Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 820894 razy)

Offline Darth_Simon

Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #2040 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 18:14:22 »
Ogólnie w tej kolekcji moim zdaniem brylują te historie z lat 80-tych o mało znanych w Polsce bohaterach. Np
 Starman czy Hawkworld.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2041 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 18:36:49 »
Ja nikomu nie zabraniam prowadzić kanału. Kyms może w swoich filmikach może nawet nazywać sobie Supermana Batmanem, ale kiedy tu je udostępnia to niech oczekuje komentarza do treści i prezencji tych filmików. Po prostu dziwi mnie to, że ktoś chcący tworzyć takie treści może popełniać takie podstawowe błędy. Skoro nie jest orłem z angielskiego (ja też nie jestem) to niech wpisze tytułu, żeby posłuchać poprawnej wymowy, by jego filmik nie raził w uszy. Zresztą to nie jest pierwszy raz kiedy zwracana jest uwaga na wymowę, ja tylko staram się pomóc, by filmiki autora były lepsze.
A żeby nie offtopwać to siłą tej kolekcji są właśnie takie tytuły z przełomu lat 80 i 90. Za mną już lektura Legend i Nieopowiedzianej Legendy, a ostanio zakupiłem Deathstroke'a. Niewątpliwa zaleta, której nie można jej odmówić.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2042 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 19:01:30 »
Ogólnie w tej kolekcji moim zdaniem brylują te historie z lat 80-tych o mało znanych w Polsce bohaterach. Np
 Starman czy Hawkworld.

Oczywiście, ale dla mnie dalej prowadzi Projekt OMAC z dotychczas wydanych tomów. Superman Byrne'a też jest bardzo dobry, ale to akurat dubel jest.

Offline Kyms

« Odpowiedź #2043 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 19:08:12 »
Ja nikomu nie zabraniam prowadzić kanału. Kyms może w swoich filmikach może nawet nazywać sobie Supermana Batmanem, ale kiedy tu je udostępnia to niech oczekuje komentarza do treści i prezencji tych filmików. Po prostu dziwi mnie to, że ktoś chcący tworzyć takie treści może popełniać takie podstawowe błędy. Skoro nie jest orłem z angielskiego (ja też nie jestem) to niech wpisze tytułu, żeby posłuchać poprawnej wymowy, by jego filmik nie raził w uszy. Zresztą to nie jest pierwszy raz kiedy zwracana jest uwaga na wymowę, ja tylko staram się pomóc, by filmiki autora były lepsze.
A żeby nie offtopwać to siłą tej kolekcji są właśnie takie tytuły z przełomu lat 80 i 90. Za mną już lektura Legend i Nieopowiedzianej Legendy, a ostanio zakupiłem Deathstroke'a. Niewątpliwa zaleta, której nie można jej odmówić.

No cholery idzie już dostać na tym forum. Napisałem wcześniej jasno i wyraźnie - proszę pisać na priv jeśli ktoś ma dalsze uwagi, chętnie na ten temat porozmawiam. Jest to temat o kolekcji "Bohaterowie i złoczyńcy", nie o mnie i kanale. Nawet nie wiem skąd poszła w ogóle uwaga w kontekście wymawiania "DCeased" skoro na udostępniony unboxingu nawet raz nie padła ta nazwa.

Ile razy można prosić o zakończenie offtopu i powrót na ory tematyczne?  Raz nie wystarczy? Fajnie, że ktoś chce podzielić się krytyką w moją stronę, choć ta przyjęła tu czysto chamski wydźwięk, a nie konstruktywny. Zawsze wysłucha, porozmawiam na ten temat, podyskutuje, poprawię co mogę. Ale to nie jest odpowiedni temat. Zapraszam na priv, tam chętnie pokontynuuję temat. Jeśli ktoś woli publicznie offtopować na ten temat to proszę beze mnie. Przynajmniej ja chce pilnować porządku, a nie dokładać do tego cegiełek.

Starman czy Hawkworld.
Komiksy DC z lat 80siątych/90siątych to złoto w najczystszej postaci. Scenarzyści pozwalali sobie wtedy na wiele, co owocowało wieloma kreatywnymi pomysłami i dojrzalszej treści niż współczesne komiksy nastawione głównie na akcje, kosmiczne bicia i wałkowany do znudzenia multiwersum.

Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2044 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 19:29:56 »
@Kyms problem sprowadza się do jednego - jest temat "Nowości komiksowe na blogach". I tam wrzucaj swoje filmiki. Albo do działu "Nasze Kolekcje komiksowe". A nie że spamujesz każdy temat forum linkami do swojego kanału. A teraz się obrażasz, że niektórzy mają już tego dość. To jest forum dyskusyjne a nie darmowy panel do reklamy kanału na YT. Masz linki do swoich socjali w sygnaturce i wystarczy. Jak ktoś lubi zaglądać w takie miejsca to ci kliknie.
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Listopad 2022, 19:32:55 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Kyms

« Odpowiedź #2045 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 19:57:20 »
@Kyms problem sprowadza się do jednego - jest temat "Nowości komiksowe na blogach". I tam wrzucaj swoje filmiki. Albo do działu "Nasze Kolekcje komiksowe". A nie że spamujesz każdy temat forum linkami do swojego kanału. A teraz się obrażasz, że niektórzy mają już tego dość. To jest forum dyskusyjne a nie darmowy panel do reklamy kanału na YT. Masz linki do swoich socjali w sygnaturce i wystarczy. Jak ktoś lubi zaglądać w takie miejsca to ci kliknie.
Nie, nie sprowadza się do tego więc proszę, żebyś nie odkopywał starych awantur. Jeśli nie masz pojęcia o co chodzi to nie bierz udziału w dyskusji, proste lub jej też nie wywołuj na inny tor. I tak się składa, że jesteś ostatnią osobą, która na tym forum może kogokolwiek pouczać. Toksycznie często prowokujesz innych do kłótni, podburzasz nastroje, notorycznie są Ci zwracane uwagi i masz je w poważaniu.

Nikt tu nie miał problemu, że został dodany link do unboxingu. Pojawiło się wyłącznie zastrzeżenie do wypowiadania jednego słowa. A teraz Ty z dupy wyciągasz inną kwestię i dalej robisz offtop, mimo po raz kolejny wystosowania ponownej prosby z mojej strony. Jeśli już chcesz brnąć w to, cofnij się parę stron, zobacz o co tu chodzi, potem się wypowiadaj.
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Listopad 2022, 20:03:17 wysłana przez Kyms »
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2046 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 20:03:26 »
Ale jaja:). Kurczę, popłakałem się ze śmiechu czytając ostatnie trzy strony tego wątku.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #2047 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 20:07:47 »
Jak bumerang powraca brak zauważalnej moderacji na forum.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2048 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 21:27:19 »

Bazyl ten temat to odpowiednie miejsce gdzie ludzie beda szukac jakiegoś info na temat tej kolekcji a nie w jakis innych tematach gdzie misz masz z innymi filmikami.

Rozumiem ze kolekcji w Empiku szukasz na dziale z czasopismami wedkarskimi albo ksiazek kulinarnych, przeciez to ciagle papier...
Wrzucaj nadal tutaj Kyms.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2049 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 21:49:21 »
Oczywiście wtedy, kiedy dotyczy to BiZ. Dla autopromocji właściwsze są blogi tematyczne oraz temat nasze kolekcje na forum.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2050 dnia: Cz, 24 Listopad 2022, 22:37:11 »
Jak bumerang powraca brak zauważalnej moderacji na forum.

Pewnie sa w Katarze.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2051 dnia: Pt, 25 Listopad 2022, 04:43:34 »
Jak dla mnie takie linki faktycznie powinny trafiać do dedykowanych wątków. Jeśli pozwoli się na taki precedens, zaraz będziemy mieli tutaj wszystkie wrzutki i linki od innych youtuberów albo recenzentów ich recenzji komiksów. I to nie tylko do filmików, ale i tekstów na ich blogach czy portalach fantastycznych / tematycznych. Jest wątek nowości komiksowe na blogach - i tam trafiają na tą chwilę takie linki, ale jeśli tutaj zostaną otwarte drzwi dla Youtube - czym to się koncepcyjnie różni?

Nie wiem jak dla reszty, ale dla mnie forum służy do pisanej dyskusji. Jak chcę poszukać specjalnie recenzji na dany temat - jest google. Jak chcę obejrzeć filmik - szukam na YT. Nie chcę przebijać się przez ściany linków albo filmików w wątku i dyskusji w odniesieniu do ich kontentu.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2052 dnia: Pt, 25 Listopad 2022, 08:31:26 »
Dla własnych potrzeb oceniłem sobie poszczególne tomy, które dotychczas przeczytałem, w skali jedynie od 1 do 3, gdzie:

1 - szrot
2 - solidne czytadło
3 - naprawdę dobry komiks

1. Batman. Gotham to ja --- 1
2. Harley Quinn. Gorączka w mieście --- 2
3. Dla człowieka, który ma wszystko i inne opowieści o Supermanie --- 3
4. Wonder Woman. Orędowniczka --- 2
5. Co się stało z krzyżowcem w pelerynie i inne opowieści o Batmanie --- 3
6. Flash. Odrodzenie --- 1
7. Nieskończony kryzys. Projekt Omac --- 2
8. Aquaman. Z głębin --- 2
9. Superman i Batman. World's Finest. Strażnicy sprawiedliwości --- 2
10. Joker. Ostatni śmiech --- 1
11. Legion Samobójców. Czarna krypta --- 1
12. Moc Shazama! --- 2
13. Legenda Hawkmana --- 2
14. Superman. Człowiek ze stali --- 2
15. Green Arrow. Łucznicy --- 3
16. Wonder Woman. Odrodzenie. Rok pierwszy --- 2
17. JLA. Liga Sprawiedliwości. Nowy porządek świata --- 2
18. Starman. Grzechy ojca --- 3
19. Lex Luthor. Czarny pierścień tom 1 --- 1
20. Nieskończony kryzys tom 1 --- 1
21. Hawkworld. Jastrzębi świat. Jako w górze, tak i na dole --- 3
22. Nieskończony kryzys tom 2 --- 1

Offline psychoszoku

« Odpowiedź #2053 dnia: Pt, 25 Listopad 2022, 08:39:00 »
A to i ja się pobawię  ;)

1. Batman. Gotham to ja --- 2
2. Harley Quinn. Gorączka w mieście --- 2
3. Dla człowieka, który ma wszystko i inne opowieści o Supermanie --- 2
4. Wonder Woman. Orędowniczka --- 3
5. Co się stało z krzyżowcem w pelerynie i inne opowieści o Batmanie --- 3
6. Flash. Odrodzenie --- 3
7. Nieskończony kryzys. Projekt Omac --- 3
8. Aquaman. Z głębin --- 2
9. Superman i Batman. World's Finest. Strażnicy sprawiedliwości --- 1
10. Joker. Ostatni śmiech --- 1
11. Legion Samobójców. Czarna krypta --- 1
12. Moc Shazama! --- 1
13. Legenda Hawkmana --- 1
14. Superman. Człowiek ze stali --- 2
15. Green Arrow. Łucznicy --- 3
16. Wonder Woman. Odrodzenie. Rok pierwszy --- 3
17. JLA. Liga Sprawiedliwości. Nowy porządek świata --- 1
18. Starman. Grzechy ojca --- 3
19. Lex Luthor. Czarny pierścień tom 1 --- 1
20. Nieskończony kryzys tom 1 --- 1
21. Hawkworld. Jastrzębi świat. Jako w górze, tak i na dole --- 3
22. Nieskończony kryzys tom 2 --- 1
23. Batman. Nieopowiedziana Legenda --- 1
24. Kryzys na Nieskończonych Ziemiach tom 1 --- 3
25. Superman i Legion Superbohaterów --- 2
26. Kryzys na Nieskończonych Ziemiach tom 2 --- 3
27. Batman. Rozbite Miasto --- 3
28. Legendy --- 3
29. Aquman: W niełasce --- 2
30. Lex Luthor - Czarny Pierścien Tom 2 --- 1
31. Flashpoint --- 2
32. Deathstroke: Miasto Zabójców --- 3
33. Wonder Woman: Bogowie Gotham --- 2 (Hikateja 3, ale pierwsza historia 1)
34. Birds of Pray: Polowanie --- 1

Online xanar

« Odpowiedź #2054 dnia: Pt, 25 Listopad 2022, 09:01:33 »
Ale jaja:). Kurczę, popłakałem się ze śmiechu czytając ostatnie trzy strony tego wątku.
A najlepszy jest Bazyl, który spamuje w każdym temacie, ze Egmont zły a kolekcje najlepsze na świecie a teraz poucza innych, że tak nie można robić ;D

Zasadniczo nie wiem o co ta gównoburza, koleś wrzucił film, napisał gdzie te wydania kolekcyjne będą w tym filmie, ma edytować i dać jeszcze raz tylko z tym czego tyczy się temat ? Wtedy będzie dobrze ? Czy nie.
Twój komiks jest lepszy niż mój