie i mi się jedna oczywista rzecz nasuwa. Tak ładnie jest obudowywany ten Nieskończony Kryzys, że brak polskiego tłumaczenia "52" jest coraz bardziej widoczny i doskwierający. Chciałbym by i ta seria wyszła po polsku.

I właśnie dlatego ja się wkurzam na te niepotrzebne wydania Kosmicznej Odyseji, Wojny Sinestro czy zapowiedziane Wieża Babel, Złoty Wiek i Zagładę Gotham. Przecież te moce przerobowe i ten papier mógłby być wykorzystany do druku właśnie np. 52. I to też by się sprzedało. Czy ja źle i nielogicznie mówię> Czemu Egmont Polska jest taki uparty?

Napisz do Hachette żeby wydali „52” zamiast kolejne duble po Egmont i co masz do Kosmicznej Odyseji? Jest to świetny komiks i cieszę się, że Egmont to wydał. Wojna z Korpusem Sinestro? Kolejny, przyszły, dubel po Egmont, dlaczego najlepsze wydawnictwo komiksowe aszet nie wykorzysta tego slotu i nie wyda „52”?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2311 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 15:42:44 »
Bo wydaje uzupełnienia Nieskończonego Kryzysu, którego Egmont nie zrobił. Wyda też np. trzy tomy Ptaków Nocy Dixona. Zresztą Egmont powinien opracować 52 dla Eaglemoss. Ale tak "dobrze współpracowali", że doprowadzili do zakończenia WKKDC.

Ja wydanie Wojny Korpusu Sinestro i Kosmicznej Odyseji widzę jako powtórzenie polityki z 2015 i 2016 roku, gdzie wydano bardzo szybko dużo tytułów z DC Deluxe. I te wszystkie komiksy miało jedno źródło. A wszystko byle zdążyć przed polską premierą WKKDC.
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Styczeń 2023, 15:45:28 wysłana przez Bazyliszek »

Offline eridraven

« Odpowiedź #2312 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 16:30:17 »
Spoko. A tam też jest zniżka 20%?

Nie wiem. Mam prenumeratę

Poza tym chytry dwa razy traci
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Takesh

« Odpowiedź #2313 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 16:45:49 »

Nie rozumiem. Jakaś kąśliwa uwaga?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2314 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 16:47:11 »
Nie wiem. Mam prenumeratę

Czyli rozumiem, że jak robisz zakupy komiksowe to kupujesz tam gdzie jest drożej, żeby nie stracić dwa razy?

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #2315 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 17:11:43 »
Bo wydaje uzupełnienia Nieskończonego Kryzysu, którego Egmont nie zrobił. Wyda też np. trzy tomy Ptaków Nocy Dixona. Zresztą Egmont powinien opracować 52 dla Eaglemoss. Ale tak "dobrze współpracowali", że doprowadzili do zakończenia WKKDC.

Ja wydanie Wojny Korpusu Sinestro i Kosmicznej Odyseji widzę jako powtórzenie polityki z 2015 i 2016 roku, gdzie wydano bardzo szybko dużo tytułów z DC Deluxe. I te wszystkie komiksy miało jedno źródło. A wszystko byle zdążyć przed polską premierą WKKDC.
I co w związku z tym, że wydaje uzupełnienia Nieskończonego Kryzysu? Wydaje również mnóstwo dubli po Egmoncie, mało tego, wydaje duble po sobie…skoro wydają uzupełnienia to niech wydadzą „52”, a nie patrzą się na inne wydawnictwa

Offline eridraven

« Odpowiedź #2316 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 17:48:14 »
Nie rozumiem. Jakaś kąśliwa uwaga?

Nie, radzisz sobie. Tylko nie wmawiajcie forumowiczom, że jedynym prawilnym źródłem jest Empik bo z tą siecią zawsze były jazdy. Kolporter jest znacznie większy i kolekcja jest tam dostępna.

Czyli rozumiem, że jak robisz zakupy komiksowe to kupujesz tam gdzie jest drożej, żeby nie stracić dwa razy?

I dlatego mam prenumeratę - fuck logic 😉
Komiks to tylko hobby

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2317 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 18:07:53 »
I dlatego mam prenumeratę - fuck logic 😉

Jeśli mnie pamięć nie myli od najbliższego kioskowego numeru cena regularna to będzie 45 zł a cena w prenumeracie 40 zł. Skorzystaj ze swojej ostrej jak brzytwa logiki i policz czy to większy rabat niż 20%. Ewentualnie możesz w zgodzie z logiką przeczytać moją wypowiedź, w której mówiłem o "zakupach komiksowych" jako takich, a nie tylko o kolekcji.

Offline xanar

« Odpowiedź #2318 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 18:19:46 »
Egmont niszczyciel kolekcji ;D i inflacja to też wina Egmonta - Egmontoflacja ;D i jeszcze oszukuje na cenach żeby mieć nadmiarowe zyski ;D

Jak Egmont wydaje Deluxy to źle jak nie wydaje też, ciężko ogarnąć  :D

Deluxy
2015 - 10
2016 - 6
2017 - 4
2018 - 7
2019 - 8
2020 - 8
2021 - 4
2022 - 3

Połowa tych tytułów z 2015 i 2016 w ogóle nie ukazała się w tamtej kolekcji.

Coś się nie spina ta teoria spiskowa, dają tu jakieś ostrzeżenia za fake newsy :D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline eridraven

« Odpowiedź #2319 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 18:54:18 »
Jeśli mnie pamięć nie myli od najbliższego kioskowego numeru cena regularna to będzie 45 zł a cena w prenumeracie 40 zł. Skorzystaj ze swojej ostrej jak brzytwa logiki i policz czy to większy rabat niż 20%. Ewentualnie możesz w zgodzie z logiką przeczytać moją wypowiedź, w której mówiłem o "zakupach komiksowych" jako takich, a nie tylko o kolekcji.

W moim przypadku dotarcie to Empiku, gdzie nie masz gwarancji egzemplarza, to wydatek na paliwo/bilet, co zawyża cenę zakupu. Oczywiście mogę doliczyć zakupy przy okazji, ale co dwa tygodnie jeździć do centrum handlowego to bzdura. Pocztę mam 50m od domu, ide, chwilę poczekam i mam.

Nie mówiąc, że do kilka tomów do przodu.

Z ostatecznego rozrachunku prenumerata to najlepsza opcja 😉
Komiks to tylko hobby

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2320 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 18:57:15 »
No i spoko, ja tego nie krytykuję, to twoja wypowiedź o chytrości była zaczepna, jakby kupowanie tam, gdzie jest taniej bez straty na jakości oznaczało bycie chytrym.

Offline Maragast

« Odpowiedź #2321 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 19:03:53 »
Kurde znowu te głupoty pisze, a był już spokój jakiś czas - napiszmy może jakaś petycję do administratorów by go zbanowali i będzie spokój.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2322 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 19:20:49 »
Ja mam Empik koło pracy, a nawet 2. I 1 wracając do domu. Każdy ma inaczej. Ale fajnie, że oceniasz wybory innych według własnych potrzeb i kryteriów. Brawo Ty! Ja ze swojej strony kończę i życzę dużo zdrowia  :D

Offline eridraven

« Odpowiedź #2323 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 20:27:22 »
Kurde znowu te głupoty pisze, a był już spokój jakiś czas - napiszmy może jakaś petycję do administratorów by go zbanowali i będzie spokój.
Ja mam Empik koło pracy, a nawet 2. I 1 wracając do domu. Każdy ma inaczej. Ale fajnie, że oceniasz wybory innych według własnych potrzeb i kryteriów. Brawo Ty! Ja ze swojej strony kończę i życzę dużo zdrowia  :D

Panowie! Napisałem już, żeby nie robić z Empik jedynego źródła dystrybucji kolekcji. A przysłowie dodane jest jako przestroga, żeby szukać na siłę tego jedynego źródełka.

Dobrze, że macie swoje sposoby, ale podobnie jak mój są one indywidualne. Każdy powinien wybrać ten, który jest zgodny z jego sytuacją.

Dzięki Takesh, przyjmij proszę życzenia wzjemne.
Komiks to tylko hobby

Offline xanar

« Odpowiedź #2324 dnia: Śr, 04 Styczeń 2023, 20:44:18 »
Tutaj jakiś gościu sprzedaje:

https://allegro.pl/uzytkownik/accadia?string=DC%20BOHATEROWIE%20I%20ZŁOCZYŃCY%20nr&order=n

nawet jakoś pakuje, dwie sztuki tej kolekcji kupiłem i nawet w całości dojechały.

« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Styczeń 2023, 20:47:44 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój