Autor Wątek: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC  (Przeczytany 744320 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Odpowiedź #1980 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 18:09:32 »
Ja bym brał więcej tomów tej kolekcji ale sporo dubli. Mam tu na myśli duble które były kilka lat temu bo te starsze to fajnie że mamy nowe lepsze często wydanie.

Wonder Woman to podwujny dub i po co, mogli dać coś innego i by się sprzedało lepiej.

Offline SawiK

« Odpowiedź #1981 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 20:00:57 »
Ciekawe jak to się ma do ceny dla prenumeratorów. W końcu pisaliśmy się na cenę promocyjna bo w prenumeracie miało być (jest)taniej😎

Offline Geekboy

« Odpowiedź #1982 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 20:20:15 »
Ciekawe jak to się ma do ceny dla prenumeratorów. W końcu pisaliśmy się na cenę promocyjna bo w prenumeracie miało być (jest)taniej😎

Pewnie jak podniosą cenę i tak w prenumeracie będzie taniej niż w kiosku ;D

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1983 dnia: Cz, 10 Listopad 2022, 23:27:19 »
W ogóle kolekcja BiZ to dla mnie ewenement! Dostajemy tam niejednokrotnie naprawdę grubaśne tomy, a cena każdego numeru jest ciągle taka sama jak dekadę temu kiedy startowała WKKM. Chociaż podejrzewam, że niedługo to się zmieni, stawiam, że z początkiem nowego roku. Obym się mylił.

Ave Hachette. Ale raczej się z tobą zgodzę, bo wszystko drożeje i to szalonym tempie. Było 40 zł 10 lat ale też uważam, że 2022 to był już ostatni taki rok.

Nie ma sensu kupować tego tomu kolekcji - lepiej kupić 3 tomy runu Rucka oraz Raj utracony z WKKDC - materiału będzie więcej i będzie sensowniej ułożony.

Tak zrobiłem. Pytanie kto kupuje w ogóle Wonder Woman w Polsce? ;) Egmont ciągle próbował i próbował a na konferencjach TK i tak mówił, że to niestety słabo się sprzedaje. Ja Martwą Ziemię mam ale jeszcze nie przeczytałem. 3 tomu Rucki też nie.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1984 dnia: Pt, 11 Listopad 2022, 10:38:45 »
Tak zrobiłem. Pytanie kto kupuje w ogóle Wonder Woman w Polsce? ;) Egmont ciągle próbował i próbował a na konferencjach TK i tak mówił, że to niestety słabo się sprzedaje. Ja Martwą Ziemię mam ale jeszcze nie przeczytałem. 3 tomu Rucki też nie.
Notorycznie słyszę, że nikt nie kupuje, a z większością co rozmawiam to słyszę, że jednak coś z tej Wonderki kupili  ;) Jeśli wydawca oczekuje sprzedaży typu Spider-Man, Superman czy Batman no to będzie wniosek o mizernej sprzedaży.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1985 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 16:25:48 »
Przy długim weekendzie nadrobiłem dwa wcześniej odłożone tomy Kolekcji - 27 i 28.

Wstępy i posłowia są świetnie napisane. Wobec tego że DC w Polsce jest tak bardzo podziurawione i fragmentaryczne (wiadomo dlaczego), te teksty pokazują mi co jeszcze było wtedy wydawane. Jakie tytuły nam umykają, co z czego wynika, jak wyglądała linia czasowa kolejnych serii, co dani twórcy jeszcze  tworzyli, a w Polsce tego nie było. Dla mnie są to bardzo ciekawe informacje, poszerzające moją wiedzę o świecie DC. I Hachette zrobiło bardzo dobrze, że wrzuciło do tej Kolekcji dość spore materiały. Eaglemoss było o wiele oszczędniejsze. Egmont Polska w ogóle słabo sobie radzi, bo te komunały w ich DC Deluxe to są warte funta kłaków. W Knightfallu teraz może jest trochę lepiej, ale i tak strasznie suche.

To dzięki tym tekstom czekam z niecierpliwością na kolejne tomy będące np. tie-inami do Legends i seriami z nimi wynikającymi. Nawet na JLI bo nabrałem ochoty na te 4 zeszyty których nie było w tomie WKKDC. No i się dowiedziałem, że Ostander obudził i zmienił SS po ponad 25 latach niebytu. Obecnie tak oswojony z koncepcją Task Force X i Amandą Waller, nie miałem pojęcia, że to wszystko wymyślił ten jeden człowiek. I bardzo jestem ciekawy jak to wyglądało na początku. A w grudniu będzie ten tom w polskiej edycji. To samo o dziwo mam z Aquamanem. Ten wywiad z Abbnetem na końcu tomu jest bardzo dobry. No i teraz dopiero pomimo tego że "Aquaman Sucks" mam ochotę kupić pozostałe 2 tomy z Odrodzenia, które wyszły w Polsce, a potem Egmont urwał resztę serii. Nawet na "Tron Atlantydy" z N52 mnie powoli nęci by go kupić. Tak właśnie dobrze jest opracowana i napisana ta Kolekcja Hachette. Nie czytałem jeszcze Marvel Origins, ale jeśli materiały w niej są na podobnym poziomie, to już jestem kupiony.

Legendy mi się jeszcze spodobały tym, ze motyw Godfreya i intrygi Darkseida był potem adaptowany i w Lidze Sprawiedliwości TAS i w "Smallville". Czyli nawiązanie do nawiązania i już mam banan na ustach. Kurczę . Jak zwykle nieobiektywnie powiem, że teraz to są chyba najlepiej wydane komiksy DC jakie do tej pory czytałem po polsku. Stary już jestem, ale całość każdego kolejnego tomu sieka mnie mocno i mam ochotę na więcej. Jak za czasów młodości. Ave Hachette.

Offline Pestak

« Odpowiedź #1986 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 19:58:31 »
Nie czytałem jeszcze Marvel Origins, ale jeśli materiały w niej są na podobnym poziomie, to już jestem kupiony.

Niestety nie są. Materiały dodatkowe w origins to porażka. Artykuły lakonicznie i nic nie wnoszące. Pod tym względem to na pewno najsłabsza kolekcja Hachette.

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #1987 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 20:04:44 »
Rzeczywiscie ta kolekcja pod wzgledem publicystyki bardzo pozytywnie sie wyroznia. Znaczna w tym zasluga odpowiadajacego za spora czesc artykulow Nicka Jonesa oraz checi redagujacych kolekcje by siegac po archiwalne wywiady i refleksje, ktorych zabraklo (a przynajmniej na taka skale) w innych kolekcjach/edycjach dostepnych na naszym rynku. Istna kopalnia wiedzy.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1988 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 12:59:48 »
Podpytałem Hachette o uzupełnianie nowości w ich internetowym sklepie pod kątem Deathstrok'e. Biuro obsługi klienta twierdzi, że w przyszłym tygodniu pouzupełniają, ponieważ obecnie czekają na dostawę.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1989 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 17:02:54 »
Czy jutro wychodzi jakis tom, jesli tak co to bedzie?

Online radioblackmetal

« Odpowiedź #1990 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 17:56:57 »
Nie, będzie w przyszłą środę. "Ptaki Nocy - Polowanie"
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1991 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 19:46:46 »
Dzieki za info.

To chyba nie jest dublem tego od Egmontu?

Offline dmlakers1

« Odpowiedź #1992 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 19:48:57 »
Nie, będzie w przyszłą środę. "Ptaki Nocy - Polowanie"
Co to za historia będzie? Jakiś dubel czy nowość na polskim rynku?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1993 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 19:51:12 »
Patrzac po nazwiskach to raczej nowosc ale nie jestem pewien.

Offline michał81

« Odpowiedź #1994 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 19:59:10 »
To będzie nowość. To jest chyba to wydanie tylko z jakimiś dodatkami