Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 813023 razy)

Teli, Xmen (+ 1 Ukrytych) i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2265 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 17:58:09 »
Zawsze wspominam o błędach w komiksach które czytam, bez względu na wydawcę. Nie jestem tobą @michał81. Tym razem moje Ptaki nocy miały dwie powtórzone strony a SS miał jeden tekst, który wylał się z ramki. Zauważyłem to i o tym napisałem - jak zawsze. W środę zobaczymy czy będzie coś, czy nie w Legionie.
I mam nadzieje, że będziesz o tym błędzie pisał teraz w każdym poście, jak to robisz w przypadku komiksów innych wydawców, np. jak wiele razy wspominałeś o rozpadającym się Conanie. Więc oczekuje, że jutro jak będziesz produkował swój spam, ponownie napiszesz o tych stronach, a nie zapomnisz zaraz po zakończonej dyskusji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2266 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 18:03:54 »
@UP
Wspomnę o tym za każdym razem, gdy ty będziesz pisał o błędach Egmontu.

Offline eridraven

« Odpowiedź #2267 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 18:12:39 »
@UP
Wspomnę o tym za każdym razem, gdy ty będziesz pisał o błędach Egmontu.

Na YouTube niejaki Sylwek ma też problemy z błędami w tej kolekcji. Może się zgadacie przeciwko Hachette i coś osiągnięcie w temacie?
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline Death

« Odpowiedź #2268 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 21:45:27 »
1 luty 2023 roku. Wczoraj dostałem paczkę z prenumeratą i już mam ;)
Chciałem zadać pytanie, ale to wyżej jest odpowiedzią. :D Przypadkowo zauważyłem okładkę tej kolekcji z Supermanem Cztery pory roku. Szukałem na Allegro, olx, empik.com i stronie Hahette i nigdzie nie znalazłem. A to jeszcze nie wyszło. :D Już dawno nie kupiłem żadnego superhero, ale duet Loeb - Sale, to taka masakra, że muszę w końcu przeczytać tego Supermana. Obłędny duet. :) Ile to będzie kosztować, ze 40 zł? Nie wyobrażam sobie nie kupić i nie przeczytać tego albumu. Nawet ja to chcę, a nie lubię superhero.

Offline michał81

« Odpowiedź #2269 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 21:47:49 »
Ile to będzie kosztować, ze 40 zł? Nie wyobrażam sobie nie kupić i nie przeczytać tego albumu. Nawet ja to chcę, a nie lubię superhero.

44,99 pln w kiosku
39,99 pln w prenumeracie

Tylko jak chcesz w kiosku to działaj szybko, bo ostatnio wydawca ograniczył nakład i jest ciężko dorwać niektóre tytuły i ten może się do nich zaliczać.

Ja ma jeszcze wydanie Egmontu i zdecydowanie polecam, bo to będzie mieć dodatkowe historie, których w tamtym wydaniu zabrakło.
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Styczeń 2023, 21:49:20 wysłana przez michał81 »

Offline Death

« Odpowiedź #2270 dnia: Nd, 01 Styczeń 2023, 21:55:43 »
Kupię w Empiku. :)
Czytanie komiksów Sale'a i Loeba to duża przyjemność.

Online Takesh

« Odpowiedź #2271 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 08:06:47 »
...bo to będzie mieć dodatkowe historie, których w tamtym wydaniu zabrakło.

A jakie to dodatkowe historie?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2272 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 08:36:07 »
COLLECTS SUPERMAN FOR ALL SEASONS #1–4; ‘WHEN CLARK MET BRUCE' FROM SUPERMAN/BATMAN SECRET FILES 2003; ‘PROM NIGHT' FROM SOLO #1; ‘SAM'S STORY' FROM SUPERMAN/BATMAN #26

Czyli Hachette dodało 3 zeszyty do głównej historii. Egmont Polska wydał tylko For All Seasons 1-4 w swoim wydaniu z 2006.

https://www.gildia.pl/komiksy/6138-superman-na-wszystkie-pory-roku

Zresztą - jakiś recenzent zrobił już porównanie obu wydań.

« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Styczeń 2023, 08:39:16 wysłana przez Bazyliszek »

Offline michał81

« Odpowiedź #2273 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 08:57:01 »
Czyli Hachette dodało 3 zeszyty do głównej historii. Egmont Polska wydał tylko For All Seasons 1-4 w swoim wydaniu z 2006.
To nie są pełne zeszyty. To są dodatkowe kilkustronicowe historie, które zebrano dopiero w DC Deluxe. Wydanie Egmontu z 2006 było na podstawie TPB, wtedy nie było jeszcze wydania Deluxe.

Zresztą  ‘WHEN CLARK MET BRUCE' FROM SUPERMAN/BATMAN SECRET FILES 2003 zostało u nas wydane w pierwszym tomie Superman / Batman - tom 1: Wrogowie publiczni, zatem są tylko 2 nowe historie.
« Ostatnia zmiana: Pn, 02 Styczeń 2023, 08:59:56 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2274 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 09:03:42 »
@UP
Dziękuję ci bardzo za tą cenną informację...

Dlatego daję właśnie porównanie obu komiksów, od kogoś, kto już je ma.
Ja nie mam jeszcze komiksu w ręku, a tym bardziej nie mam wydania Egmontu. No i nie pamiętam co było dokładnie we Wrogach Publicznych sprzed kilku lat.

Offline Geekoholic

« Odpowiedź #2275 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 10:34:23 »
I tak zawsze wszyscy biorą z mojego insta więc wrzucam i tutaj... tak na wypadek gdyby kogoś to interesowało ;)

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #2276 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 10:43:22 »
Super że są Kroniki.  A myślicie że wydadzą Wojny z Sinestro?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2277 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 11:30:43 »
Wydadzą tyle że w ostatniej dziesiątce.
Fajnie że jest wreszcie Poświecenie, bo to była luka w Omac i wreszcie ja przeczytam.

Offline Maragast

« Odpowiedź #2278 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 11:34:44 »
No i w końcu Poświęcenie.
Czyli do końca podbudowy pod Nieskończony Kryzys zostaną trzy tomy, które pewnie wyjdą za dwa lata - najgorszym minusem tej kolekcji jest kolejność tomów ułożona chyba specjalnie na złość klientom.

Offline eridraven

« Odpowiedź #2279 dnia: Pn, 02 Styczeń 2023, 12:28:08 »
No i w końcu Poświęcenie.
Czyli do końca podbudowy pod Nieskończony Kryzys zostaną trzy tomy, które pewnie wyjdą za dwa lata - najgorszym minusem tej kolekcji jest kolejność tomów ułożona chyba specjalnie na złość klientom.

Odkryłeś plan Hachette! Robią wszystko, żeby ich nienawidzić i nie kupować ich produktów 😅

Tego typu przekrojowe kolekcje nabierają rumieńców jak są kompletne, niczym ułożone puzzle. Najlepiej poczekać jak będą dostępne już wszystkie tomy 😉
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy