Zauważyliście brak kolekcji w Empikach? Z reguły leżało zawsze po pare sztuk stacjonarnie (Warszawa). Od kilku numerów ciężko znaleźć choć jeden egzemplarz. Deathstroke nie udało mi się kupić, nigdzie go nie widziałem w Empiku (kilka w Wawie, jeszcze jeden w Grodzisku Mazowieckim) i podobnie z "Wonder Woman. Bogowie Gotham". Nawet na stronie Empika dosyć pustkami wieje, obecnie nawet nie idzie online kupić lub zarezerwować.
Ja w swoim Empiku zapisuję się "na zeszyt" i zawsze mają dla mnie jeden egzemplarz odłożony. Taka opcja działa też w momencie gdy nie biorę wszystkich numerów

. Swego czasu miałem przerwę aż czterech numerów i nie było problemu żeby dalej mi odkładali poszczególne tomy. Proponuję pogadać z obsługą Empiku, w którym standardowo się zaopatrujesz w tomy kolekcji.
Up
Tam są dwie niezależne od siebie historie. W obu jest Gacek i WW. Pierwsza w Gotham gdzie Joker, Poison Ivy Scarecrow są opanowani przez greckie bożki to mocny średniak.
Hiketeia która jest ta lepsza.
A ja mam wręcz odwrotnie: Hiketeja zupełnie mi nie podeszła (czytałem 2 razy i nadal nie pamiętam o co tam chodziło), natomiast przy Bogach Gotham bawiłem się naprawdę dobrze (choć trzeba przyznać, że ten story arc jest trochę "przegadany").
Pod kątem zależności tych historii to Hiketeja jest zupełnie niezależna od continuum, natomiast Bogowie Gotham można potraktować jako swoisty sequel kapitalnych Bogów i śmiertelników Pereza i przed lekturą dobrze byłoby zapoznać się z tą historią (była wydana w WKKDC t. 49 i jest też na hiszpańskiej wersji kolekcji, więc może będzie też wydana u nas w ramach BiZ). Trzeba też pamiętać, że w występuje tam wiele różnych herosów (m. in. Huntress, Donna Troy, Batman) i złoli (m.in. Joker, Strach na Wróble, Maxie Zeus) i czasami są pewne odniesienia do ich solowych historii, ale na to zupełnie bym nie zwracał uwagi.