Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 812322 razy)

Online michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2280 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:36:34 »
Tego typu przekrojowe kolekcje nabierają rumieńców jak są kompletne, niczym ułożone puzzle. Najlepiej poczekać jak będą dostępne już wszystkie tomy 😉
Puzzle dobrze wyglądają jak każdy puzzel jest na swoim miejscu. A tutaj każdy tom rzucony tak jak się wydawcy podobało.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2281 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:37:23 »
@UP
Jasne. :) A potem narzekania "Wyszedł już 99 numer i bardzo mi się spodobał. Czemu nie ma dostępnego 15 numeru, który wyszedł 4 lata temu? Ja chcę go przeczytać!" :)

Będzie jakaś fajna WW po tym jak Egmont się poddał.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #2282 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:42:54 »
Niestety u nas bardziej pożądana jest panorama rosnąca z każdym kolejnym tomem niż porozrzucane wycinki składające się w jedną całość po zebraniu wszystkiego...

Offline LordYaxley

« Odpowiedź #2283 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:47:43 »
Grudzień zaowocował dwiema przesyłkami, jedna na początku, druga przed świętami, tymczasem dostajemy już trzecią w przeciągu dwóch miesięcy. Jak to się ma do ich regulaminu? Nie mogę sobie pozwolić na opłacenie teraz aż dwóch przesyłek i zapłacę tylko za tę z połowy grudnia, a za tę dzisiejszą za miesiąc, bo co miesiąc powinna być paczka. To już zdaje się trzeci raz od początku kolekcji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2284 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:48:56 »
@UP
Właśnie Hachette nie przesadzajcie. Niektórym kieszonkowego na trzy paczki na raz nie wystarczy. :)

Offline eridraven

« Odpowiedź #2285 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 13:07:05 »
To może list otwarty do Hachette, jakie kolekcje i jak powinny zostać wydane? 😉
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline LordYaxley

« Odpowiedź #2286 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 13:57:19 »
No niestety kiedy człowiek również zamawia regularnie inne kolekcje (mangi) itp. comiesięczne regularne opłaty zaczynają osiągać dość spore sumy. Przyznaje fajnie że wydawnictwo przyśpiesza i daje szybciej kolejne tomy, jednakże nie zawsze każdemu będzie to odpowiadać. Napiszę do Hachette w sprawie opłacenia przesyłki z miesięcznym opóźnieniem, bowiem mimo wszystko to wyłącznie ich wina i chęć uporządkowania wysyłek, by wszyscy prenumeratorzy dostawali te same tomy w tym samym czasie.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2287 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 15:25:50 »
I tak zawsze wszyscy biorą z mojego insta więc wrzucam i tutaj... tak na wypadek gdyby kogoś to interesowało ;)

Jaka jest data wyjścia tego poświęcenia?

Offline Kandor

« Odpowiedź #2288 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 15:35:21 »
Jaka jest data wyjścia tego poświęcenia?
No, policz sobie, to nie takie znów trudne...Zaraz sprawdzę. To będzie tom 42 czyli data premiery to 15.03.2023. Przed nami (kupującymi kolekcję w punktach z prasą) jeszcze tomy 37-41 (LoSH, JL(Tornado), S:For All Seasons, Flash, JL International - tak skrótowo podaję ;)). Tak w ogóle, to objętość "Atlantydy" to 328 stron, a jeśli wydadzą Boostera Golda w nieobciętej, zapowidanej w UK objętości (296 stron), to będzie istny sztos :-))).
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Styczeń 2023, 15:52:45 wysłana przez Kandor »

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2289 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 15:49:41 »
No, policz sobie, to nie takie znów trudne...Zaraz sprawdzę. To będzie tom 42 czyli data premiery to 15.03.2023. Przed nami (kupującymi kolekcję w punktach z prasą) jeszcze tomy 37-41 (LoSH, JL(Tornado), S:For All Seasons, Flash, JL International - tak skrótowo podaję ;)).

Chodzi o to, że nie kupuję tej kolekcji praktycznie w ogóle - kupiłem Flash Odrodzenie i mam zamiar zebrać cały Nieskończony Kryzys, więc nawet nie wiedziałem jakie to numery itp - stąd moje pytanie, a nie z czystego lenistwa lub braku umiejętności posługiwania się kalendarzem.

Nie mniej dziękuję za odpowiedź :)

Offline Kandor

« Odpowiedź #2290 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 15:55:16 »
Chodzi o to, że nie kupuję tej kolekcji praktycznie w ogóle - kupiłem Flash Odrodzenie i mam zamiar zebrać cały Nieskończony Kryzys, więc nawet nie wiedziałem jakie to numery itp - stąd moje pytanie, a nie z czystego lenistwa lub braku umiejętności posługiwania się kalendarzem.

Nie mniej dziękuję za odpowiedź :)
Acha, no spoko - i tak "oszukuję" bo posługuję się terminarzem wydań zamieszczanym na końcu każdego tomu kolekcji Świata Dysku (obie kolekcje ukazują się w ten sam dzień) :-)
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Styczeń 2023, 16:10:20 wysłana przez Kandor »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2291 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 16:50:24 »
@dreamer - polecam swoją rozpiskę. Masz tam daty ukazywania się kolejnych tomów numerycznie. Tytuły do 43 tomu są już pewne. Reszta to kompilacja z brytyjskiej i hiszpańskiej listy. Uzupełniam zapowiedzi na bieżąco, ale daty ukazywania się w kioskach są prawidłowe.

https://8azyliszkoweroznosci.blogspot.com/2021/10/bohaterowie-i-zoczyncy-kolekcja.html
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Styczeń 2023, 18:17:32 wysłana przez Bazyliszek »

Online michał81

« Odpowiedź #2292 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 18:10:54 »
@dreamer - polecam swoją rozpiskę. Masz tam daty ukazywania się kolejnych tomów numerycznie. Tytuły do 41 tomu są już pewne. Reszta to kompilacja z brytyjskiej i hiszpańskiej listy. Uzupełniam zapowiedzi na bieżąco, ale daty są pewne.

https://8azyliszkoweroznosci.blogspot.com/2021/10/bohaterowie-i-zoczyncy-kolekcja.html
Twoja rozpiska ma błędne tytuły np. Superman: Na wszystkie pory roku, przecież takiego tytułu w kolekcji nie ma.

Offline wojtpil

« Odpowiedź #2293 dnia: Wt, 03 Styczeń 2023, 08:08:03 »
Twoja rozpiska ma błędne tytuły np. Superman: Na wszystkie pory roku, przecież takiego tytułu w kolekcji nie ma.

Taki tytuł posiada pierwsze wydanie Egmont.
Na moment kiedy było to pisane wszystko się zgadzało.
Nowe tłumaczenie ale nie nowy tytuł ;)

Offline Kyms

« Odpowiedź #2294 dnia: Wt, 03 Styczeń 2023, 09:55:09 »
Taki tytuł posiada pierwsze wydanie Egmont.
Na moment kiedy było to pisane wszystko się zgadzało.
Nowe tłumaczenie ale nie nowy tytuł ;)
Treści zawsze można zaktualizować :)
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/