Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 821268 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2070 dnia: So, 26 Listopad 2022, 19:50:41 »
Ale kolekcja jest też dostępna w innych punktach - Świat Prasy, Inmedio, Relay. Ja po problemach w Empiku z Deathstroke kupiłem go w Świecie Prasy dwa, trzy dni później.

Potwierdzam. To jedyna zaleta Gdańska - dużo punktów z prasą. A Kolekcja DC była właśnie w Relayach, Inmedio przy dworcach, Świecie Prasy. No i tam jest Galeria na Galerii a w prawie każdej z nich Empik. Więc nawet jak nie było czegoś w Forum, to jechałem dwa przystanki i był podziemny Empik przy Dworcu PKP, albo w Manhatanie, albo na Wrzeszczu. Plus Morena, Zaspa, Bałtycka. ;)

Prenumerata zmusza do kupowania wszystkiego, nawet "dubli" których jest od groma i średnich historii, których nie da się czytać. Przy zalaniu rynku "rajtuzami" takie rozwiązanie też jest średnie

To niech Egmont nie zalewa nas współczesnymi średniaczkami i po problemie. :) A samo BiZ wychodzi już z lasu dubli i teraz już będziemy jechać autostradą premier w tym często klasyków z najlepszych lat 1985-2011.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2071 dnia: So, 26 Listopad 2022, 21:08:43 »
Nie wiem skąd się wzięły te bzdury o słabym pakowaniu, czy przedpłacie. Komiksy zą zawinięte w folię bombelkową, a jak już przyjdzie coś z obitymi rogami to wystarczy zgłosić mailem na biuro obsługi i przysyłają drugi egzemplarz. Płatność zawsze z terminem 14 dni od dostawy i zawsze dostaję komiksy szybciej niż pojawiają się w kioskach.
« Ostatnia zmiana: So, 26 Listopad 2022, 21:12:09 wysłana przez tomekrusłan »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2072 dnia: So, 26 Listopad 2022, 22:39:25 »
Te bzdury biora sie z tego ze ludziom troche z dobrobytu w dupach poprzewracalo i stali sie mega roszczeniowi i wygodni.

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #2073 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 16:07:33 »
Ogólnie w tej kolekcji moim zdaniem brylują te historie z lat 80-tych o mało znanych w Polsce bohaterach. Np
 Starman czy Hawkworld.
Starman, znów wrócił do moich myśli. Spełnieniem marzeń byłoby jakby ktoś to wydał kontynuując dalszą część historii.
Jednak pozostaje chyba tylko doczytać to w Internecie.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2074 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 17:05:52 »
Lecę dalej po kolei z czytaniem tej kolekcji i właśnie skończyłem pierwszą część Kryzysu na Nieskończonych Ziemiach. Czytałem to już kiedyś w okolicach premiery wersji Egmontu i wtedy mnie strasznie wymęczyło, bardzo długo to czytałem. A teraz połknąłem ten pierwszy tom w zasadzie za jednym podejściem. I zupełnie nie wiem z czego to wynika. Czy mi się coś w guście zmieniło, czy pomogło to, że coś tam jednak pamiętałem i nie byłem przytłoczony tymi wszystkimi postaciami? Nie mam pojęcia, ale bardzo mnie to zdziwiło.

Offline Maragast

« Odpowiedź #2075 dnia: Nd, 27 Listopad 2022, 17:17:35 »
Wydanie z kolekcji ma większą objętość niż to Egmontu i może to spowodowało inny odbiór.
Zresztą jak się czyta sporo komiksów i poznaje więcej postaci to powrotu do takich eventów jak Kryzysy są łatwiejsze niż pierwsza lektura.

Offline Czarorkuk

« Odpowiedź #2076 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 07:46:50 »
Czy ktoś już ma tomy 36 i 37?

Offline Lukop

« Odpowiedź #2077 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 08:24:28 »
Nie wiem skąd się wzięły te bzdury o słabym pakowaniu, czy przedpłacie. Komiksy zą zawinięte w folię bombelkową, a jak już przyjdzie coś z obitymi rogami to wystarczy zgłosić mailem na biuro obsługi i przysyłają drugi egzemplarz.
Potwierdzam. Miałem przesyłkę, w której jeden tom był dość wyraźnie poturbowany, a drugi delikatnie. Wystarczył mail i otrzymałem nowe egzemplarze obu. Uszkodzonych nie musiałem odsyłać. To była chyba czwarta przesyłka (tomy 8 i 9) z dotychczasowych siedemnastu. Potem już żadnych problemów nie miałem.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2078 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 09:23:37 »
też mi się zdarzyło kilka razy mieć problem z jakąś przesyłką od Hachette. Czy to ta kolekcja czy to WKKM. Wystarczyło wysłać zdjęcie uszkodzeń na maila i przesyłali nowy egzemplarz.

Offline Crono

« Odpowiedź #2079 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 10:38:25 »
Nie wiem skąd się wzięły te bzdury o słabym pakowaniu, czy przedpłacie. Komiksy zą zawinięte w folię bombelkową, a jak już przyjdzie coś z obitymi rogami to wystarczy zgłosić mailem na biuro obsługi i przysyłają drugi egzemplarz. Płatność zawsze z terminem 14 dni od dostawy i zawsze dostaję komiksy szybciej niż pojawiają się w kioskach.
No popatrz. Ja prenumerowałem Transformers i otrzymywałem takie egzemplarze jak ten:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/transformers-tom-6-cel-2006
A folię bąbelkową to miałem, owszem, tyle tylko że często ona była węższa niż sam komiks i owinięty był tylko jego środek a narożniki nie.

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2080 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 11:57:22 »
Właśnie przyszła mi przesyłka z mitologia nordycką i niestety jest informacja o podwyżce - 2 zł na tomie dla prenumeratorów więc nie ma tragedii. Pewnie komiksowa kolekcja równiez pojdzie do góry.

Offline Necr09

« Odpowiedź #2081 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 12:06:12 »
Właśnie przyszła mi przesyłka z mitologia nordycką i niestety jest informacja o podwyżce - 2 zł na tomie dla prenumeratorów więc nie ma tragedii. Pewnie komiksowa kolekcja równiez pojdzie do góry.

Ale o tym to już wiadomo :D

Począwszy od tomu 38 następuje zmiana ceny za tom:
44,99 pln w kiosku
39,99 pln w prenumeracie

39 tomem kolekcji będzie Superman Na wszystkie pory roku.
FGO: 758,469,198

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #2082 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 13:52:37 »
Shit, mój błąd ;)

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2083 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 18:18:39 »
No popatrz. Ja prenumerowałem Transformers i otrzymywałem takie egzemplarze jak ten:
https://allegrolokalnie.pl/oferta/transformers-tom-6-cel-2006
A folię bąbelkową to miałem, owszem, tyle tylko że często ona była węższa niż sam komiks i owinięty był tylko jego środek a narożniki nie.

Trzeba było zgłosić problem i poprosić o wymianę zamiast narzekać. Przy takiej ilości przesyłek to normalne, że raz na jakiś czas będzie skucha. Ja dostałem kiedyś uszkodzone komiksy w paczce z Gildii, która raczej kojarzona jest z solidnym pakowaniem.

Offline Crono

« Odpowiedź #2084 dnia: Pn, 28 Listopad 2022, 20:11:57 »
Trzeba było zgłosić problem i poprosić o wymianę zamiast narzekać. Przy takiej ilości przesyłek to normalne, że raz na jakiś czas będzie skucha. Ja dostałem kiedyś uszkodzone komiksy w paczce z Gildii, która raczej kojarzona jest z solidnym pakowaniem.
Proszę Cię... tom szósty reklamowałem kilkanaście razy (już nie pamiętam ile dokładnie, może z 14 razy), za każdym razem przychodził w gorszym stanie. W ponad połowie przypadków nie chcieli aby je odesłać, dzięki czemu w domu mam dosłownie kolekcję tomu 6. A nikt tego nawet za parę złotych nie chce.
Podobnie było z tomem 7. Jak mi paczka z ubitymi tomami 8 i 9 przyszła, to im podziękowałem za prenumeratę. Nie piszę oczywiście że tak jest obecnie, pod koniec wydawania kolekcji zamówiłem kilka tomów i było ok, ale to nie były tomy strasznie stare.